אזור בטורונטו

tay092000

New member
אזור בטורונטו

האם מישהו מכיר את האזור Overlea Blvd Thourncliff Park יש שם בניינים למגורים שנקראים- High rise building-מה הכוונה של המושג הזה ? האם זה נחשב אזור טוב ?

"בניינים גבוהים"

בניינים גבוהים, יש בניינים שלמים של דירות להשכרה, רעיון כמו השיכונים בארץ אבל כפול 5 לגובה וגם לרוחב. שכונה חמודה, עם הרבה הודים ופיליפינים. תחבורה לא תמיד נוחה למרכז אבל המרחקים קצרים. מיקום טוב אם לא מפריע לך להיות רחוק מהאיזור היהודי-ישראלי.

EB2

New member
אזור בטורונטו

כנס למפה זו ותראה את האזור. אני מאמינה שיש שם באזור הרבה בניני מגורים גבוהים זה הפירוש. אם זה אזור טוב ממש לא ידוע לי אבל זה מרוחק מהעיר וקרוב מאד לכביש ראשי mapquest תרשום בחלון את שם הרחוב אם העיר טורונטו אונטריו ותקבל מושג היכן זה נמצא.

מדובר בשכונה של מעוטי הכנסה

ושיעור אבטלה גבוה, האיזור מכיל תעשיה קלה, משרדים, מסחר, שירותים ומגורים. מוכר כאיזור אגלינטון ו דון מילס. לעיתים אפשר לפגוש במגרשי החניה נרקומנים ומקבצי נדבות. אין שם פשיעה מסוג של כנופיות, מעשי אונס ורצח, או מעשי שוד, (זה לא מזכיר בשום אופן את ג'יין ופינצ') מדובר פשוט באוכלוסיית מצוקה, של אנשים שקטים, מהגרים מארצות רבות ביניהן גם ארצות עולם שלישי. מדובר בבנייני ענק להשכרה, וקצת בנייני קונדו , אוטובוס לסאבווי מגיע בתדירות גבוהה, בערך 10 דקות נסיעה לתחנת אגלינטון על קוו יאנג. בסיכום, מקום אפשרי לגור בו אם ריח הבישול של עדות דרום מזרח אסיה במסדרונות מתאים לכם, אבל לא מקום לגדל בו ילדים, בוודאי לא ילדים ישראלים.

קובלת על המשפט האחרון שלך

"לא מקום לגדל בו ילדים, - אני מניחה שלמשפחות שם יש ילדים, ושהם עושים את המקסימום הניתן במסגרת המצוקה שלהם לגדל את הילדים על הצד הטוב ביותר שלהם. לא מתאים לך לצאת בכרזות כאלה. או להתנשא ילדים ישראלים מעל אלו הגרים שם.

אכן המשפט לא "תקין" פוליטית, אבל לרמה הסוציו

אקונומית של שכונה יש השלכה ישירה על התוצרים של בית הספר השכונתי ועל סיכויי הילדים לפתח קריירה אקדמית. יכול להיות שיוצאים משם אנשים יותר טובים, אבל פוטנצייאל ההשתכרות בהחלט נקבע גם על פי איכות בית הספר היסודי, ומקובל שאיכות בית הספר נקבעת על ידי תוצאות הבחינות של הממשלה בכיתה ג' ו ו'. אני מודה שהמדד לא מושלם, וההכללה מתנשאת, ועדיין אני הייתי משתדל לא לגדל את ילדי בשכונה הזו, מהסיבות האלה.

מה שאתה אומר בעצם הוא

שילדים שהולכים לבית הספר בשכונה בה ההורים מעוטי יכולת ובאים מרקע הגירה, לא ישלימו את מסלול הלימודים ולא ימשיכו בלימודים גבוהים? אין סטודנטים באונברסיטאות שילדותם עברה עליהם בשכונות מעוטי הכנסה?

בוודאי שיש יוצאי שכונות עניות שהם פרופסורים

אבל בהחלט יש מתאם סטטיסטי בין הכנסת בתי האב, להשכלה ולמשלח היד של תושבי השכונה, לכמות מסיימי התואר הראשון שהם יוצאי השכונה. ככל שהשכונה יותר עשירה, יותר מבוגרי מוסדות החינוך שלהיסיימו תארים מתקדמים. קשב להתווכח עם המספרים, נכון שאם ההורים ידחפו את הילדים, ויעניקו סביבה תומכת גורלם יהיה אחר, אבל בשורה התחתונה, אני מקווה שמי שמהגר מישראל יוציא עוד 400-300 דולר לחודש עבור שכר דירה, ויגור באיזור שתושביו בסטטוס סוציו אקונמי גבוה יותר.

יפה. מכאן שבכל זאת ניתן

לגדל שם ילדים . נרגעתי. מה שמשאיר אותנו עם הקביעה שלך שזה לא איזור בו היית רוצה לראות ישראלים מגדלים את ילדיהם. כי? למהגרים מישראל מגיע יותר? כי למהגרים מישראל יש מלכתחילה יותר ולכן מגיע להם לגור בסביבה טובה יותר? או אולי כי אתה חושש שיתבוללו. תבין. אני לא יוצאת נגד ההסבר שלך אני יוצאת נגד צורת הניסוח שלך שעלולה להתפרש כהעדפת מגזר שמי אחד על אחרים..

לפי אותו מתאם

אפשר גם לומר שאים אני שולח את הילדים לבית ספר יהודי סטטיסטית יש להם יותר סיכוי לסיים תואר ראשון ואו שני?

אין סטטיסטיקות אבל אני מניח

שהכלל עובד אותו דבר. ככל שהסטטוס הסוציו-אקונומי של האוכלוסייה טוב יותר, שיעור מסיימי התארים המתקדמים גדול יותר. אני מניח שתמצא ששיעור המסיימים תארים מתקדמים בבית הספר היסודי של פורסט הילס, יהיה גדול יותר או דומה לאלה שלומדים ב צ'אט למשל. אל תשכח שמכיוון שתי הספר היהודיים באונטריו גובים שכר לימוד של כ 10,000 דולר לשנה לילד, ההורים ככלל כניראה יהיו בעלי אמצעים.

איתי400

New member
דודה מתוקה - המושבניק צודק

כאן זה לא פורום פוליטיקלי קורקט. הבחור שאל שאלה ענינית וקיבל תשובה מצויינת מהמושבניק. התשובה אולי לא תקינה פוליטית אבל בהחלט נכונה. יותר מזה, עבדו איתי הודים שגרו במקום הזה וברחו משם בהזדמנות הראשונה, וזאת "למרות שהם עושים את המקסימום הניתן במסגרת המצוקה שלהם לגדל את הילדים על הצד הטוב ביותר שלהם" אני גם מניח שאת לא תגורי שם ולא תרצי שילדייך יגורו שם אז למה לצאת בהערות שאינן מועילות. המקום אינו מומלץ למגורים אם כי הוא פחות גרוע מג'יין ופינץ'. מה שכן, זה מרחק הליכה מה- SCIENCE CENTRE אז הנה, הראית לנו שאת "חיה פוליטית, מזדהה עם מיעוטים". יופי.

איתי

אני לא אמרתי לך לגור שם. אני לא אמרתי לך שאני עוברת לגור שם. אני גם לא אמרתי שהמושבניק החביב אמר דברים לא נכונים. אני קבלתי על משפט אחד שלו בכל הסיפור. לא מקום לעשות רוח. בחורף רוח זה דבר לא נעים.

למעלה