אזרחות אסטונית

• פותח הנושא jol8
  • פורסם בתאריך

jol8

New member
אזרחות אסטונית

שלום לכולם,
אביה של אשתי בעל אזרחות אסטונית (נולד וגדל שם ועלה לארץ לפני כ-40 שנה).

אשתי בודקת כרגע את האופציה להוציא דרכון.

רציתי להתייעץ לגבי כמה דברים:
1 - על פניו נראה שהיא זכאית, האם זה כך? האם התהליך הוא ארוך ומורכב?
2 - עד כמה שאני מבין, אסטוניה שייכת לאיחוד, אך לא מההתחלה. במה דרכון כזה יכול לעזור לה
אם נרצה נניח ללמוד או לעבוד במדינה אירופאית כמו אנגליה?

תודה למשיבים

Nobilis

New member
תשובה חלקית

1 - אין לי מושג.

2 - אסטוניה היא חברה מלאה באיחוד, ולאזרחיה אותן הזכויות שיש לאזרחי המדינות הותיקות יותר. לפיכך תוכל לעבור להתגורר ולעבוד במדינות האיחוד השונות, כמו גם ללמוד בתנאים דומים לאלו של המקומיים.

שים לב שזה לא אומר לימודים מוזלים בהכרח. לדוגמא - בבריטניה הכלל (שחל גם על מקומיים) הוא שבשביל לקבל שכר לימוד מוזל צריך להיות תושבים משלמי מיסים באיחוד (לרבות בריטניה, כמובן) במשך שלוש שנים.

בקר12

New member
אם אשתך תהיה זכאית לאזרחות אסטונית אז

שניכם תוכלו לגור (כולל ילדים) ולעבוד באופן חופשי בכל מדינות האיחוד האירופי כולל אנגליה כיוון שאסטוניה חברה מלאה באיחוד האירופי.
לגבי אם היא זכאית או לא (והתנאים לכך) אין לי מושג.

jol8

New member
תודה רבה על התשובות

בהחלט מעודד.

נפנה לשגרירות, ונראה איך עושים את זה.
ברגע שיהיה לי מידע אז אשמח לשתף אותו כאן בשביל אחרים שמתעניינים.

Dschnieder1

New member
היי

1) אם אבא של אשתך יש לו דרכון אסטוני אז בירוקטריה מתקצר אם לא אז צריך להוכיח שלה ואביה יש קשר לאסטוניה לפני 1940 (לפי חוק אזרחות) על ידי תעודות לידה שנשמרו בארכיון שבטאלין התהליך לוקח בין חודש ל3 חודשים ( לי לקח חודש אחרי שהשגתי תעודת לידה של אבי וסבי). ממלים טופס תמונות פספורט ותביעות אצבעות אחרי כמה ימים טובים מקבלים את דרכון ותעודה זהות.

2) לעבוד , לחיות וללמוד בכול מדינה ששיכת לאיחוד לאנגליה רק למי שחי באיחוד שלוש שנים לפני לימודים

בהצלחה

בקר12

New member
לגבי נקודה 2 לא ניסחת ברור וכבר עשו זאת

לפניך - הנחה בשכר לימוד (כלומר השוואה לשכר לימוד של מקומיים) באנגליה ניתנת למי שגר באיחוד שלש שנים לפני הלימודים.

Nobilis

New member
חידוד קל

ההשוואה לשכר הלימוד של המקומיים היא מהיום הראשון. רק מה? גם מקומיים משלמים שכר לימוד מוזל רק אם גרו ושילמו מיסים באיחוד (לרבות בריטניה) במשך שלוש שנים, ושכר לימוד מלא אם לא.

בפועל, אגב, רבות מהאוניברסיטאות לא אוכפות את החידוד הזה (קרי - נותנות שכר לימוד מוזל ברגע שמראים דרכון בריטי/אירופי ללא בקשת הוכחה למגורים).

