אזהרה!!!!!

CHIKOLULU

New member
אזהרה!!!!!

שימו לב טוב חברי פורום יקרים. בעקבות הדיון אמש בנושא רוחניות מצאתי לנכון לכתוב את הדברים הבאים אשר הם מוכחים. הקבלה מקורה ביהדות אשר הינה דת יהודית לכל הדעות. את "ספר הזוהר" עליו מושתתת הקבלה כתב רבי שמעון בר יוחאי שהיה שומר תורה ומצוות כדת וכדין. חשוב מאוד!!!! הקבלה עוסקת בתורת הנסתר ,ולכן ביהדות היא הופרשה מהאדם הרגיל ונלמדה אך ורק ע"י מקובלים. מקובלים הם אנשים שפרשו מהגשמיות והתמסרו בלימוד התורה ובקיום מצוותיה. מכיוון שהקבלה מקורה ביהדות חשוב מאוד לדעת שביהדות יש סדר עולה בלמידתה מן הקל אל הכבד ,כדלהלן: ראשי תיבות פרד"ס: פ- פשט. פשוטו כמשמעו ר- רז . ד- דרש -אגדות וסיפורי חכמים ס- סוד ,תורת הנסתר ,קבלה. ולמי שלא הבין ,לאחר שעשית כברת דרך ולמדת מהי יהדות כפשוטה ,בסופו של תהליך ייתכן שתגיע לרמת רוחניות גבוהה שתוכל לעסוק בסוד. שזאת תורת הנסתר. קבלה. בפועל כיום ,בגלל מודעות החברה יש מאות מכונים ואלפי מורים שמספקים לימודי קבלה. כמו בכל דבר יש לא מעט סילופים ומכונים מפוקפקים שמתיימרים להעביר שיעורים בתורת הקבלה. אין שום פסול ללמוד קבלה. אך זיכרו! למידה שלא במקומה ,התעסקות מיותרת בעולמות חיצוניים ובדרכי הנסתר יכולים גם ליצור בילבול ונזק. לא בא להפחיד אך זוהי עובדה. ובנפרד: לכל אדם השרוי בקשיים נפשיים מהרמה הכי מזערית ועד לדיכאון וכו' ,לא הייתי לרגע אחד ממליץ לפנות לעולם הנסתר וללמוד הקבלה. זוהי הכללה ,והיא נכונה לכולנו.נקודה. אדם שחש בקשיים כאלו ואחרים צריך לנסות לבנות תהליך היכרות עצמית ולו הפשוטה ביותר. בלי שום קשר לסדר עולמי ,מדע ,קבלה וכו'. "לא בשמיים היא" נאמר ביהדות. קודם כל חפש בעצמך בתכונותיך ותראה את החסרונות והיתרונות. אין ניסים. התשובות טמונות בנו. אם אינו מסוגל לעשות זאת שיעזר בקרובים ,חברים משפחה ,גורמים מיקצועיים. אני לא דתי. אך מכיוון שהקבלה מקורה ביהדות היה לי נכון לסדר את הדברים לפי היהדות.

משיייי

New member
אתה כל כך צודק

ולכן אני למשל כשהייתי במצב רע לא הלכתי לכל מיני סדנאות רבנים רבלה למרות שניסו להגיד לי שזה יעזור הדבר שעשיתי עם עצמי היה לקחת דף לעשות טבלה לכתוב מה טוב מה רע ולהתחיל לעלות למעלה עם הטוב ולנות לשנות את הרע ושוב חברה שלי ניסתה שאלך לאמא שלה שמבינה בקבלה וכל זה וזה לא עניין אותי כי אני לא מאמינה שמישהו אחר יכול לעזור לי אלא רק אני ועצמי וכך גם היה ונכון שעכשיו קצת רע לי ואני מתנסה לטפס בחזרה למעלה ואני בטוחה שאצליח

CHIKOLULU

New member
בדיוק!!!

ואני בטוח שאם תמשיכי בדרך הזו ותפתחי אותה (חשוב להמשיך ולפתח אותה) תשפרי המון דברים בעמצך ורק בזכות העשייה שלך. אח"כ יהיה את המקום לפילוסופיות ,דתות ,מדע ,מיסטיות וכו'. אין בזה שום דבר רע כשאתה ניגש ממקום מגובש. כך אתה יכול לבחון את הדברים בצורה אובייקטיבית ובהירה. יישר כוח משיי!! מקווה שתמשיכי בכיוון!!

Barvazoom

New member
אוקיי עכשיו הבנתי למה אתה נסער...

