אזרחות אוסטרית

אזרחות אוסטרית

ברצוני לעבור ולגור באוסטריה,אין לי שורשים אוסטרים ולא קרובי משפחה,אני נשוי פלוס שלושה ילדים ורציתי לדעת מאיפה מתחילים בהתחשב בעובדה שאין לי תעודה אקדמאית אך אני איש מקצוע בתחום הפלסטיקה עם נסיון של יותר מ15 שנים...

Ich Tu Dir Weh

New member
על מנת לקבל אזרחות אוסטרית

אתה צריך לחיות 10 שנים באוסטריה, להוכיח ידע בשפה הגרמנית ולוותר על האזרחויות האחרות שיש לך. אלה אם כן אתה: פליט מוכר (ואז אתה מקבל אזרחות תוך 4 שנים). אזרח של אחת ממדינות הEEA (ואז אתה מקבל אזרחות 4 שנים). נולדת באוסטריה. יש לך יכולות/הישגים מדהימים בתחומי המדע, ספורט או האומנות. אם אין לך אזרחות של אחת ממדינות הEEA ואתה רוצה לחיות ולעבוד באוסטריה, ככל הנראה תצטרך לקבלת הצעת עבודה ממעסיק אוסטרי.

תודה על המידע

הבנתי שצריך לוותר על האזרחות הישראלית שלי לטובת האוסטרית..גם אני לא מבין איך אחיה שם עשר שנים בלי שתהיה לי אזרחות אוסטרית כך שהסיכויי היחידי שלי לקבל אישור שהייה שם זה דרך מעסיק שיזמין אותי לעבוד אצלו ??? נראה לי עניין מסובך וממושך..בגרמניה אותו הדבר ? תודה מראש

Ich Tu Dir Weh

New member
בגרמניה העיניין דומה.

רק 8 במקום 10 שנים. אם אתה רוצה אתה גם יכול לנסות להתקבל לתוכנית לימודים בגרמניה בשפה האנגלית (במידה ואתה לא דובר גרמנית), הלימודים באוניברסיטאות הציבוריות מסובסדות גם לסטודנטים זרים, כך שיוצא שאוניבריסטה יכולה לגבות עד 500 יורו לסימסטר (כשלרוב זה פחות מזה ולפעמים אפילו חינם). אחרי הלימודים יהיה לך יותר קל להשיג עבודה בגרמניה וגם תלמד גרמנית תוך כדי מגורים במדינה.

אזרחות-תושבות

סליחה על הבורות אך שמתי לב שישנו הבדל בין תושב לאזרח ??? ואם אכן כך פני הדברים אז מה ההבדלים ומה עדיף אם כבר ? בהנחה שהוזמנתי ע"י מעסיק אירופאי לעבודה מה מעמדם של אשתי וילדיי בסיטואציה זו ? גם להם מותר לעבור בעקבותיי הרי לא אשאיר אותם לבד בשום אופן !??

גוזליה

New member
ברוב המקרים

אם לך מונפקת ויזת עבודה, למשפחתך סביר שיונפקו ויזות נתמך (dependant)- כל ויזה במגבלות שלה כמובן. יש לברר זאת מול מקום העבודה הפוטנציאלי (כמו גם מי דואג להנפקת הויזות האלו, ואולי אפילו יותר חשוב: מי משלם עליהן
)

למעלה