אזרחות אוסטרית

Chura4U

New member
אזרחות אוסטרית

שלום כולם, סבי מחזיק באזרחות אוסטרית שלא בתוקף. אני ואחי רוצים להתחיל תהליך קבלת אזרחות. מספר שאלות ברשותכם : 1. האם סבי צריך לחדש את האזרחות שלו ? 2. האם ניתן לדלג דור ? כלומר שאני ואחי נעשה ללא אבי ? 3. האם מומלץ לפנות לעורך דין או במידה ויש לי את הדרכון ביד (לא בתוקף) פשוט אוכל לבצע זאת לבד ? תודה רבה !

מה זאת אומרת "אזרחות שלא בתוקף"

מאוחר יותר אתה אומר שהדרכון לא בתוקף ויש הבדל גדול - דרכון לא בתוקף - הסבא לא טרח/שכח לחדש את הדרכון. יכול לקרות גם עם הדרכון הישראלי למי שאינו נוסע הרבה לחו"ל וזה לא מבטל לו את האזרחות הישראלית; "אזרחות לא בתוקף" - הסבא ויתר על האזרחות מסיבותיו הוא, ויתכן שבמקרה כזה המצב מסובך הרבה יותר. ממה שהבנתי מקריאה בפורום, האוסטרים מאוד מקשים על קבלת אזרחות מחדש. למשל - מי ששירת בשירות המדינה או בצבא קבע פסול בעיניהם, לפחות מבחינה פורמלית.

Chura4U

New member
צודק :)

יש לו דרכון שלא בתוקף, רק מאחר והוא לא חידש. החידוש האחרון היה לפני כ8 שנים למיטב זיכרונו. הוא עדיין מקבל פיצויים מאוסטריה, לא יודע מה זה אומר. מה בנוגע לדילוג על דור ? ושאלה אחרונה, האם אוכל לפנות לשגרירות במייל או שצריך להגיע לשם פיזית ? אני פשוט לא מהאזור וזה דיי מסרבל את העניין.

Solsikke

New member
זה אומר שהוא אזרח

ומכאן המסלול שלך אמור להיות יחסית פשוט, אני לא חושבת שניתן לדלג על דורות, כדאי לך לנסות להתקשר לשגרירות, ולהתחיל את התהליך. להערכתי עדיף לך לתאם פגישה עם השגרירות בטלפון ולהגיע לשם יחד עם אביך לוודא בדיוק אילו טפסים אביך ואתה צריכים להגיש. את המשך ההתכתבות בסיכוי סביר תוכל לבצע דרך הדואר ו/או אימייל - שווה לשאול.

TrigATUSA

New member
tאפשר לדלג על דורות

תצטרך להוכיח את השושלת (כלומר - תעודות לידה ונישואים של האבא) להגיש קורות חיים של האב והסב (כדי להוכיח שהם לא וויתרו על האזרחות) אבל לא תצטרך שהם יקבלו בפועל אזרחות כדי להוכיח את הזכאות שלך ולקבל הכרה באזרחות שלך

Arie021

New member
../images/Emo41.gif תשובות (מאחד שהוציא אזרחות אוסטרית) ../images/Emo41.gif

תשובות לשאלות שלך: 1) לא, סבא שלך לא צריך לחדש את הדרכון שלו. כמו כן, סבא שלך גם לא צריך להגיע לשגרירות, אבל תצטרך להביא את הדרכון שלו כהוכחת אזרחות שלו ואם אפשר גם תעודת לידה שלו כי ייתכן מאוד ובשגרירות יבקשו ממך את זה. 2) כן, אני הוצאתי בדילוג על אבא כלומר כמו שהסבירו לך עדיין הוכחתי דרך מסמכים שסבא הוא אבא של אבא ואבא הוא אבא שלי אבל אבא לא היה צריך לבוא לשגרירות פה בלונדון וגם לא היה צריך לחתום על שום טופס, בקיצור "דילגתי" עליו וככה גם אתה יכול לעשות. 3) ממש ממש לא!!! אל תבזבז את הכסף שלך על עורך-דין ללא שום צורך. פנה ישירות לשגרירות האוסטרית ואני בטוח שהם ידריכו אותך ויעזרו לך להוציא את האזרחות. בהצלחה!

Chura4U

New member
שאלות :)

תודה, אגב, שלחתי מייל לשגרירות וענו לי תוך כמה דק' ! מדהים !! בשגרירות ישראל בשום מקום בעולם לא היו עונים כל כך מהר! :) בכל אופן, הם ביקשו ממני תעודת לידה של סבא, מאחר והוא נולד ב1920 (עבר קצת זמן), איך אוכל להמציא זאת ? מאחר הווא נולד באוסטריה, אין להם רישום על זה ? תודה!!!

Arie021

New member
הממ...

ניסית לשאול בשגרירות איך מוציאים את התעודה הזאת, אם הם יכולים לעזור? כעיקרון לי הייתה את התעודה הזאת מהמשפחה אז לא הייתי צריך לחפש אותה, אבל חוץ מזה סבא שלי נולד בגרמניה ולא באוסטריה. אתה בטוח שסבא שלך נולד באוסטריה? אם אתה יודע היכן הוא נולד אתה יכול לפנות לארכיון של העיר בה הוא נולד, ואם אינך דובר גרמנית אז במקרה הזה אני כן מציע לך לפנות לעו"ד אבל אך ורק לצורך הספציפי הזה של מציאת תעודת הלידה כלומר תגיד לעו"ד שאתה לא רוצה שום דבר אחר ממנו/ה חוץ ממציאת התעודה, ותשלם לעו"ד עבור מציאת התעודה בלבד (לא עבור שום דבר אחר, את כל האפליקציה וההרשמה תעשה מול השגרירות בלי לשלם לאף אחד, זה סתם מיותר לשלם כסף לעו"ד) זה מה שאני יכול להציע לך לעשות לפי דעתי...

Chura4U

New member
תודה

אפנה לשגרירות בנוגע לתעודה, נראה מה זה יניב.

למעלה