צ'יקו, אתה לא עושה אבחנה בין הדברים לדעתי. כל מה שרצית לומר בדיון רוחניות היה שלא להתקרב לשם אם את/ה לא סגור על מי אתה ואם אתה חזר ואו אם יש לך בעיות שכרגע אתה פותר אותם. אולי בזה אני מסכימה מאחר וכל תשובה שהיא אינסטנט לא מועילה לאף אחד במיוחד למי ש"מחפש את התשובה"... שוב, זו דעתי האישית... מה שלא הסכמתי איתו זה שכל מי שרוחני (ואגב, מי קובע מהו רוחני? מי קובע אם מה שאני מאמינה בו הוא בסדר? הוא רוחני? הוא נאור? הוא דתי?) הוא גם עוסק בדת. יש גם רוחניות שאינה מושתתת על הדת לכן אל תאמר שרוחניות=דת.... יש? :)

Dolphinea

New member
רציתי להוסיף משהו...

קראתי את השתלשלות הדברים בנוגע לרוחניות... וקיבלתי רושם של הרבה אי שביעות רצון מכל הנושא... אז רציתי לתת לך עוד נקודת מבט ... נקודת המבט שלי... וכל מה שנכתב כאן הוא מהנסיון האישי שלי... רוחניות בשבילי למשל זה להתחבר לאני הפנימי שלי להקשיב "לבטן" שלי ללכת עם מה שמרגיש לי נכון ולאוו דווקא מה שהוא לגמרי מסודר והגיוני. כל המרדף האין סופי של אנשים אחרי כסף, אחרי מעמד, אחרי רכוש...קריירה, אנשים מלחיצים את עצמם ומביאים את עצמם למקומות של אומללות וחוסר מיצוי עצמי... כי צריך שיהיה תואר שני וצריך וילה 3 קומות בסביון...וצריך המון כסף במקום ללכת עם מה שהם מרגישים עם מה שבאמת עושה להם טוב... להבין שאם אתה באמת אומלל לקנות רכב חדש/טלויזיות 48 אינץ'/DVD ועוד... זה לא מה שיעזור לך... במצבים מסויימים כשאנשים מרגישים שהם איבדו את הדרך, מרגישים שהם לא מאושרים, ומנסים להבין מה בעצם לא בסדר אצלם... הרבה פעמים הרוחניות לאוו דווקא הדתית אבל לפעמים גם ואני לא מתכוונת לקבלה באופן ספציפי... יכולה לתת להם משוב ופתרונות של איך להתמודד עם דברים יותר נכון... למשל: כשאדם מאוד לא רגוע ונסער מבחינה ריגשית למשל... טוב ללכת לים (מים=רגש) לנשום עמוק ולקחת כמה שעות של שקט מהמרדף להסתכל עמוק פנימה ובאמת למצוא את המקומות האלה שעושים לנו טוב, שגורמים לנו לחייך... לנסות למצוא את הדברים האופטימיים שעוברים עלינו... שבמצבים רבים אנחנו בכלל לא שמים לב אליהם. להבין שזו הבחירה שלנו אם להיות מדוכאים או לא.... לנסות לא לחפור בעצמנו יותר מדי ולנסות לעשות גם דברים בשביל הזולת גם אם זה בא ממקום של אני עושה את זה כדי להשתחרר מהבלגן שלי עם עצמי זו עדיין נתינה... ואחת המילים החשובות אצלי: "פרופורציה"... יש לי עוד המון דברים אבל אני אקצר הפעם.... מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי קצת....

CHIKOLULU

New member
לגמרי מסכים!

שוב! לא טענתי שרוחניות היא אך ורק בדת. זימנתי את חברי הפורום להסביר מהי רוחניות לדעתם ,היות והשירשור החל בשאלה שדברה על רוחניות. תודה.

exterior

New member
../images/Emo45.gif והבהרונת קטנטונת:

וד"א, אם אני קוראת קצת מהקבלה זה לא אומר שאני מסכימה ב 100% במה שכתוב שם, זה לא אומר שאני פנאית שנגגרת ומושפעת ובלה בלה בלה. יש לי את המודעות שלי, אני יודעת מה לקחת ומה לא. כפי שאמרתי קודם, יש המון ברים שברג רושם כ"פתרונות" שאיני מסכימה עימם בעליל. רוחניות אצלי מאוד דומה למה שתיארת את עיריתוש, והשאלה שלי מלכתחילה דיברה על רוחניות בכלליות, בלי להיכנס לזרם כלשהו, ובוודאי שלא דיברה על הקבלה (שכפי שרשמתי אני נגד דברים ממוסדים, כלומר- לא אלך אחרי מה שממוסד כמו הקבלה, אבל בהחלט אתעניין בדברים שרשומים, למה לא?)... בוקר טוב (כן, כן, עכשיו קמתי, שלא נדע...)ף ויום רגוע ושליו לכולנו, שרון

למעלה