אזרחות בריטית

lilachbar

New member
אזרחות בריטית

ערב טוב ליושבי הפורום הנכבדים
אני נשואה לאזרח אירופי, אנחנו גרים יחד בבריטניה כבר 8 שנים היתה לי ויזה של קרוב משפחה של אזרח האיחוד למשך חמש שנים. הא פגה לפני שנה ואמרו לי שאני לא צריכה לחדש, אלא שאני יכולה להגיש ישר בקשה לאזרחות. משרד הפנים המקומי אומרים שאני לא צריכה להוציא אישור שהיה קבוע, אלא יכולה ישר לגיש בקשה לאזרחות. עברתי את המבחן והכל אבל אני מתלבטת אם להגיש בקשה ישירות או להוציא אישור שהייה קבוע קודם, זה אפשרי בסטטוס שלי אבל לא מחייב . דיברתי עם שלושה עורכי דין שונים בטלפון, שניים אמרו לי שלא צריך אישור שהייה קבוע, ואחד אמר שבלי זה לא יטפלו בבקשה שלי. מה הייתם מייעצים לי מהנסיון שלכם, והאם כדאי לי לקחת עורך דין לתהליך כזה שהבנתי שהוא אמור להיות בנוי ככה שהאזרח הפשוט יוכל לבצע אותו בלי עזרה מקצועית. (בנגוד לאמריקה נגיד שהבנתי שכדאי עורך דין בשביל גרין קארד). אני מאד אשמח לכל תשובה מנסיונכם. אני חושבת שיותר חשוב לי דעה מנסיון, כי דיברתי עם כל מי שאפשר, וקראתי את כל הפרקים הרלבנטים באתר, פשוט להוציא אישור שהייה קבוע יקח המון זמן, ואני ממש מעדיפה לא לדחות, אם לא צריך. מצד שני אני לא רוצה לקחת סיכון שידחו לי את הבקשה. תודה תודה תודה ושבת נעימה מאד!

Woking

New member
אכן כך

זה כנראה שינוי מהזמן האחרון יחסית, כי זה חדש לי, אבל הנה כחול על גבי אינטרנט: http://www.ind.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/naturalisation/standardrequirements/. ראי תחת European Economic Area nationals and Swiss nationals. השינוי הוא שכניסה לבריטניה של אזרח EEA (וה-dependents שלו) נחשבת כעת לתושבות קבע. בעבר זה לא היה כך והיה צורך ב-ILR. שימי לב שיש כל מיני תנאים, שאם לא עומדים בהם אזי התושבות הקבועה בטלה.

Nobilis

New member
כן, ולא.

הנה הציטוט המלא: If you are a European Economic Area (EEA) national or a Swiss national or the family member of such a person, you will automatically have permanent residence status if you have exercised EEA free-movement rights in the United Kingdom for a continuous five-year period ending on or after 30 April 2006. You do not have to apply for leave to remain. You should have held permanent residence status for 12 months before you apply for naturalisation. בגדול - מקבלים תושבות קבע אוטומטית לאחר חמש שנים (של מגורים משותפים בבריטניה, כמובן). אין צורך לבקש את האישור לפני בקשת האזרחות. בעבר הספיקה כניסה בשביל לקבל תושבות קבע (ללא צורך בחמש שנות תושבות) אך זה בוטל לפני שנים.

למעלה