אזור שנגאן

cmbo2

New member
אזור שנגאן

האם זה נכון שאנדורה לא נכללת באזור שנגאן?
ואם כן האם זה אומר שאני יכול להיות לדוגמה בספרד 90 ימים שזאת הכמות המקסימלית ואז להיכנס לאנדורה ולשהות שם 90 ימים.
כי ממה שראיתי ישראלים יכולים לשהות עד 90 ימים באנדורה בלי צורך בויזה וכך גם בספרד שנחשבת למדינה באזור שנגאן.
ובנוסף לזה גם אירלנד ובריטניה לא נחשבות למדינות בשנגאן ואפשר לבקר שם אחרי שהייה של 90 ימים במדינת שנגאן, נכון?
תודה לעוזרים.

forglemmigej

New member
אמנת שנגן היא למדינות מסוימות שלא צריך ויזה

ואפשר לשהות שלושה חודשים אבל,
אם לא הסדרת עם הרשויות המקומיות הארכת זמן מעבר לשלושה עליך לצאת מהיבשת לגמרי ולחזור רק אחרי חצי שנה, אין דבר כזה להגיע לאירלנד או UK ולהתחיל את הזמן מחדש .

בקר12

New member
למה לא? נראה לי שאת טועה.

שנגן כולל את מדינות השנגן (רוב מדינות האיחוד ביבשת) ובריטניה ואירלנד זה אזור אחר (CTA)

mamushie

New member
אבל גיחה קצרה מחוץ לאיזור לא "תאפס" את הויזה

כלומר, הרעיון של "הפסקה" בטיול מחוץ לאיזור ולנסות לשוב אליו.

בקר12

New member
נכון. אהל הוא יכול לנסות 3 חודשים בשנגן ו3

חודשים בבריטניה/אירלנד.

cmbo2

New member
לבריטניה או אירלנד עד כמה שידוע לי אפשר

כי הם לא שייכים לאזור שנגאן. והמגבלה של ה90 ימים היא רק לאזור שנגאן. לגבי בריטניה ואירלנד,ממה שהבנתי מקבלים ויזה ל3-6 חודשים כשמגיעים למדינה.ואין קשר לשנגאן,אז לא אמורה להיות סיבה שלא יתנו לי להיכנס אם אני מגיע ממדינה באירופה, ולא ישירות מהארץ, לא ככה?
השאלה אם מותר גם באנדורה כי היא גם לא שייכת רישמית לגבולות שנגאן. ואיך אפשר לוודא את זה ב100%?

forglemmigej

New member
הבנתי יותר טוב עכשו

את לא רוצה לחזור לשנגן אם הבנתי נכון כי כאמור מותר לך לשהות בשנגן רק 90 יום מתוך 180 עד כמה שזכור לי אם תרצי לחזור לאיזור בתום ה180 יום (כלומר 90 ששהית ו90 שנעדרת ) אני לא בטוחה שלא יעשו לך בעיות בביקורת הגבולות כי עד כמה שזכור לי צריך לעזוב את היבשת אבל אולי אני טועה.

cmbo2

New member
ויש דרך לברר את בוודאות?

ניסיתי לחפש בכל מיני מקומות אבל מה שזה מצא לי זה רק את המגבלה של ה90 ימים מתוך 180. וזה לא מציין אם אפשר לחזור לשנגאן בלי לעזוב את הישבת או שלא. לא בטוח שאני ארצה לחזור לאזור שאנגן אחרי הביקור בבריטניה, אבל אני רוצה לדעת אם זה בכלל אפשרי למקרה שאני כן ארצה וגם לגבי עניין הטיסה בחזרה לארץ, איך לתכנן את זה,מאיזה מדינה.

mamushie

New member
תסמכי על הפקידים בבקורת דרכונים שהם חכמים מספ

יק . שאלת גם ב229?

למעלה