אזכרה לאמא

אזכרה לאמא

אתמול ציינו 4 שנים לתאריך העברי. 4 שנים בלי אמא. דוד שלי(אח של אבא), רצה להביא מניין, כנהוג בדת היהודית. התחננתי לפניו שנעשה את האזכרה, רק אם האנשים הכי קרובים לה. הסברתי לו שההלכה פה, פחות חשובה לי. שמה שחשוב לי זו הקרבה לאמא. להיות אתה, כמו שהיא ביקשה בצוואתה. לא עצובים מידיי ועם מוסיקה נעימה. הוא כיבד את שביקשתי. הגענו מעטים. אבל כולנו חשובים לה ואהובים שלה. כולנו אהבנו ואוהבים אותה. אני רצתי לשפוך מים...אף אחד לא הבין למה אני מציפה במים, אבל אני כל כך נהנת להתחבר אליה כך, ממש חשה צמרמורת.. דוד אחר אמר את הקדיש ואל מלא רחמים..אם רק היו מרשים לי לומר בקול רם, כמה הייתי גאה.( יודעת כבר בע"פ) והבאנו לה טייפ. את הטייפ שלה עם קלטת נפלא של מוסיקה ישראלית, שהיא כל כך אהבה. דודה שלי שמה לה את הטיפ ליד האוזן..ואנחנו המשכנו בסמול טוק. ככה לידה, באמצע בית העלמין. אני חשתי שלווה. בדיוק כמו שהיא בקשה, אזכרה לא עצובה מידיי עם מוסיקה . אוהבת אותך אמא שלי! אין סיכויי שאני אפסיק להתגעגע אלייך. אך מרגישה שאני סוף סוף יכולה לשחרר אותך. אולי מחר התחושה תשתנה.אבל כרגע את מחבקת אותי מתוכי. תנוחי לך.

perach75

New member
כל כך התרגשתי ממה שכתבת

גם אמי נפטרה לפני כארבע שנים ואני עדיין מתגעגעת ואין סיכוי שאפסיק להתגעגע. אני גם לא רוצה להפסיק להתגעגע כי ככה היא שמורה בתוכי. התיאור שתיארת הזכיר לי את האזכרות של אמא שלי, אני לא הולכת לאזכרה רישמית אלא עולה לבד או עם אחי ואנחנו מתייחדים איתה, מדברים איתה. כל כך אינטימי.

מיקימק

New member
הי לימון

אהבתי את מה שעשית, פשוט מרגש! זה כל כך נכון לזכור אותן כמו שהן היו רוצות ולא לפי כל מיני חוקים

g o t

New member
הי

אני מאוד מתחברת לכך שצריך לזכור ולהזכיר בדרך שנכונה לך

למעלה