אזרחות בריטית

promod

New member
אזרחות בריטית

הדעות חלוקות נאמר לי שהוצאת דרכון בריטי זה תהליך לא פשוט ולא תמיד בטוח אפשרי לככן השאלה. אני נולדתי באנגליה יש לי תעודת לידה אנגלית לאף אחד מהורי אין אזרחות אנגלית גדלתי שם עד גיל 8 כיום אני בן 20. האם אני זכאי לאזרחות ? תודה!

בקר12

New member
זה תלוי

לידה באנגליה לא מקנה אזרחות אוטומטית אם נולדת אחרי 1983 אתה יודע ה היה המעמד ו/או הויזה של הוריך בעת לידתך? ובמיוחד האם הם קבלו מעמד של תשב קבע? כלומר ILR?

promod

New member
לצערי

אין לי דרך לדעת משום שהשליחות היה דרך אבי והוא נפטר. אין לי מושג לגבי הסטטוס בו הם שהו אני רק יודע שהם חיו שם 10 שנים ו2 ההורים עבדו,זה אישור עבודה נקרא לא?

בקר12

New member
עוד תובנות

If you were born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 If you were born in the United Kingdom on or after 1 January 1983, you are a British citizen if at the time of your birth one of your parents was:  a British citizen; or  legally settled in the United Kingdom. על מנת להוכיח זכאות לאזרחות בריטית מלידה, נדרשת הוכחה כי הוריך היו תושבי קבע בלידתך. עושה רושם כי נולדת לאחר שנתיים לשהייתם בבריטניה ולדעתי באותה תקופה נדרשו 4 שנים להפוך לתושבי קבע כך שלא היית בריטי בלידתך. בכל מקרה,במקרה שלך, על מנת להגיש בקשה לאזרחות לא מספיקה תעודת לידה. תהיה חייב לדעתי את הדרכון של אביך מהתקופה על מנת להוכיח מה היה הסטטוס שלהם בלידתך. האם תוכל לאתר את הדרכון ולזהות בו חתימות של ההגירה הבריטית? אגב, אם אביך החזיק בדרכון דיפלומטי אז אינך זכאי לאזרחות. אני חושב שאם היית 10 שנים באנגליה יכול להיות שהיית גם זכאי אך לפי דבריך זה היה 8 כך שזה לא רלוונטי כנראה. יש אולי עוד אפשרות, אם אחד מהוריך היה אזרח של מדינת איחוד – האם זה רלווונטי?

noa scotland

New member
בקר, כשנולד ילד להורים שאינם תושבי קבע

אבל נשארים בבריטניה - אם הם מגיעים לסטאטוס של תושבי קבע לפני שאותו ילד מגיע לגיל 18, הוא יכול לבקש להתאזרח. מדובר כמובן על ילד שנולד בבריטניה. כשקיבלנו את תושבות הקבע צורף לאישור מכתב ממשרד הפנים שמסביר שאם נולד לנו ילד לפני כן והוא עדיין לא בן 18... וגו'. ואכן, הבן שלנו קיבל אזרחות בגיל שנתיים בהליך של Naturalisation (לעומת הבן שנולד אח"כ וקיבל אזרחות מלידה).

בקר12

New member
את פשוט מאשרת מה שכתבתי

אין דין ילד שנולד להורים שקבלו ILR כדינו של ילד שנולד להם לפני שהם קבלו ILR. הראשון בריטי כבר בלידתו ואילו לגבי השני צריך להגיש בקשה לפני גיל 18 (וצריך גם לחיות בבריטניה) .

אשנתי

New member
למיטב הבנתי

מה שחשוב הוא שבעת קבלת תושבות הקבע של ההורים הילד יהיה פחות מ-18. לא ברור אם נובע מזה שגם את הבקשה צריך להגיש לפני יומולדת 18 (הבנתי מכל מיני אנשים שאפשר גם אחרי)

promod

New member
קיים אצלי דרכון של אבי

והוא גם אזרח של אחת ממדינות האיחוד. האם זה נותן יתרון?

בקר12

New member
נמשיך איפה

1. ממתי הוא היה אזרח של איחוד (ואיזה מדינה)? 2. האם הוא עבר לגור באנגליה על בסיס האזרחות האירופית? 3. אם יש לך את הדרכון (הישראלי?) של אביך מאותה תקופה - האם יש חותמות של ויזה ו/או תושבות קבע? האםאתה יכול לראות אותם ולפרט בהתאם?

בקר12

New member
לגבי אזרחות איחוד של אחד מהוריך

תקרא את הכתוב למטה. אם נולדת לפני 2 אוקטובר 2000 ואביך היה אז אזרח האיחוד והשתמש בכך לצורך מעבר ועבודה בבריטניה אזי אתה אזרח בריטי מלידה. If your parents are citizens of the European Economic Area (EEA) If you were born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 but before 2 October 2000, you are a British citizen if, at the time of your birth, either of your parents was an EEA citizen who was exercising Treaty rights under European Community (EC) law. This is because your parent?s stay is regarded as having been free of a time limit under immigration laws. Since 2 October 2000, EEA citizens who have a conditional right of residence in the United Kingdom (such as workers and business people) are not automatically regarded as free of a time limit under the immigration laws. Between 2 October 2000 and 29 April 2006 EEA citizens would not be regarded as free of time limit under immigration laws until they had obtained indefinite leave to remain in the United Kingdom.

