אזניה לקסדה

Netaklopedia

New member
אזניה לקסדה

שלם לכולם :)
אחרי תקופה על קטנוע הגעתי למסקנה שאני מאבדת את השפיות מהרכיבות שאורכן מעל 15 דקות ומתחילה להשתגע משעמום בתוך הקסדה. ניסיון להכניס עם הראש שלי גם זוג אוזניות זה אחד הדברים הלא נוחים שחוויתי וביום שבת צפויה לי רכיבה לצפון ולכן באופן חגגי נשבר לי ואני רוצה היום או מחר לקנות אזנייה קבועה לקסדה - משהו פנימי ששורד גם חורף, גם קיץ וגם שירה בזיופים.
למישהו יש המלצות מה ואיפה?
 

1cohen

New member
"מתחילה להשתגע משעמום בתוך הקסדה"


חשבת להחליף קטנוע? לעבור לאופנוע? לסוע בדרך הארוכה והמענינת במקום בקצרה המשעממת?

ו.. שום דבר לא שורד שירה בזיופים...
 

אם פי 3

New member
הקסדה שלי - כן

נורא כיף לשיר בתוך הקסדה, מה אכפת לי שמזייפת.

ושעמום ברכיבה זה לא טוב. זה אפילו מסוכן. לא בטוח שמעבר להאזנה חיצונית הוא טוב במצב כזה.

במקום להשתעמם, נסי לנתח את התנועה שמסביב (ואם במקרה אין - אז את הכביש, ולהנות מהנוף כי אין תנועה, בארץ, לרוב משמעו, יש נוף...), נסי לראות איך לרכב יותר טוב.
 

Netaklopedia

New member
דרכים קבועות

יש לי בדיוק 3 דרכים שאני נוסעת בהן לרוב - אחת מהן כל יום, אחת מהן 3 פעמים בשבוע ואחת פעמיים בשבוע ובכל המקרים זה הלוך וחזור. יש גבול כמה אפשר לנתח את הדרך, אין נוף להנות ממנו אלא אם כן אתם מתפארים מגדר ההפרדה של אמישראגז ומוזיקה לא מסיחה את דעתי (אני סטודנטית 100 שאוהבת מוזיקה בזמן למידה). גם ככה אני שרה - מעדיפה שלפחות לא יכאבו לי האזניים. גם לא מתכננת לשים מוזיקה בווליום שמבטל את הסביבה. מה גם שכבר ניסיתי את זה כמה פעמים אם אוזניות שהחדרתי לקסדה. זה משפר את הנהיגה, לא מבטל לי זהירות.
 

Netaklopedia

New member
פינטזתי ללא שקילה רצינית

הסיבה שמראש יש לי דו"ג זה כדי לא לחפש חנייה ולישון קצת יותר בלי פקקים והסיבה שיש לי קטנוע ולא אופנוע זה כי אני רוצה תא מטען ולא מתאים לי לסחוב על הגב בקיץ..
 

xfwind

New member
תשאלי את עצמך אם זה לא יסיח את דעתך

באופן שלא תצאי נשכרת.
 
דיבורית ייעודית

כמו סקאלה ריידר, G9 או Q3.

אלו המוצרים שאני מכיר, אך יש עוד לא מעט חברות שמציעות מוצרים כאלו.

גם ייעודי ולא פתרון פרוביזורי וגם סופר נח לשימוש. אישית משתמש בזה בדיוק למה שציינת - רכיבות ארוכות מחוץ לעיר. לא מדבר בנייד ולא מאזין למוזיקה בתנועה צפופה. אבל ברכיבה ארוכה ומשעממת, אני מחבר נגן מוזיקה ונהנה מהדרך.

בהצלחה.
 

xfwind

New member
יש גם דיבוריות זולות באיביי

היו פה כמה דיונים אודותיהם. (140 ש"ח)
קניתי ואני משתמש באחת כזו. טובה בנסיעה עד 40 קמ"ש וזהו. מאידך היה פה מישהו שהחליף את האוזניות וטוען לשיפור ניכר, ועוד אחד שכתב שמיקום האוזניות בקסה ביחס לאוזן הוא קריטי.
 

