אזהרה!!!

genghis

New member
אזהרה!!!

הסיפור, בעודי יוצא לתומי, בשעות אחר הצהריים המאוחרות מבסיס תל השומר (עוד לא חייל) לאחר שעות מבחנים מפרכות ובעודי תשוש ומאד מאד לא עירני, קופצת עלי דיילת חיננית של חברת בשם פלרוד שיווק וסחר בע"מ ומציעה לי דיל מפתה. חוברת קופונים והנחות לבתי מלון אטרקציות שטויות חינם אין כסף ו...קיימת אפשרות ביטול. מאחר והגברת לא עזבה אותי מרחק ארוך - היית מאד עייף ולא עירני - עיינתי ברפרוף על החוזה וראיתי אפשרות ביטול - חתמתי. עכשיו רגע. תגידו טיפש ותמים. חכו. בבואי הבייתה קראתי החוזה בעיון ומאד לא להפתעתי גיליתי שאם לא אבטל העסק תוך עשרה ימים במכתב רשום אחוייב בבדמי חבר בסך 250*3 = 750 ש"ח. לא התעצלתי ושלחתי. אתם לא טועים. לא הייתה התייחסות ושכחתי מהעניין. כמובן שחשבוני חוייב. עד לרגע בו הפסקתי ההרשאה בבנק. (לא לפני שהפקידה התחילה לצעוק ולצחוק עלי איזה דביל אני...) אני מבין (או שמשהו יתן לי פתרון גאוני להשבתם) שאבדו לי כבר 500 השקלים ואין להם חזרה. מסתבר שעסק ההונאה הזה נפוץ ומקובל וצעירים רבים כמו גם מבוגרים נופלים בפח (זאת אחרי ששמעתי ממכרים..) השיטות הם מתוחכמות ולראיה - גם עובדות. להגנתי יאמר שלא פותתי אלא סתם לא היה לי כוח... ראו הוזהרתם!!! איתי (אין אוכל חינם :) אז - או שיש למשהו רעיון גאוני להשבת כספי. או שסתם אסתפק באזהרה...

אדיב חן

New member
פתרון פשוט מאוד../images/Emo101.gif

חתמת על חוזה. קיים סעיף ביטול תוך 10 יום במכתב רשום. שלחת מכתב רשום בפרק הזמן הנדרש בחוזה. קיבלת קבלה על מסירת דבר דואר רשום בסניף הדואר, הכוללת מען ותאריך. הקבלה מוכיחה כי שלחת המכתב למען הנדרש תוך פרק הזמן הנדרש. עם החוזה והקבלה אתה ניגש לבית משפט לתביעות קטנות, ותובע מהחברה 500 ש"ח החזר + הוצאות משפט. אם לא שמרת את הקבלה אז תכניס אצבע לשטקר בתור עונש, או משהו. בדיוק בשביל דברים כאלה נועדו קבלות. להיות עייף זה ממש לא תירוץ בשביל לחתום על דברים. אנשים ואנשות, נא להתאפס על עצמכם, בבקשה.

genghis

New member
פשוט מאד? אני לא חושב...

גם כשמדובר בבית דין לתביעות קטנות התהליך עדיין כרוף בטירחה בירוקרטית לא קטנה ובזמן... אני לא מצפה לפתרונות פלא. אבל נראה כי זה די אבוד. מה הפרוצדורה אגב, speaking, להגשץ תביעה בבית משפט? לפי נסיוני הדל מאד - מדובר בחברה קיקיונית שלא עונה, מן הסתם לטלפונים, וזמן העלאת התביעה הוא ארוך מאאאד. ומה הסכויים כלל?? איתי

אדיב חן

New member
תגובה ../images/Emo101.gif

בית משפט לתביעות קטנות, לא בית דין לתביעות קטנות. תביעה קטנה הנה הליך מהיר שלא כרוך בבירוקרטיה כלל (מילוי טופס התביעה בשלושה עותקים, צירוף מסמכים, תשלום אגרה סמלית). תביעה קטנה נידונה בבית המשפט תוך זמן קצר. פתוחה בפניך האפשרות לבקש עזרה מארגוני ייעוץ משפטי לאזרח, הפועלים באיזור מגוריך ונותנים עזרה חינם בהגשת תביעות קטנות. נסה לברר במתנסים ו/או מרכזים קהילתיים ו/או בתי ספר, וכדומה. בהנחה שהחברה עדיין קיימת, היות ואין לך שם אדם ספציפי, הסיכויים הנם מוחלטים - זאת, מכיוון שפעלת בדיוק על פי הנדרש בחוזה, והקבלה מוכיחה זאת. הסכום הסמלי של 50 ש"ח, אשר תידרש לשלם לבית המשפט, הנו בהחלט "השקעה נבונה", עבור הסיכוי לקבל 500 ש"ח בחזרה. בברכה, חן אדיב

genghis

New member
ומה אם....