בקר12

New member
ודבר אחרון - אם אביך אזרח של מדינת איחוד

למה אתה לא יורש ממנו את האזרחות הזאת וחסל סדר כל הסיבוך עם הוצאת האזרחות בריטית?

promod

New member
מכיוון

שאבי נפטר ועל מנת לקבל רזרחות בלגית עלי להמציא אלף ואחד מסמכים כולל מסמכים מבלגיה שגם להשיג אותם במיוחד למי שלא יודע לדבר פלמית זה כמעט בלתי אפשרי. על פניו עם לא אצליח עם האזרחות האנגלית אפנה לפתרון אזרחות בלגית\ כרגע לפי מה שהבנתי אמרת שאני זכאי לאזרחות לא?

promod

New member
וואלה?

אבי אזרח בלגיה ששיכת לאיחוד.. התגוררו בחול על סמח האזרחות הזאת נולדתי לפני שנת 2000 אני אזרח בריטי? או זכאי לקבל אזרחות בריטית? כי כיום אין לי דרכון אנגלי או משהו כזה אני צריך לבקש זאת?

בקר12

New member
וואלה ברור שנולדת לפני 2000 (איך בקר בשבילך?)

אתה מוזמן לקרוא את הלינק למטה אם אכן אביך עבר להתגורר ולעבוד בבריטניה על בסיס האזרחות הבלגית ונולדת שם לפני אוקטובר 2000 - אתה אכן אזרח בריטי מלידה והיית כזה כל חייך (בלי לדעת) אבל, ופה יש אבל, גם הרשויות הבריטיות לא ידעו מזה כי זה לא רשום באף מקום. ממה שכתבת ברור לי גם שאינך מבין את ההבדל בין דרכון (בריטי) לאזרחות (בריטית). אזרחות (בכל מדינה) היא תנאי לדרכון. ברגע שתוכר כאזרח בריטי תוכל להגיש בקשה לדרכון או בעצם הגשת הבקשה לדרכון (ראשון) תתבצע זכאותך לאזרחות בריטית ע"י משרד הפנים. במקרה שלך התהליך לא לגמרי פשוט כי תצטרך להוכיח למשרד הפנים האנגלי כי אביך שהה באנגליה באותה תקופה (כלומר לפני 2 שנה) ולכן (נראה לי) שתצטרך לכל הפחות את הדרכון שהיה לו באותה תקופה. נראה לי, שכדאי להתקשר למשרד הפנים באנגליה (המספר מופיע בלינק למטה) ולהסביר להם את הנסיבות שגורמות לי (ועכשיו לך) להאמין שאתה אזרח בריטי מלידה ולשאול אם אפשר להגיש בקשה לדרכון או צריך לעבור פרוצדורה נוספת וכמובן איזה הוכחות ומסמכים צריך. בקשות לדרכון בריטי לתושבי ישראל נעשות היום בגרירות הבריטית בפריז ולא בארץ כך שלא בטוח שבשגרירות המקומית יהיה מי שיעזור לך. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/othernationality/Britishcitizenship/borninukorqualifyingterritory/ http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/contact/

promod

New member
יש לך המלצה

קודם כל תודה רבה על העזרה. למרבה הצער עינין האזרחות הבלגית ירדה מהפרק לאחר בדיקה לא אוכל להוציא אזרחות בלגית. כעט נותר רק ללכת בחוזקה על האזרחות הבריטית. לצערי אני לא שולט חזק באנגלית או לפחות לא ברמה של שיחה שוטפת על נציגים ממשרד הפנים באנגליה. כמו כן אני לא חזק בבירוקרטיה. האם יש המלצה לאיזה עורך דין תותח בעל קשרים שמכיר את הסיפור הזה לעומק בכל עיניני האזרחויות ולא אחד שימרח ויתעקב כמובן במחיר שפוי
תודה על העזרה המשך שוב מצוין

בקר12

New member
עוד שאלה לפני עורכי דין וכו'

יש לך את הדרכון הבלגי של אביך מאותה תקופה? יש שם בכלל חתימות כניסה ו/או יציאה של של ההגירה הבריטית (אם נכנסים היום אין אך איני יודע מה היה נהוג לפני 20 שנה)?

noa scotland

New member
לפני 20 שנה היתה ביקורת דרכונים גם ביציאה

והדרכון היה מוחתם. (אבל, בתפקיד דיפלומטי לא משתמשים בדרכון דיפלומטי? זה לא דרכון שנשאר ברשות הדיפלומט כשהוא כבר לא בתפקיד, עד כמה שידוע לי.)

noa scotland

New member
טוב,

לא יודעת מאיפה המצאתי את התפקיד הדיפלומטי - היה נדמה לי שזה מה שהוא סיפר, ועכשיו אני לא מוצאת שום רמז לזה. אז תתעלמו

בקר12

New member
זה בסדר, אני שאלתי קודם אם היה דרכון דיפלומטי

כי אם כן - הוא לא היה זכאי לאזרחות בריטית בעת לידתו

noa scotland

New member
גם אם ההורים היו במעמד של תושב קבע,

כדי להגיש בקשה להתאזרחות היה עליך לעשות זאת עד גיל 18. זה החוק כפשוטו. יחד עם זאת, לפעמים בקשות לאישור האפשרות להתאזרח עשויות להישקל בחיוב, אם יש נסיבות מיוחדות או אם מוכיחים קשר חזק לבריטניה (זה גם קשור במשהו שמוכיח ש"מרכז החיים" בבריטניה). על פניו ממה שסיפרת, זה לא המקרה אצלך, אבל רציתי שתדע שהסיכויים לא נעצרים בחוק היבש.

למעלה