אזהרה

הקוז'אק הנגזל

נתקלתי לא במעט בזעקת הנעשקים. שנגזלו מהם יוצאי חלציהם לטובת גרושותיהם. והם אף אמורים לשלם להם דמי מזונות. רק בגלל שהחוק היבש לטובתה של האשה. ואילו כל מקרה היה נידון לגופו עבור טובת הילד - החרשתי.

mister xy

New member
כל מקרה נידון לגופו

כמובן שהנטיה היא לפסוק שהמשמורת תהיה אצל האם כי ברוב רובם של המקרים זו טובת הילד. אם האב רוצה את המשמורת אצלו עליו להוכיח שזו טובת הילדים ועל זה נאמר "המוציא מחברו עליו הראיה"

תרתי דסתרי

אם הנטייה היא לפסוק בנידון לטובת האם, אז המיקרה אינו נידון לגופו. וזאת עוד טרם הוכיח בית המשפט שטובת הילדים עדיפה אצל האם מאשר האב. כשאני אומר שכל מקרה יידון לגופו, היינו ששני הצדדים יהיו שקולים בפני השופט. ללא העדפת צד אחד על משנהו. ועל כל אחד מהצדדים להוכיח במידה שווה, שלטובת הילדים המשמורת תהיה אצלו. ובפרט, שהמפרנס בפועל הינו הגבר ולא אותה אישה סחטנית בדמי מזונות

mister xy

New member
טוב, אז לא נטיה אלא ברירת מחדל

ברוב רובם של המקרים טובת הילד היא אצל האם ולכן אם יש גבר שרוצה את המשמורת אצלו עליו להוכיח שיש לזה סיבה מוצדקת מעבר לחסכון בתשלום דמי המזונות. בעצם אני לא יודע בכלל למה אני עונה לך אחרי שהגדרת את המזונות כסחיטה.

סוג ב

New member
אישה סחטנית?

זה שסחטו אותך או את המקורבים אליך- לא גורם לאשה שמקבלת מזונות, להיקרא סחטנית.

מזל שאותי לא סחטו

אך אני מכיר הרבה שנסחטו בידי גרושותיהם. מה לעשות ? מי שאינה יכולה לממן את גידול ילדיה, שלא תבקש עבורם משמורת. ובכך תסחט את בעלה.

קתרזיס

New member
תרומת האב

עד שהילד מגיע בכלל - היא רגע אחד של אושר יחסי. תרומת האם עד לרגע זה היא הקפדה על אכילה נכונה, המנעות ממזונות שעשויים להזיק, לקיחת תוספי מזון, המנעות מאלכוהול ועשן סיגריות, המנעות ממקומות רועשים, מעקב בלתי פוסק אחרי תנועות כדי לוודא שהעובר בסדר, שינה על הצד במקום על הגב או על הבטן, נדודי שינה, בצקות, שינויים הורמונליים, השמנה, דפיקות לב מהירות, קשיי נשימה, בדיקות שתן ודם תכופות, בדיקות פנימיות כואבות, כאבי צירים, כאבי לידה, כאבי הנקה (מאד מאד כואב בהתחלה) העיקר שבבית הדין צריך להיות בול חצי חצי... בהתחשב בכך שהאב יכול היה להיות גם אדם אחר, אבל האם עדיין הייתה נשארת האם - אני מתפלאה שלא לוקחים את שם המשפחה של האם ומעבירים לילד. אחרי הכל זה בכל זאת בוודאות הילד שלה, והיא כבר בהריון ובלידה הראתה מסירות ונכונות להקרבה מצידה עבורו. לא נראה לי מוזר בכלל שיש נטייה להעדיף את האם. אלא אם יש סיבות שבשלן היא לא מספקת לילדיה סביבה בטוחה ובריאה.

קתרזיס

New member
הבעייה היא

שאין בחיים "בפעם הבאה" - יש רק הזדמנות אחת לכל דבר. אי אפשר להכנס לאותו הנהר פעמיים. אנשים עושים טעויות, (כמו לא לפתוח תיק בבית דין לענייני משפחה) ולפני שהם מבינים שזו טעות הם כבר מתחילים לשלם. החיים לא הוגנים.

למעלה