אזמחר בשבחין

פראזניק

New member
אזמחר בשבחין

הניגון המושר בין אנ"ש על הזמר "אזמר בשבחין" בליל שבת. ניגון אותו הלחין רבינו עצמו. אף הוא אחד הניגונים היפים שבין אנ"ש, הביצוע שבכאן הוא של ר´ משה ביננשטוק הי"ו. בהנאה. (וגם הפעם, האיכות לא מי-יודע-מה) אזמר בשבחין

אזמר בשבחין זה השיר..

הכי ארוך שאני מכירה! ברצינות כל יום שישי אנחנו שרים את זה וכל פעם אני סופרת את המילים עד שהוא כבר יגמר! שיר יפה אולי אבל א-ר-ו-ך !!! אני אוהבת את אסדר לסעודתא במיוחד בביצוע של גבריאל חסון.... גם קצר גם יפה!

אצלי זה הפוך ....../images/Emo79.gif......../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אני ובני מופתעים כאשר אנו מגיעים לסוף השיר ..... מה זה ? כל כך קצר ? כמה חבל .... היינו רוצים להמשיך ....

אשריכם...

הלוואי עלי.. מה לעשות לי אין סבלנות לשיר שכתוב על שני דברים בשירון... חוץ מזה שבגלל שאני בת אסור לי לשיר בבית בקול מדי כי גיסי נמצא אז אני לא ממש יכולה לשיר אני כזה חצי ממלמלת אז זה הופך את זה לפחות כיף.... בכל מקרה- תודה ששמת פה את השיר...להקשיב לו אין לי בעיה!

סיוון מזהה איתך.:))

זה ממש מעצבן לפעמים שכל הגיסים באים בשבת ואת יושבת ומקשיבה לשירה שלהם בלי לעשות כלום.. או שאת עושה עם השפתיים.:))). לבנות יש בעיות שאתם אפילו לא חושבים עליהם...
:))

כרפולי

New member
אחי זה יפה אבל אני אישית אוהב את--

"אשת חיל" מעניין למה?!!חחחחח

אם כבר התחלנו ......./images/Emo8.gif

אז נזכיר שגם את הלחן שחסידי ברסלב שרים את אשת חיל , רבנו הקדוש רבי נחמן מברסלב הלחין . אגב , פעם שמענו איזה ניגון , אני לא זוכר איזה בדיוק ושאלנו את סבא אם רבנו חיבר את המנגינה הזאת . סבא ענה : "כל מה שמעורר את הלב לעבודת השם , זה ניגון של רבנו ..."

jack0

New member
לא מדוייק

מקובל אצלינו שאת הניגון של אשת חיל חיבר הבעל שם טוב.

../images/Emo124.gifדע לך .....

שכל מה שמקובלני , זה מסבא , והוא קיבל מר´ ישראל קרדונר שקיבל מר´ מוישה ברסלבר שגדל בביתו של ר´ נתן ש........ לכן , את אשת חיל , הלחין רבנו ולא הבעש"ט .

פראזניק

New member
וחושבני...

שג´ק אינו ממציא דברים מעצמו, אלא שכך קיבל מרלי"צ, שקיבל מראבר"נ שקיבל מאביו ששימש והמשיך את רבי נתן. לויכוחים האלה אין סוף. אל תהיה כל כך בטוח שאתה צודק, יתכן שאתה צודק, ויתכן שג´ק צודק. ישנם הרבה ניגונים שמקורם שנוי במחלוקת.

ר´ יעקב, מה המקור לזה?

גם אני יודע (כמדומה מרבי משה ביננשטוק בשם רבי לוי יצחק ז"ל) שהניגון הוא של רבינו. וכן ידוע הסיפור שרבי חייקיל חזן רבינו נתבקש ע"י רבי אהרן מטשרנובל לשיר לו מניגוני רבינו, ושר את "אשת חייל", ורבי אהרן אמר: מרגישים את יראת השמיים של רבי נחמן בניגון הזה. ומעולם לא שמענו על ניגון כלשהו שיש מסורת שהוא מהבעש"ט.

