אזרחות בהולנד

רפי144

New member
אזרחות בהולנד

היי חברים על פי סיור קצר בפורום וקל ויומר על פי שמו של הפורום הבחנתי כי למישהו פה בטוח ניסיון וידע להשיב לשאלתי.
שאלתי היא כזו:אני ובן זוגי (שבידו אזרחות הולנדית בעיקבות אזרחות הוריו אשר נולדו שמה ועלו לפה וארץ היוולדו היא ישראל)רוצים להיתחתן,אך מין הסתם מוסד הרבנות אינו מוכן ליתמוך ברעיון זה,עלינו להיתחתן חתונה אזרחית בהולנד.
אך ברצוני לדעת איפה אוכל להשיג יותר פרטים לגבי חתונה אזרחית בהולנד,אילו טפסים דרושים והאם חתונה זו מקנה לי אפשרות לישהות ולעבוד בהולנד?
וחשוב לא פחות אם בן זוגי הוא שותף בחברת febo (חברת מזון מהיר) האם אוכל לגייס סכום כסף מסויים ולקחת חלק בשותפות החברה ללא כל חתונה ובכל זאת לישהות ולהיתגורר בהולנד?
הרי מטרתינו הסופית היא לחיות יחדיו בהולנד,אך אני בעל אזרחות ישראלית בלבד וברצוננו (אם זה אפשרי)לחיות יחדיו שמה ללא חתונה(אך אני משאר כי זה לא הגיוני)
אשמח לכל עזרה ואף עזרה קטנה ביותר,תודה מראש?

היי רפי

אני לא מתיימר להיות מומחה בנושא, אבל יש לי זוג חברים שעבר את מה שאתה ובן זוגך חושבים לעשות (לפחות את החלק עם החתונה).

ברמת העיקרון, אם הוא אזרח הולנד, אז אם אתם מתחתנים בחתונה אזרחית רגילה כאן, אתה מקבל ויזת הגירה ושהייה, כמובן שאתה מחוייב עדיין לעבור את המבחנים הרגילים הכוללים מבחן שפה בשגרירות ההולנדית ברמת גן ומבחן אינטגרציה בהולנד עצמה. ללא מעבר של המבחנים הנ"ל, לא תעזור שום חתונה.

יש כמובן אפשרות של ידועים בציבור כאן, ההבדל העיקרי בינה לבין נישואין הוא המחיר הפיננסי שאתם משלמים (הן בשלב הראשוני, שעולה הרבה יותר מבחינת כל הרישומים בעירייה וכיו"ב וכלה בשלב של הנחות אותן זוגות נשואים מקבלים בהולנד לעומת זוגות "ידועים בציבור" אשר לא מקבלים).

בנוגע לנושא השותפות בחברה, זה נעשה קצת יותר מסובך, זה תלוי בסוג השותפות וכיו"ב, אולם אני לא חושב שתוכל לשהות בהולנד רק על סמך זה.

שיהיה בהצלחה !
עמית

ayala26

New member
נראה לי שהדרך עוברת בשגרירות

נראה לי שהדרך הרגילה של ויזת איחוד עם בן\בת זוג זו הדרך שמתאימה לכם. אם תעמדו בתנאים (והבנתי שיש מבחן בשגרירות) תקבל אישור שהיה ועבודה.
בשביל להפוך שותף בעסק לא צריך סכום כסף. זה פשוט רישום. אבל אם בן זוגך הוא רק שותף צריך שגם השותפים האחרים יסכימו לצרף אותך כשותף.
אני לא מכירה "הנחות" שזוגות לא נשואים לא מקבלים כי אין להם תעודת נישואין. אני ובן זוגי לא נשואים וחיים יחד 10 שנים והגעתי להולנד אחרי שהגשתי בקשה לאיחוד עם בן זוג בשגרירות הולנד בישראל.

חנהר

New member
רפי תכין לי קפה

קודם כל ברוך הבא לפורום שלנו
.
אז ככה, מכיוון שלבן זוגך יש אזרחות הולנדית אתם מורשים לעשות חתונה אזרחית בהולנד. השאלה היא היכן, הוא לא גר בהולנד, מה שאומר שאין לו מספר תושב ואין לו כתובת. מצ״ב קישור עם יותר פירוט.
חתונה לא מתירה לך זכויות שהייה בהולנד, כפי שהחברים אמרו יש לגשת לשגרירות ולבקש ויזה.
לשאלות נוספות אודות התהליך ופרטים על השגרירות אתה מוזמן לשאול
.

חנהר

New member
עוד פרט מאוד חשוב

ישראלים פטורים מתשלום 850 יורו עבור ויזת MVV.

למעלה