אזור מגורים ב-GTA

electrolite15

New member
אזור מגורים ב-GTA

בת דודתי עומדת לקבל PR והם שוקלים מעבר ל-GTA הם לא אוהבים את טורונטו כבר היו שם פעם בביקור ולא הלהבו ולכן מחפשים עיר קטנה, טובה לילדים עם מרחבים ירוקים
האופיות שעלו הן דווקא אזור האלטון: ערים כמו ברלינגטון ואוקוויל
מיסיסוגה הבנו שעיר תעשייתית ואפורה
האם מישהו מכם מכיר את הערים הנ"ל ויכול לחיוות דעה? איך שוק העבודה? האנשים? המרחבים? המרחק מטורונטו (קראנו שמדובר בכ-60 ק"צ אבל בטוח שיש פקקים בדרך בכביש 407), איך מבחינת מעונות לפעוטות וכו'? נשמח לכל מידע

michaelbl

New member
כמה הערות

כמו שאנונימייזר כתב, 407 זה כביש אגרה, אין בו כמעט אף פעם פקקים, אבל מצד שני נסיעה הלוך חזור תעלה לפחות 30$ ליום אגרה.
ערים קטנות לא אומר בהכרח איכותיות מבחינת הילדים. לא מכיר את מערכות החינוך אבל רצוי לבדוק מה רמת בתי הספר באותם מקומות, שיחפשו בגוגל fraser institute school ranking. מחירי הנדלן פעמים רבות הם ביחס ישר לרמת בתי הספר, וגם גודל המרחבים הירוקים נמצא ביחס הפוך למחיר הנדלן (אלא אם כן מדברים על איזה שכונה של אחוזות). ככל הידוע לי אוקוויל היא עיר יפה וירוקה, ומצד שני גם די יקרה. דווקא מיססאוגה מאד התפתחה ויצא לי לנסוע בה כמה פעמים לאחרונה ויש שם איזורים מאד יפים.
ברלינגטון לדעתי צריכה להיות יותר זולה, גם בגלל שהיא רחוקה יותר מטורונטו. כלל אצבע בקנדה, ככל שמתרחקים מעיר גדולה כך רמת האנשים יורדת. לא בהכרח בקטע של נחמדות, אלא הרמה הכללית (אדומי צוואר), יש קצת אנומליות, בעיקר בערים קטנות שצמודות לאוניברסיטה, אבל בגדול הכלל הזה עובד, למרות ששתי הערים שציינת הן בעצם מעין פרוור של טורונטו כך שכאן הכלל הזה עדיין לא תקף ממש. קחו בחשבון שאם לא נוסעים בכביש אגרה, אז בשעות העומס הפקקים מטורפים ושעה וחצי להיכנס לטורונטו או לצאת זה ממש לא הגזמה. לגבי עבודה זה מאד תלוי במקצועות, אם הם מכונאים של פורד אז יש להם מזל כי יש מפעל גדול של פורד שם, יש גם קצת חברות הייטק לאורך ה-401 שם, מעבר לזה תלוי בתחום ובמזל. מה שכן משם יחסית קל להגיע לווטרלו שיש בה לא מעט חברות וגם למיססאוגה.
זה לפחות 2 הפני שלי.

PuffDragon

New member
איפה הבת-דודה הולכת לעבוד?

כי השיקול העיקרי בבחירת איזור מגורים.

electrolite15

New member
אין להם מושג

מבחינת מקצועות היא עובדת סוציאלית ובעלה מכונאי רכב. מבחינתה היא כבר בררה באיגוד המקצועי של אונטריו ואמרה שלא תהיה בעיה אבל מי יודע היכן תמצא עבודה בתחום
על כל פנים הם מעדיפים עיר קטנה

shkent

New member
ה 5 סנט שלי

אנחנו גרים בדנדס שהיא חלק מהמילטון שלא נחשבת חלק מה GTA אבל צמודה לבורלינגטון. היא ממוקמת באמצע שמורת טבע ונותנת תחושה של מגורים בכפר.
אני עובדת במיססוגה והמחיר של זה הוא 50 דקות נסיעה ו10 דולר לכיוון ב407.
בהתחלה שלנו בקנדה גרנו בבורלינגטון ולדעתי זה מקום מקסים. העניין הוא שיש הרבה מאוד אנשים שמסכימים איתי ובורלינטון בשנים האחרונות הפכה למקום מגורים נחשק והמחירים (קנייה והשכרה) בהתאם.

Anonymizer

New member
גם Ancaster מאוד יפה

השאלה באמת, איפה העבודה. כי אם היא במקרה בdown town Toronto, ובכן... תיהיה להם בעיה.
&nbsp

תלתל111

New member
דווקא דאונטאון טורונטו זה המקרה הכי טוב

אפשר לקחת את הרכבת ולא להתקע בפקקים, ומתחנת הרכבת ביוניון ללכת ברגל או מרחק קצר בתחתית. הבעייה היא במגורים בפריפריה ועבודה באזורים אחרים בטורונטו, לשם הגעה בתחבורה ציבורית זה לא מעשי.

בית הספר בנובלטון מעולה, יש הסעות מכל מקום באיזור הכפרי של

קינג סיטי, ואפשר לגור בלאסקי, נובלטון, או קצת יותר רחוק בשומברג או פוטאג'וויל, הכפר לאסקי למשל ממוקם רק רבע שעה מריצ'מונד היל, ופחות מחצי שעה בזמן פקקים מ ה 401 ופינץ' בתוך טורונטו, 5 דקות מ ה 407. מאפשר את הקירבה לכל מה שהאיזור היהדי והישראלי מציע מצד אחד, ואת הבדידות שבאיזור כפרי 8 דקות ממרכזי קניות שיש לאיזור העירוני הסמוך להציע, רבע שעה לווהן מילס, יש בתים נחמדים, עם חלקות אדמה גדולות, בתוך יער, באותו מחיר או במחיר יותר נמוך מבתים דומים בריצ'מונד היל.

למעלה