זיסער

New member
עופר...

אם תציץ במאמרים, יש שם את הסיפור של הניגון הזה (ושל חברו, "אתה נגלית") הניגונים הנ"ל נוגנו בבית מדרשו של רבי ברוך ממעז´בוז´ (כמדומני שזה מובא בשיש"ק) אלא שהם נוגנו להיפך, הניגון שאנו מנגנים על "אשת חיל", נוגן על "אתה נגלית", ומה שאנו מנגנים על "אתה נגלית" נוגן על "אשת חיל", רבינו אמר "צריך להפוך", והפכו. אבל הניגונים הנ"ל לא הולחנו ע"י רבינו.

פראזניק

New member
היי, היי...

זה אני כתבתי ממחשבו של זיסער ידידי (זה קורה לי הרבה לאחרונה

פראזניק

New member
ואולי תסביר?

"כל מה שמעורר את הלב לעבודת השם, זה ניגון של רבינו"? אתמהה... אם הניגון החב"די "אב\רבע בבות" מעורר אותך לעבודת ה´, אז רבינו הלחין אותו? או שהתכוונת לומר ש"זה ניגון של רבינו", היינו יש לזמרו, כדי לילך בדרך רבינו או משהו כזה...

פראזניק .....

אתה צודק בדבר אחד .... לויכוחים אין סוף ! על דיבור שסבא\צדיק אמר ("כל מה שמעורר את הלב לעבודת השם, זה ניגון של רבינו") אתה אומר אתמהה ...... באמת אתמהה ...... אני על דיבור שסבא\צדיק אמר , אומר או יאמר אני אומר אמן ! אי , זה לא מסתדר לי בראש עם כל מיני השגות\תאוות שלי .... נו , נו , צריך לתקן את הראש , לא את דברי הצדיק .

אם תורה היא, לימוד היא צריכה

גם אם תחזרו מיליון פעמים על ענין "אמונת חכמים" ב"סבא", עדיין צריך להבין כל דיבור ומה משמעותו. כך הוא בלימוד חומש, משנה, גמרא, הלכה, זוהר, ספרי רבינו ז"ל. ובודאי לגבי אימרה שאין לנו מושג מתי ואיך נאמרה, ולפי דבריך אנחנו צריכים אמונת חכמים בך, שהרי אתה הוא המקור. והאימרה אינה מובנת על פניה, כמו שכתב פראזניק. בדברי תורה יש כלל: "אם קבלה - נקבל, ואם לדין - יש תשובה" [מובא בהרבה ראשונים, וראה רמב"ן גיטין נ"א:]. כלומר, אם אתה טוען שכך קיבלת הרי נקבל (אם בעל המאמר אכן חכם שיש להאמין בו), ואם יש בו ענין של סברה - הרי מצוה וחובה לחשוב בזה ולהחליט על פי שכלנו. רבינו כותב בתורה ס"ב: "כי האמת, מה שהגביל השם יתברך לשכל האנושי שיוכל להבין, הוא מצוה גדולה לחדד השכל, להבין הדבר על בוריו". וזה כלל גדול בדרך רבינו שלא דנים בו מספיק. קראו עוד פעם: "מצוה גדולה לחדד השכל"! ועוד יש בזה ענין שלא נרחיב בו, שאינה דומה אמונת חכמים ברבינו ז"ל לאמונת החכמים שאנו מצווים בה כלפי גדולי אנשי שלומינו כמו רבי ישראל ז"ל, ודי בזה כעת.

מחזק את דבריו של המנהל

רבנו מדבר בעוד מקום מענין של חידוד השכל בסיפורי מעשיות מעשה ט מחכם ותם רק אני לא זוכר מי חידד את שכלו החכם או התם

למעלה