אזרחות אירופאית

רומנteaת

New member
אזרחות אירופאית

שלום לכולם... חדשה פה ובנושא בכלל, אז סליחה על הבורות: אני רוצה להוציא דרכון אירופאי, ואני לא מבינה בזה כלום, אשמח לקבל קצת הכוונה: 1. האם הוצאת דרכון אירופאי (גרמני לצורך העניין) משמעה קבלת אזרחות גרמנית? 2. שני הוריי ילידי הארץ. אמא של אבא שלי ילידת פולין ועדיין בחיים, ואבא של אבא שלי יליד גרמניה אך כבר נפטר. לאף אחד מהוריי אין דרכון זר. מה הסיכויים שלי להוציא דרכון כזה ואיך בכלל מתחילים את התהליך? האם כדי שיהיה לי דרכון גם אבא שלי חייב להוציא דרכון זר בעצמו? אודה לכל מי שיכול לתת לי אינפורמציה אמינה או לשלוח אותי למקור מידע...

Nobilis

New member
תשובה

א) זה עובד קצת הפוך. את צריכה לקבל אזרחות של מדינה החברה באיחוד האירופי. מן האזרחות הזאת, באורח אוטומטי, נגזרת גם אזרחות אירופית. הדרכון הוא של המדינה, לא של האיחוד (למרות שיש בו גם סימנים של האיחוד). ב) בואי נתחיל קודם מהזווית הגרמנית. מתי הגיע סבא מצד אבא לישראל? האם היה אזרח גרמני? האם אזרחותו נשללה על ידי הנאצים? האם הוא ביקש אותה בחזרה בשלב כלשהו? האם יש לך תעודות כלשהן שמעידות על אזרחות גרמנית? תעני, ונמשיך משם.

רומנteaת

New member
תשובות:

קודם כל תודה רבה, איזו זריזות... סבא שלי הגיע לארץ כשהיה בן שש בערך, כלומר כנראה בשנת 1931. אין לי כרגע פרטים מדויקים אך אוכל לברר. בגרמניה כמובן שהיה אזרח גרמני, אך לאחר שעלה לארץ לא המשיך לחדש את האזרחות. זאת בניגוד לאחיו שכן חידש אותה וגם ילדיו של אחיו הם אזרחי גרמניה עד היום. התעודה היחידה שיש לי שנראית לי רלוונטית היא תעודת הלידה של סבא שלי בגרמניה, וכמובן מסמכי העליה לארץ.

Nobilis

New member
תשובה

על פניו לא אמורה להיות לך בעיה לקבל אזרחות גרמנית. אומנם בשנים מסויימות אזרחות גרמנית עברה רק דרך האב, אך שמדובר בסבא מצד אבא, אין בעיה בהקשר הזה. מאחר שסביך לא ביקש את האזרחות בחזרה יתכן ותצטרכי לעשות זאת בעצמך, תהליך שניתן לעשות גם כאשר הסב אינו בחיים. פני לשגרירות הגרמנית להנחיות נוספות, ובהצלחה.

רומנteaת

New member
שימחת אותי מאוד.

שאלה נוספת- האם אני חייבת שגם אבא שלי יהיה חלק מהתהליך, או שעל סמך אזרחות של סבי אני יכולה לקבל? אני שואלת זאת כי לאבי יש התנגדות עקרונית לבקשת אזרחות גרמנית והוא לא ישתף פעולה עם התהליך הזה.

Nobilis

New member
תשובה

בעיקרון אין צורך באישור של האב לתהליך, ואת יכולה לבקש אזרחות גם אם הוא לא מבקש אותה. מה שכן, במהלך התהליך יתכן ותצטרכי תעודות ששייכות לאב (לדוגמא - תעודת נישואים של אמא ואבא, תעודת הלידה של אבא, וכו').

yb3963

New member
ברוכה הבאה

בתור אחד שעבר את כל התהליך לא מזמן אוכל לעזור לך ולהפנות אותך מה לעשות.פני אלי בפרטי.

TrigATUSA

New member
רק הערה קטנטנה:

הבקשה היא בקשה להכרה באזרחות (כלומר, מלידה את אזרחית ואת מבקשת מסמך רשמי שמעיד על כך) ולא בקשה לקבל אזרחות (להתאזרח, מה שמחייב עמידה בקריטריונים אחרים מלבד הזכאות, כמו למידת השפה)

רומנteaת

New member
תודה רבה לכולכם,

מקווה להתחיל בתהליך בקרוב ובטח אפנה שוב לעוד שאלות... המון תודה וסוף שבוע נפלא לכולם!

Nobilis

New member
לא במקרה שלה

אזרחותה של סבה נשללה על ידי הנאצים על רקע מוצאו היהודי. מאחר שהסב לא ביקש את אזרחותו בחזרה (לדבריה), אביה אינו גרמני, וכך גם היא. החוק הגרמני, יחד עם זאת, מאפשר לה לבקש אזרחות גרמנית בדרך של השבה (גם אם הסב ו/או האב אינם משתתפים בבקשה). היא אינה אזרחית גרמנית מלידה, אלא רק מרגע ההשבה.

רומנteaת

New member
אזרחותו של סבי לא נשללה.

הוא יצא מגרמניה יחד עם משפחתו לפני תחילת המלחמה, ולא שללו ממנו את האזרחות.

Woking

New member
חוקי נירנברג

משנת 1936 שללו את האזרחות הגרמנית מכל היהודים אזרחי גרמניה. אם סבך איבד את אזרחותו הגרמנית לפני כן מאיזשהי סיבה, אז סיכוייך קלושים, אבל אם הוא היה אזרח במועד תחולת חוקי נירנברג, רוב הסיכויים שאת זכאית.

רומנteaת

New member
נשמה,

בשנת 36 סבא שלי כבר היה בישראל. יצא מגרמניה כארבע שנים קודם לכן.

ממוש

לא הבנת. סבא שלך. יהודי? נשללה לו האזרחות. לא משנה איפה הוא היה בעולם. הגרמנים לא הפלו בין יהודים שהיו בגרמניה לכאלו שהיו מחוצה לה. לא רצו יהודים נקודה.

angelica1

New member
התקופה לצורך הענין היא 33-45, שנות השלטון

הנאצי. כך לפחות היה לפני כמה שנים כשאנחנו קיבלנו את האזרחות. (עד כמה שזכור לי).

TrigATUSA

New member
איכשהוא אני זוכר שאחרי המלחמה

היה איזה צעד חוקתי שביטל רטרואקטיבית את כל החוקים מהתקופה הנאצית, ועל כן גם ביטל את החוק ששלל את האזרחות

Nobilis

New member
פשוט לא

מי שנשללה אזרחותו, צריך לבקש אותה בחזרה. זה לא אוטומטי. גם ילדים ונכדים יכולים לפנות בבקשה תוך דילוג על הדורות שלפני. בכל מקרה, התהליך פשוט יחסית. ולפונה המקורית מומלץ לפנות לשגרירות ולהתחיל, זה הכל. עוד מידע, לדוגמא: http://www.germany.info/Vertretung/...ory__Services/02__Citizenship/__Restored.html

למעלה