`אזרחות בריטית

aidigula

New member
`אזרחות בריטית

סבא שלי נלחם במלחמת העולם השנייה בצבא הבריטי אבא שלי עבר עם סבא וסבתא שלי לקרדיף שם הם גרו 7 שנים במהלכן הציעו לסבי אבי וסבתי להיות אזרחים בריטיים והם סרבו העם אני זכאי לאזרחות בריטית?

בקר12

New member
כמה תובנות

אני מניח שאתה לא נולדת בבריטניה. אם כך אז אם אביך לא אזרח אז אין מצב שגם אתה אזרח. אבל, ייתכן שאביך אזרח בריטי בלי לדעת זאת ואם כך יש מצב שאתה כבר אזרח בריטי או יכול לקבל ארחות בריטית (זה שלאביך לא היה דרכון בריטי לא אומר שהוא גם לא היה אזרח בריטי). אתה יכול לתאר את הנסיבות כולל השנים בהם אביך עבר עם הוריו לבריטניה? באיזה נסיבות "הציעו" לו אזרחות והוא סירב?

aidigula

New member
תשובה ושאלה

סבא שלי טס לשליחות מטעם מקום העבודה לבריטניה יחד עם משפחתו שם הוא חי כתושב קבע לאחר מספר שנים הציעו לו לאשתו ולאבי אזרחות והם אמרו שהם אינם חפצים בה עוד שאלה אבא שלי יכול להתחרט על הסירוב ולהתאזרח (הוא גדל חי ולמד בבית ספר בבריטניה)

בקר12

New member
לא סיפקת הרבה פרטים חדשים

אך על פניו נראה לי שאביך אינו אזרח בריטי או זכאי כיום לאזרחות בריטית במיוחד שאין לו כבר קשר לבריטניה שנים רבות. אני אישית לא מכיר את הסעיף בחוק שבגינו אביך יכול להפוך בריטי. ראה לדוגמא: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/othernationality/Britishcitizenship/bornoverseas/ אבל, חוק האזרחות הבריטי מאוד (מאוד) מורכב והשתנה רבות במשך השנים. לפעמים בית משפט נדרש להכריע בזכאות. לכן אני ממליץ לך, אם זה חשוב לך, לאמת את הסטטוס של אביך כי הוא המפתח לאזרחות הבריטית שלך. איך מאמתים? דרך אחת - להגיש בקשה לדרכון אנגלי עבורו ובעת התהליך יבדקו את זכאות שלו או אם הוא רשום כבריטי דרך שניה - אימות סטטוס דרך טפסי ה NS - ראה לינק לטפסים מצד ימין http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/proof-that-you-are-not-british/ דרך שלישית - להתייעץ עם עורך דין מומחה לנושאי הגירה בבריטניה שיכול לחשוב על כיוון מתאים אם כזה קיים בחוק

aidigula

New member
תודה

תודה אבל במקום עורך דין אפשר פשוט לשאול את השגרירות ?

בקר12

New member
ספק אם הם יוכלו לעזור לך

הוצאת דרכונים מתבצעת בכלל בשגרירות הבריטית בפריז וממילא רק משרד הפנים הבריטי מוסמך לקבוע בנושאי זכאות. בשגרירות לא נמצאים כנראה מומחים לחוק האזרחות הבריטי. אבל אף אחד לא מת מלנסות, לפחות אולי יתנו לך הכוונה נוספת איך לברר. ושוב, אל תפתח יותר מדי ציפיות, רוב הסיכויים שאין לאביך ולך זכאות.

noa scotland

New member
אם כבר, פניה למשרד הפנים בבריטניה

עשויה להניב תוצאות יותר מדוייקות מאשר פניה לשגרירות.

למעלה