אזעקה

אזעקה

שלום , אני דוהר על KLE שנת 2000 ומאושר ממנו . לא היו לי איתו בעיות מיוחדות מעבר לטיפולים רגילים והחלקה קטנה. אך פתאום שבוע שעבר האזעקה החליטה שנמאס לה לעבוד והיא שובתת. 1. האם זה יכול להעיד על בעיית חשמל ,כאשר כל שאר הרכיבים עובדים בצורה תקינה ? 2. כמה יכול לעלות תיקון כזה שיגרום לאזעקה לעבוד שוב ? 3.איך אני יכול לדעת איזה אזעקה מותקנת אצלי ומי יכול לטפל בה ? אודה על התשובות .

dblast

New member
איזו אזעקה?

אם אתה לא יודע, תנסה לתאר לנו את השלט.

לא בטוח לגבי השלט

אני לא יודע האם הוא מקורי , יש אחד שקיבלתי עם האופנוע , מצרף תמונה שלו מאחור כתוב ECA Elect. Engin אני רק יודע שכשרציתי לשכפל שלט נוסף עברתי בין הרבה מוסכים עד שאחד אמר שהוא יכול לשכפל כזה.

C O L T

New member
STING, אזעקה עלובה ובעייתית.

אני מציע שתזרוק אותה לפח ותתקין רב-בריח פשוטה, יעלה לך פחות מהתיקונים ויתן שקט נפשי.

בעייה

הייתי זורק ומתקין בשמחה , אבל מה לגבי זה שאני מתכוון למכור אות האופנוע בקרוב ? מה עושים במצב כזה ?

לא כל כך פשוט

הקונים חשדנים ומעקמים את האף גם ככה , מכיוון שהאופנוע נגנב בעבר והוחזר לבעליו.(לא משנה שהוא חוקי ורשום על שמי עכשיו) אז עוד למכור בלי אזעקה זה בכלל יגרום להם לעוויתות קשות בפנים. בנוסף יש לי גם תיקון פלסטיקה לבצע או שלא , בעלות של 500 ש"ח.

לא כל כך פשוט

הקונים חשדנים ומעקמים את האף גם ככה , מכיוון שהאופנוע נגנב בעבר והוחזר לבעליו.(לא משנה שהוא חוקי ורשום על שמי עכשיו) אז עוד למכור בלי אזעקה זה בכלל יגרום להם לעוויתות קשות בפנים. בנוסף יש לי גם תיקון פלסטיקה לבצע או שלא , בעלות של 500 ש"ח. כמו שאומרים : צרות באות בצרורות.

Spondylus

New member
זה כן כל כך פשוט.

תמכור בלי אזעקה. תוריד 500 (אם אתה רוצה) מהמחירון. חוצמזה באופנוע משנת אלפיים ימצאו רג'קטים יותר משמעותיים מהשריטה בכנף. "למה לעשות מכל דבר אפרוח?"

אני איתך

אבל מה לעשות שאנשים קונים מראה עיניים ולא מצב מכני , האופנוע שלי מטופל מאוד והחלפתי כמעט כל מה שניתן להחליף בו , (דברים שבד"כ מחליפים כשרוצים יותר טוב ) . כנראה שגם את האזעקה אצתרך :) אני אשקול.

tiptipon666

New member
גם אני ממליץ. זרוק ותתקין רב בריח

גם לי הסטינג עשתה בעיה כזאת.

לא מגיבה

אני לוחץ על שני השלטים (אחד חדש) , השלטים מגיבים בסדר אך האזעקה לא עושה שום סימן של דריכה או נטרול , ופשוט לא מגיבה. ממש כאילו לא היתה אזעקה מעולם :) האם יש טעם להתחיל לפרק ולראות אם אחד החוטים ניתקו ? ** שמתי לב שהיא הפסיקה לעבוד אחרי שהחלפתי נורה ראשית שנשרפה , למרות שכבר החלפתי בעבר נורה אחת ולא היו בעיות, אני לא מכיר את מערכת החשמל באופנוע אבל לא נראה לי שזה קשור ? תקנו אותי. מי שהחליף נורה יודע שכשמפרקים את מסכת החזית קורה מצב שאחד או שניים מהחוטים של הבהוב הקדמי מתנתקים וצריך לחבר אותם שוב . יש קשר לאזעקה ( מאחר והיא מפעילה אותם בדריכה ונטרול) ?