Netaklopedia

New member
ובארץ?

אם אני רוצה לקנות בארץ בחנות אמינה כי לא מהקונים בחו"ל - יש המלצה איפה?..
 

xfwind

New member
תלוי מאיפה את בארץ

יש פה הרבה המלצות על חנות בשם כלבוטקס בר"ג.
כדאי שתבקשי המלצות נוספות ושהמקום בו את קונה יתקין לך את הדיבורית, ידריך אותך וגם תדעי שיש למי לפנות אם משהו משתבש.
 

herouth

New member
שאלה על טלפון ואוזניה

בעצם שתי שאלות.

גם אני רוצה אוזניה (בלוטות'), כי נעשה יותר ויותר קשה לנווט בכבישי המרכז (כל פעם שאני נוסעת מתל אביב לראשל"צ אני מגיעה למקום אחר...) בלי תוכנת ניווט.

ראשית, הדגמים שראיתי עם שתי אוזניות - זה חוקי בכלל? נדמה לי שמותר רק אוזן אחת לפי החוק.

שנית, איך עובד התפעול של הדבר הזה? למשל, האם אפשר להשתיק צלצולים ובכל זאת לשמוע את הוראות הניווט? אני לא רוצה שצלצול בלתי צפוי יפתיע אותי באמצע נסיעה (גם בבית כל צלצול מקפיץ אותי, כי אני בן אדם שמשוחח מעט מאוד בטלפון). הטלפון עצמו כנראה יהיה בכיס או בחריץ של מגן הרוח, ולא במקום זמין לנגיעה. זה בכלל פרקטי?
 
דיבוריות ייעודיות הן חוקיות

כשאתה מנווט דרך הנייד, אתה מתחבר בבלוטות' לדיבורית, כך שיש התראות של שיחות, אבל אתה לא חייב לענות, או שפשוט תשים על "שקט". כמובן שניווט היא עוד פונקציה שימושית בדיבורית.
 

herouth

New member
על העצות וההפניות בשרשור. קניתי

...סקאלה ריידר Qz. שזו הגרסה הזולה המיועדת לאנשים שלא מרכיבים ולא נוסעים לטיולים. כלומר, אין אינטרקום. גם אין רדיו. אבל זה בסדר, כי באמת שכל המטרה שלי היא לנווט בבטחה.
 
אוזניות

קודם כל, אני בהחלט מזדהה עם הבעיה. אני משתמש בדיבורית, אבל לעיתים יש מוגבלות ביכולת השמיעה - בפרט במהירות בין עירונית, כשההקלטה בווליום חלש. במקרה כזה אני עובר לאוזניות.

לגבי אוזניות - מציע שתחפשי כאלה שאינן בולטות מהאפרכסת. כגון הדגם של אייפון 4. הקסדה שלי צמודה באיזור האוזן, ועדין אני לא מרגיש את האוזניות.

לאוזניות יש יתרון על דיבורית, בכך שהן חוסמות חלקית את רעש הנסיעה. כך שאפשר להסתפק בווליום סביר. לעומת זאת, עם דיבורית שומעים את הרעש במלוא עוצמתו, וחייבים להגביר את הווליום בהתאם. ווליום כזה בטח לא תורם לבריאות האוזניים.

את הדיבורית קניתי באיביי, כפי שכבר הוזכר כאן. מרוצה מאוד מהפריט. רק שחשוב למקם את האוזניות היטב. נדרשת יכולת "עשה זאת בעצמך". אני מעריך שכך גם בדיבוריות הנקנות בארץ (התקנה כלולה במחיר?).
 
למיטב ידיעתי אוזניות לא חוקיות

בטח לא שתיים. מה גם שזה לא מיועד להיכנס מתחת לקסדה. מבחינתי גם מסורבל ולא נח.

מעבר לזה, ברכיבה בין עירונית אני רוכב עם דיבורית ואטמים. עובד לי מצוין.
 
למעלה