אזרחות בריטית
ערב טוב ליושבי הפורום הנכבדים
אני נשואה לאזרח אירופי, אנחנו גרים יחד בבריטניה כבר 8 שנים היתה לי ויזה של קרוב משפחה של אזרח האיחוד למשך חמש שנים. הא פגה לפני שנה ואמרו לי שאני לא צריכה לחדש, אלא שאני יכולה להגיש ישר בקשה לאזרחות. משרד הפנים המקומי אומרים שאני לא צריכה להוציא אישור שהיה קבוע, אלא יכולה ישר לגיש בקשה לאזרחות. עברתי את המבחן והכל אבל אני מתלבטת אם להגיש בקשה ישירות או להוציא אישור שהייה קבוע קודם, זה אפשרי בסטטוס שלי אבל לא מחייב . דיברתי עם שלושה עורכי דין שונים בטלפון, שניים אמרו לי שלא צריך אישור שהייה קבוע, ואחד אמר שבלי זה לא יטפלו בבקשה שלי. מה הייתם מייעצים לי מהנסיון שלכם, והאם כדאי לי לקחת עורך דין לתהליך כזה שהבנתי שהוא אמור להיות בנוי ככה שהאזרח הפשוט יוכל לבצע אותו בלי עזרה מקצועית. (בנגוד לאמריקה נגיד שהבנתי שכדאי עורך דין בשביל גרין קארד). אני מאד אשמח לכל תשובה מנסיונכם. אני חושבת שיותר חשוב לי דעה מנסיון, כי דיברתי עם כל מי שאפשר, וקראתי את כל הפרקים הרלבנטים באתר, פשוט להוציא אישור שהייה קבוע יקח המון זמן, ואני ממש מעדיפה לא לדחות, אם לא צריך. מצד שני אני לא רוצה לקחת סיכון שידחו לי את הבקשה. תודה תודה תודה ושבת נעימה מאד!
ערב טוב ליושבי הפורום הנכבדים