אזרחות אירופאית

imjustwondering

New member
אזרחות אירופאית

שלום
! הסיפור קצת מסובך ואקווה שתבינו.... אמו של סבי מצד אמא(האמא של סבא שלי,סבתא רבא,או סבתא של אמא שלי עם זה הופך את זה ליותר מובן) היא גרמניה והיא גרה ונולדה בגרמניה עד שנת 1931 או 1932באחד מהשנים האלה היא עשתה עלייה,כשעשתה עלייה לא נשללה לה האזרחות,לסבי עדיין יש את האזרחות עצמה(!) או מסמך של האזרחות,האם הוא רשאי לקבל אזרחות גרמנית? עם הוא אכן רשאי לקבל אזרחות גרמנית האם זה יכול לעבור לאמי ואז לי? לפי מה שהבנתי לסבי יש עוד מסמכים אבל לא הספקתי לשאול איזה מסמכים... תודה רבה מראש על ההבנה והזמן

Nobilis

New member
שאלות מקדימות

איפה נולד סבא? באיזו שנה? באיזו שנה נולדה אמא? באיזו שנה נולדת אתה?

imjustwondering

New member
אז ככה,

סבא נולד בת"א בשנת 38,אמא שלו נולדה בשנת 1914 ועלתה לארץ בשנת 1932 או 31,אמא שלי נולדה ב1962,אני נולדתי בשנות ה90 הצעיר שבודק הכול... יש לו את הדרכון עצמו,את ה-REISPASS...הוא גם אמר שהיא רשומה שם כאזרחית או משהו אבל אני לא זוכר מילה במילה אז זה פחות רלוונטי כעוד ממצא.... תודה רבה!

Nobilis

New member
רגע, רגע...

לסבא שלך מסמכים שמעידים על אזרחות שלו, או על אזרחות של אמו? בגדול, סבא שלך לא אמור להיות אזרח גרמני, מאחר שבאותם השנים אזרחות עברה רק מצד האב. ולכן, גם אמך אינה אזרחית, וגם אתה אינך אזרח.

imjustwondering

New member
יש לו את הדרכון שלה ומסמך שמעיד שהיא אזרחית

לא שלו,אני חושב שהוא גם לא רשאי אבל בגלל שלא נשללה לה האזרחות והיא לעולם לא וויתרה עלייה חשבתי שזה שונה..

Nobilis

New member
לצערי

זה לא קשור לשלילת אזרחותה, או אי שלילתה. עצם העובדה שהוא נולד בשנה שנולד לאם גרמניה מחוץ לגרמניה פירושה שהוא אינו גרמני. החוק באותם השנים פשוט לא העביר אזרחות דרך האם בנסיבות הללו.

למעלה