אזרחות גרמנית - עזרה

ishay1112

New member
אזרחות גרמנית - עזרה

לסבא שלי יש אזרחות גרמנית, ומחיפוש קצר ברשת גיליתי שגם אני זכאי (כי הוא אבא של אבא שלי) לאזרחות. הבעיה היא שאני לא רוצה לדבר איתו על הנושא או לבקש ממנו מסמכים (שבטוח קיימים, יקה, לא?) כי הוא מתנגד לעניין. ראיתי גם שפנייה למשרד עו"ד יקרה מאד כ 5000$, אז אני רוצה למצוא את המסמכים הדרושים בעצמי. אני מעוניין ברשימה המדוייקת של המסמכים הנדרשים וכן מידע על אתרים או ארכיונים שבהם ניתן להשיג אותם. תודה רבה!

Courty

New member
אזרחות גרמנית בשבילך - אפשר אבל קצת קשה

קודם כל מומלץ לשקול שוב איך לשוחח עם סבך בעדינות ולנסות לקבל את תעודות הלידה והנישואין והדרכונים שלו ושל אביך. זה למעשה כל מה שאתה צריך. הוא ממש לא צריך להיות מעורב בעניין בכלל. אני השתמשתי בתעודת הלידה של סבתא שלי שנפטרה לפני יותר מחמישים שנה. אם אתה לא רוצה לערב את סבא שלך בענין זה יכול להיות הרבה יותר מסובך אבל עדיין אפשרי. עליך לברר את שם מקום הולדתו, לנסוע לשם ולנסות לקבל עותק של תעודת הלידה שלו במרשם האוכלוסין המקומי של מקום הולדתו.הרבה יותר קל במה שהיה פעם גרמניה המערבית מאשר במזרחית לשעבר, אבל במרבית המקומות הם מסודרים להחריד (לטוב ולרע). אם אבא שלך היה מוציא אזרחות גרמנית על בסיס אזרחות של אביו הדרך בפניך היה סלולה ללא בעיות בתור הבן של...(אבל זה לא מחייב אותו לקבל אזרחות כדי שלך תהיה). אתם יכולים, אגב, לעשות את תהליך הבקשה במקביל או כל אחד לחוד. זה ממש לא משנה ומחייב. בנוגע לעלות - דווקא אצל הגרמנים ממש לא צריך עו"ד
אם מביאים מסמכים מתאימים, ממתינים בסבלנות (לפעמים גם שנה וחצי כי יש המון פניות) וזה מגיע בסוף בלי בעיות מיוחדות. זה לא עולה כלום (חוץ מתרגום נוטריוני של מסמכים מעברית לאנגלית והתשלום עבור הדרכון אחרי קבלת האזרחות).הכל מתבצע מהבית בדואר ורק בסוף אתה מוזמן לראיון קצר בשגרירות ו"טכס" הענקת אזרחות. כדאי לך להזדרז כי מבול הפניות הולך ומתגבר וזמן התהליך הולך ומתארך (לי לקח 4 חודשים ב-2002 והיום שמעתי שזה לוקח מעל שנה וחצי. שמעתי גם שהם הולכים לשנות את התהליך ולהפוך אותו ליותר קשה ומסובך לישראלים. בסופו של דבר זה ממש כדאי כי זה הדרכון החזק ביותר באירופה ומאפשר הגירה, עבודה, לימודים בכל מדינות אירופה וכניסות כתייר להרבה יותר מדינות ללא ויזה בכלל או בתשלום מזערי.
אשמח לעזור בעוד שאלות אם תצטרך.

ishay1112

New member
תודה,

אבל אין אפשרות להשיג את תעודת הלידה באינטרנט או בדואר? אני יודע בערך איפה הוא גר לפני שעלה לאץ לדבר איתו זו האופציה האחרונה כי ממש לא נעים לי. תודה רבה

Courty

New member
אין הרבה ברירות בעניין זה

לדעתי אין אפשרות לקבל מסמכים אילו בלי נוכחות אישית שם. אם לא נעים לך ואתה לא יכול לנסוע תיאלץ לשכור עו"ד וזה בדיוק מה שהוא יעשה רק בהרבה יותר כסף מאשר טיול שלך לגרמניה. אופציה נוספת, היא לכתוב מכתב לשגרירות (באנגלית או בגרמנית) כי הם באופן עקרוני לא עונים לטלפון או מקבלים קהל בלי הזמנה מראש (יקים אחרי הכל) ולתת להם את הפרטים הכלליים ולשאול אותם מה לעשות. הם יחזרו אליך בכתב עם אילו מסמכים אתה צריך וזה כמעט בטוח יכלול את תעודת הלידה של סבא ואולי אפילו ייפוי כח שלו אם הוא עדיין חי. כך או כך, נראה לי שלא תוכל להימלט מלקבל את המסמכים מסבך. כל זמן שזה נעשה בעדינות זה עשוי להתקבל ביותר הבנה ושיתוף פעולה ממה שאתה חושב.
.

eyals05

New member
שגרירות גרמניה

בשגרירות עונים לטלפון כמו גדולים ובמהירות ונותנים מידע ברצון, כך שזה לא מדוייק מה שאמרת. אפשר להתקשר אליהם בטלפון: 03-6931313/2 מה שכן הם מדברים רק גרמנית או אנגלית. חוץ מזה יש המון מידע בעברית באתר השגרירות: http://www.tel-aviv.diplo.de/Vertretung/telaviv/he/Startseite.html

ishay1112

New member
אבל אם אני יודע שהוא אזרח?

אם סבא שלי אזרח גרמניה, אז אני יכול להוכיח שאני נכד, ואולי במקרה כזה, שסבא שלי נמצא אצלם ברשימות, אז לא צריך להוכיח שהוא אזרח (ולהביא תעודת לידה ושאר מסמכים) אלא רק להוכיח שאני נכד שלו וזהו?

Nobilis

New member
הסבר

נגיד שתוכיח שאתה נכד של אחד, מוישה אופניק. עכשיו אתה צריך להראות להם שהמוישה אופניק הזה, הוא המוישה אופניק הגרמני, לא? ובשביל זה אתה צריך תעודת לידה מגרמניה, תעודת נישואים עם סבתא שלך, וכו'.

AlpineGroove

New member
תעודת לידה

ב 2005 אני השגתי את תעודת הלידה של סבי דרך הטלפון. תעודות לידה בגרמניה מונפקת לא על-ידי משרד פנים מרכזי אלא על-ידי משרדי העירייה בעיר הלידה. התקשרתי למשרד בעיירה הקטנה בה נולד סבי ובקשתי את תעודת הלידה שלו. הפקידה חיפשה ומצאה אותה תוך מספר דקות (סבי נולד ב 1910). הייתי אמור לשלם שישה יורו אולם הפקידה כל-כך התרגשה מהשיחה שהיא ויתרה לי. בנוסף השיחה נוהלה בגרמנית (שאני בקושי מדבר). בכל אופן, תעודת הלידה נשלחה אלי בדואר לארצות הברית והגיעה מספר ימים לאחר שיחת הטלפון. חשוב לציין: לידה בגרמניה אין משמעותה קבלת אזרחות גרמנית אוטומטית. על-כן, תעודת לידה אינה הוכחה לאזרחות. דרכון או מסמך אחר המציין אזרחות הוא כן הוכחה. אני השתמשתי בתעודת התאזרחות בפלסטינה של סבי. התעודה ציינה שהאזרחות הקודמת שלו הייתה גרמנית.

למעלה