אזמחר בשבחין

קצת סדר בדברים .....

ישנם שני ניגונים שרבנו הלחין שעד היום יש ספק איזה ניגון שייך לאיזה שיר . האחד הוא אשת חיל והשני הוא אתה נגלית מתפילת ראש השנה שמקובל שמנגנים אותו גם בשבועות מפני שהוא מדבר מקבלת התורה . שניהם ניגונים שרבנו הלחין אולם יש ספק אם הם כמו שהיום אנחנו מנגנים , או להפך .

בקצרה ...

אתם תחפשו משמעויות ....... ואני ממשיך להאמין. ונשאיר את זה כך . הרי סיכמנו כבר שעל הדרך לא מתווכחים כאן .

פראזניק

New member
אהה, ולזו תמימות יקרא?

רבינו אומר בספר המידות "כל המלמד זכות על הרשע, אף הוא נכלל באותו החטא", בתורה רפ"ב, אחת התורות העיקריות בברסלב, משמע מרבינו להיפך. אז אל תנסה לברר איך זה מסתדר, אל תנסה לברר מה רבינו רוצה באמת, רק תגיד "אני לא בסדר", מאמירות כאלו, עוד לא יצא אפילו חסיד ברסלב אמיתי אחד. רבינו שלח פעם מכתב לרבי נתן, שלא יבואו אליו לחג השבועות כמדומני (כמדומני שזה היה בנסיעתו לקמניץ), רבי נתן הבין שרבינו מתכוון להיפך, וכל אנ"ש באו, וזכינו לעוד תורה נשגבה בליקו"מ, תאר לך מה היה קורה לו היה רבי נתן חושב כמוך... הבורא אומר למשה רבינו שיאמר לעם ישראל קדשו עצמכם "היום ומחר", משה רבינו אומר לעם ישראל "3 ימי הגבלה", משה רבינו "הוסיף יום אחד מדעתו", ולולי הוסיף, לא היינו זוכים לקבל את התורה, תאר לך מה היה קורה לא משה רבינו היה חושב כמוך... לא, עדיין ל אמרתי לך לעשות הפוך מפשט ספרי רבינו לפי שכלך, אבל כשמשהו לא מסתדר עם המציאות, במקום להתנהג כמו ילד ולטמון את הראש בחול, תבדוק, תנסה לישב בין האמירה והמציאות. אבל אתה מעדיף את ה"תמימות" הזו, שגרועה מהגרועה שבחכמות... מעולם לא ציווינו על התבטלות לתלמידי רבינו, בשום פנים ואופן לא!!! התבטלות, קעיימת בין אנ"ש רק לרבינו, רק לרבינו!!!. אנו מצווים לשמוע בקולם של תלמידי רבינו, שהם אלו המעבירים את המסורת וממשיכים את השושלת, אך בשום אופן לא להתבטל אליהם, אנו מחויבים לברר כל דבר שאנו שומעים, האם מתאים הוא עם האמת! לכן, אתה (במחילה מכבודך) ענית לא לענין! ולכן התשובה השניה שנאמרה כאן (ושאותה העליתי אף אני בתמיהתי, שרבי ישראל בער התכוון ליסוד הרוחני, ל"בעל השדה", שבזכותו נמשך הכל מאת הבורא (ועיין כוכבי אור), ואין זה משנה מי הלחין את הניגון. סליחה על ההתפרצות, אבל באמת ענית לא לענין.

מה קורה פה

למה מחקתה את ההודעה הקודמת בסך הכל שאלתי שאלה ידידנו פראזניק אומר שאסור להתבטל לתלמידי רבנו ואחד מתלמידי רבנו הלו הוא מוהרנ"ת (מרנו ורבנו הרב רבי נתן) כמו שאנ"ש הקדושים קראו לו. אומנם גם אני קורא לו כך אבל זה לא חידוש שלי. זה שידידנו פרזניק לא חשב לפני שהוא כתב זאת לא האשמה שלי.

פראזניק

New member
ר´ אייזיק:)

ידעת שלמוהרנ"ת גם קראו "אדמו"ר"? (מכתב ההסתלקות וכן בהקדשת תלמידו שנכתבה על השעון שהעניק לו (ראה תמונה על כריכת הספר "ימי מוהרנ"ת, בהוצאת תורת הנצח) מוהרנ"ת אינו דוגמא. (אם תרצה, תוכל לעיין בענין זה בדברי רבי נחמן מטשעהרין (שכנראה אינו מוסמך בעיניך, שכן אינו חלק מהשושלת המקובלת עליכם) בספרו "פרפראות לחכמה", בביאורו על מאמר ס"ב מליקוטי מוהר"ן (חדי רבי שמעון), המתחיל בפסקה לפי עניות דעתי רימז בזה סמיכה להר"ר נתן ז"ל... עיין שם באריכות. ורביז"ל עצמו אמר עליו שיש לו חלק גדול בספר ליקוטי מוהר"ן וכמעט שכל הספר הוא שלו. נמצא מבואר שרימז רביז"ל בזה המאמר גם כן בחינת סמיכה להר"ר נתן ז"ל, כאשר באמת היה מנהיג ישראל אמיתי וזיכה את הרבים מאד אחר פטירת רביז"ל... נמצא מבואר שאחר פטירתו של רבינו, עדיין נשאר איזה בחינת מנהיג הכולל לאנ"ש, היינו הר"ר נתן ז"ל... בוודאי היה הר"ר נתן ז"ל לרועה נאמן ומנהיג אמיתי... עיין שם באריכות. ועיין גם בהקדמת ראבר"נ לספרו כוכבי אור, שביאר שם כוחו וגדולתו של רבי נתן ז"ל, שלולי הוא, לא היינו זוכים כלל וכלל לידע מכוחו של רבינו ז"ל, ובלעדי רבי נתן, גם לו ידענו מרבינו, לא היינו יודעים כלל דרך רבינו!!!. אבל ממנו והלאה, לא היתה שום התבטלות למנהיגי אנ"ש, רק כבוד ויקר, אבל לא שום התבטלות. בהצלחה

רבנו הקדוש העיד

על רבי נתן שהוא יודע ממנו. ואחרי הסתלקותו של רבנו היה ראוי שכל תלמידי רבנו יתבטלו לרבי נתן. אומנם לא כולם זכו, אבל היה ראוי שיתבטלו. היום בדורנו יש צדיק שרבנו העיד גם עליו "תלמידי היקר" וכו....... ובקשר לקביעתך שרבי נחמן מטשעהרין אינו מוסמך בעיני אני יענה ברמז. בו נגיד עד היום רבנו זיכה אותי להכניס את ספריו ב 1000 מביתי עם ישראל. זה סותר את קביעתך אתה לא חושב.

אני יסביר

רבנו הקדוש אמר כל הרהורי תשובה נמשך ממני. אז מה זה משנה מי הלחין, עם זה מעורר אותנו לעבודת השם זה של רבנו הקדוש ואין מה לעשות כי ככה הוא אמר לא אני.

למעלה