בקר12

New member
מוזל עלק. נדמה לי שזה 9000 פאונד לשנה

לאנגלי המצוי היום- לא?

elley

New member
משהו כזה

אבל בווילס וסקוטלנד יש עוד יותר מוזל, אם אתה יכול להוכיח שאתה אזרח האיחוד, שחיית באיחוד שלוש מתוך החמש שנים שלפני ההרשמה ללימודים, ושלא עברת לסקוטלנד או ווילס במיוחד לצורך הלימודים. אז שכר הלימוד או אלפים בודדים מאד.

Nobilis

New member
אכן

ולכן כיום לא מעט אנגלים נוהרים למדינות אחרות ברחבי האיחוד (אירלנד, הולנד, גרמניה, וכו') או לחלקים האחרים של בריטניה (ווילס וסקוטלנד בעיקר) לצורך לימודים.

http://www.bbc.co.uk/news/education-17368111

יעלי9

New member
אנגלים צריכים לשלם בסקוטלנד

אולי יותר זול מאנגליה אבל לא בהרבה.
הסקוטים עם 'כלכלת הבחירות' המתמשכת שלהם, פטרו את תושבי סקוטלנד אבל מחייבים תושבים משאר בריטניה. תושבי האיחוד האירופי גם פטורים משכ"ל.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-15126753
מגוחך ביותר...

Nobilis

New member
כן, זה כי...

לאזרחי האיחוד הם מחוייבים לתת את אותם התנאים כשל מקומיים (ובתמורה גם הם מקבלים תנאים של מקומיים במדינות אחרות באיחוד, כמובן). לאנגלים הם יכולים לעשות מה שהם רוצים...

יעלי9

New member
אני יודעת וזה נראה לי קצת מגוחך

לכרוך את הסטונדנטים האנגלים והזרים ביחד. אבל הסקוטים לא יפספסו אף הזדמנות להיות "עצמאים".

mish07

New member
התקרה היא 9000 פאונד

אבל בפועל יש מוסדות אקדמיים שלוקחים הרבה פחות. שכר הלימוד של בעלי השנה הוא 4500 פאונד באחד הקולג'ים של UNIVERSITY OF LONDON לתואר שני. לשמחתנו אנחנו מקבלים מלגה על מחצית מהסכום :)

jol8

New member
תודה על ההבהרות

כמו שאמרתי, חמי הוא אזרח אסטוני גאה ובעל דרכון (ראיתי את הדרכון בעצמי
).

על פי כל הסימנים זה ברור לי שאשתי זכאית לדרכון הזה, ובבוא היום כנראה גם הילדה.
פשוט לא היה לנו מושג שמדובר בדרכון שנותן את כל הדברים האלה, בגלל זה גם לא ביררנו קודם.

לא מצאתי מידע באתר של השגרירות. איך בכלל מתחילים את כל העניין?

Dschnieder1

New member
מתקשרים לשם

קובעים פגישה ומבררים פרטים לגבי מה להביא

בעיקרון בזמנו (אני התחלתי את תהליך) היה כך הייתי צריך להוציא תעודה לידה מתורגם לאנגלית (לא צריך לתרגם זה בא מתורגם) לחתים בחותמת אפוסטיל דרכון ישראלי שלי וכן תעודות לידה של אבי וסבי (במקרה שלך רק דרכון אסטוני + צילום) ו 2 תמונות פספורט תהליך פשוט לוקח חודש עד 3 חודשים רק למלא טופס הוצא דרכון + ת.ז ותביעה אצבעות. בעיקרון דברר עם קונסול אסטוני בישראל טלפוני לברירור במדויק כי עברו זמן מה.
הם נמצאים מול קניון עזריאלי.

עוד דבר בגלל שהם "יקים" לי קרה מקרה ששם אבי שרשום בתעודה לידה אסטוני לא תואם לדרכון אז נאלצנו לשנות את שם האנגלי ועוד כמה דברים אחרים כדי למנוע ריצות לברר טוב טוב עם דברים כאלו

למעלה