הייתי אמור להודיע גם לבנק? ולא בעייה שלי. אני מניח כלומר אין לי עילה.

אדיב חן

New member
תגובה../images/Emo101.gif

אחזור על דברי: פנה לארגון לייעוץ משפטי והגש דרכו תביעה קטנה נגד החברה. אל תשלול כל עילה שאני מציין בפניך, זה כבר תשאיר להם. כפי שציינתי, להערכתי סיכוייך הם מעל טובים או מצויינים - לאור העובדות העיקריות הם נראים לי מוחלטים. פנה, כאמור, לייעוץ המשפטי והגש תביעה קטנה. בהצלחה, ועדכן אותנו בתוצאות כאן בפורום.

genghis

New member
בוא נאמר כך...

על פי החוזה ההוא הייתי אמור גם להודיע לבנק ולא עשיתי זאת בזמן...

אדיב חן

New member
בא נגיב כך...../images/Emo101.gif

תסרוק את החוזה בסורק, לקובץ JPG, באיכות טובה (סריקה טובה וקריאה לא צריכה לעלות על 250KB). תוכל, אם תרצה בכך, למחוק פרטים כמו מס´ חשבון בנק מהתמונה הסרוקה. תשלח לי לEמייל, ואתן חוות דעת יותר מפורטת. בלי שום קשר, היה מעניין אותי לראות איך אותה חברה מנסחת את החוזה שלה. Eמייל: [email protected]

יוסי99

New member
ביורוקרטיה

אני אמנם לא מתמצא במה קורה בתביעות קטנות, אבל בכלל במקרה כזה שאין קייס מסובך ובסה"כ היה ביטול כדין שניתן להוכיח בקלות, ישנה פרוצדורה שנקראת סדר דין מקוצר, ז"א בכל מקרה הזמן הוא לא ארוך. לפע מה שתארת אבל נדמה לי שבחוזה היה רשום שעליך להודיע לחברה ו(!) לבטל את התשלום בבנק. במקרה והעובדות אכן כמתואר: חייך, אכלת אותה! להבא לא לחתום מתוך עייפות ולבטל בזמן, כמו שצריך אם כבר חתמת, תוך קריאת החוזה לפרטיו.. הרי גם אם הבחורה שיקרה לך יהיה בלתי אפשרי להוכיח זאת, וכל מה שאפשר לסמוך עליו במקה כזה זה החוזה.

אדיב חן

New member
תביעה קטנה בסדר דין מקוצר?../images/Emo101.gif

אמנם על טפסי התביעה הקטנה מודפס לרוב כי היא בסדר-דין רגיל, אולם לא נראה לי כי זה משנה ממש משהו. סדרי דין תופסים בבית-משפט השלום ומעלה, לא בבית משפט לתביעות קטנות. נסיוני מראה כי בתביעות קטנות אין "סדר-דין" במובנו הרגיל. לשופט יש מה שנקרא "שיקול דעת במובן החזק" (למדנו משהו בתורת המשפט,
). השופט יכול לנהל התביעה בצורה שנראית לו הצודקת ביותר. סדר-דין-של-תביעה-קטנה, אם תרצה. השופט אף לא כבול על ידי סדרי דין, ויכול להתייחס לראיות שהיו יכולות להיות בעייתיות בבימ"ש השלום. מעניין יהיה לדעת, סתם בשביל הקוריוז, אם אפשר לבקש להגיש תביעה קטנה בסדר-דין מקוצר... אולם, אם אתה רוצה לבדוק זאת, תתכוננן לקבל סטירה מפחלצת מהפקידה בבית המשפט, שלא תדע מה, בדיוק, אתה רוצה מהחיים שלה. בכל זאת יהיה מעניין לבדוק.

יוסי99

New member
אני די בטוח שאין חיה כזאת

כמו שציינתי, אין לי מושג מה הולך בתביעות קטנות. ההערה היתה בגדול, לגבי הליך שיפוטי שהוא לא מסובך ואנשים חושבים שזה לוקח המון זמן. סביר להניח שבתביעות קטנות בגלל אותו שק"ד מורחב אין צורך בזה, מה גם שתביעה קטנה אמורה להיות מטבעה סוג של ס"ד מקוצר. האיזכור גם בא לומר שהמערכת השיפוטית לא מעוניינת שנבלה את כל חיינו בביהמ"ש רק כדי לקבל החזר על הסכם שבוטל, אלא שבאופן עקרוני ההליך במקרים כאלו יותר קצר מהליך שבו העובדות שנויות במחלוקת וכיוצ"ב..

למעלה