Red Ross

New member
יש כמה אפשרויות

1. תבדוק פיוזים (בד"כ יש פיוז על כבל המתח של האזעקה). 2. קפוץ למתקין אזעקות/חשמלאי אם אתה לא מבין בזה כל-כך. 3. כנס לE-bay יש אזעקות ב-20$-30$.

אם החלפת את הנורה שהסוויץ היה פתוח

והנורה הייתה במצב ON אז 90% שגרמת לקצר איפשהו - אז תחפש איזה פיוז שרוף יש בד"כ על החוטים של האזעקה ליד המצבר.. אם לא אז תנסה לפרק שוב את הפנס הקדמי אולי יש שם איזה מגעים רופפים אולי ניתקת חוט בלי כוונה - בתכלס לא אמור להיות מסובך יותר מדי.. תתחיל עם הדברים הפשוטים לבד בבית רק אח"כ אם לא הצלחת תפנה למוסך... בקשר לחוטים שאמרת שיש מצב שהתנתקו אולי האזעקה הייתה מחובר ל + של החוטים האלה ואז אם החוטים התנתקו מן הסתם האזעקה לא תעבוד... אגב אני מניח שאין לך סוללת גיבוי לאזעקה ...

בדקתי

פירקתי את הכיסא והכנפיים , עברתי על כל החוטים שראיתי , הפיוזים היחידים שראיתי הם בקופסת פיוזים, והפיוז הראשי הכל תקין. את הנורה בטוח שלא הרכבתי עם סוויץ' פתוח ( פחדתי להתחשמללללללללללללכגלעלעשלע) כל החשמל עובד בצורה תקינה רק האזעקה לא. ראיתי שם שני קופסאות שחורות אחת ממוקמת על המצבר עם כיסוי גומי ועליה מדבקדה של denso japan , לפי גוגל זה לא קשור לאזעקה :) אלא לפלאגים ? וקופסה פלסטיק שחורה שהיה לי קצת קשה להגיע אליה , ממוקמת מתחת לחלקו האחורי של הכיסא בדיוק בשיפוע צמוד למצבר . אליה לא כתוב כלום רק בצד יש כמו שני לחצני גומי כאלה , וממנה יוצא חוט שחור קטן שנראה כמו אנטנה של מכונית עם שלט (כנראה האזעקה) .

אממממ

יש אולי לאזעקה מפתח ? אולי תנסה לסגור ולפתוח אולי זה יאפס אותה או תנסה לנתק את ה+ של האזעקה ותחבר אותו שוב אולי היא צריכה לעבור איפוס או משהו.. תבדוק בקופסא השחורה אולי יש איזה פיוז שם או משהו תנסה לפרק אבל בלי שיישארו לך חלקים שתרכיב.. חח ואגב אל תפחד מלהתחשמל כולה 12V...

תודה אנסה

אני אפרק שוב מאוחר יותר כי 300 מעלות חום בחוץ וקשה לארגן צל. בנוסף לשמחתי הבורג של הכנף השמאלית החליט שהוא לא נפתח יותר לא משנה מה , ואם אני ימשיך לאיים עליו הוא יתאבד ויתפורר לי בידיים . כמו שאמרתי קודם , צרות בצרורות. :)

AVNER XR

New member
לא הלתרגש כולה בורג פיליפס מסכן שמשום מה

חלק מהמכונאים בארצנו פותחים אותו עם מברגה ולא עם מברג פשוט. תקח מברג פיליפס במידה אחת יותר גדולה ממה שנכנס עכישו לבורג ,2 מכות עם פטיש פלסטיק על הבורג לא חזק מידי ואתה מסודר. לגבי האזעקה המוח יושב מאחורי המסיכת חזית,כך שתפתח שוב ובזהירות כנראה בהלבשה או בהורדה ניתקת חוט כלשהו,במידה ולא תמכור כך ,ותתן לזה שיקנה שיחליט אם הוא מסדר או לא.

למעלה