אזהרה לבעלי תאנות
יקרונית תאנה

avi5199

New member
אזהרה לבעלי תאנות
יקרונית תאנה

תקפה את עצי התאנה אצלי בצורה מזעזעת.
דגתי עם חוט ברזל שניים שלשה דרנים מגעילים.
רוקנתי על הנגעים את כל הזרחנים האורגנים שהיו לי בבית ודחפתי צמרי גפן עם חצי ליטר בנזין לחורים
ראו הוזהרתם לא כלכך קל לראות את זה
זה מתחיל עם קצת נסורת סביב העץ במיוחד בחלק התחתון של הגזע לייד צוואר השורש , הקליפה סביב האזור הנגוע קצת משנה גוון וכשנוגעים בה האצבע נכנסת פנימה... ואז מתגלות המחילות.
כנראה שעכשיו זאת העונה של המזיקים האלה לכו בידקו את הגזע של התאנה טוב טוב.
ואם אתם נתקלים במפלצת שנראת כמו חייזר עם אנטנות ארוכות שמשמיע קולות של חריקה אל תרחמו עליה.
http://www.ynet.co.il/PicServer2/25102009/2239532/2_g.jpg

פיטנגו4

New member
ביבגנית

אתמול , אני מטייל לי כדי להוריד לי את הארוחה שבישלה הפולניה, הארוחה ישבה כבד בבטן, ואני מטייל, ופתאום אני רואה אבקה כזו על האדמה ליד התאנות. אני מרים את העיניים שלי ורואה על התאנות עיניים של חיפושיתים. וגם חור של תעלה.
אני לוקח לי חוט ברזל, דוחף פנימה לתעלה, דוחף, דוחף , ועל השיפוד אני מוציא שלושה דרנים.
ארבע דקות אחרי זה,אני בא עם כל הזרחנות שיש לי וכל הרעלים ששמרתי כדי לשפוך על האויבים וגם הנפט מהארון הנעול ליד הפומפה.
את כל זה אני שופך לחורים של הדרנות.
כנראה שעכשיו בעונת השעון חורף זאת העונה של המזיקים , אתם יוצאים ובודקים את הגזע של התאנה טוב טוב.
ואם אתם נתקלים במפלצת שנראת כמו חייזר עם אנטנות ארוכות שמשמיע קולות חרר חרר חרר של חריקה אל תרחמו עליה, לשפוך עליה זרחנות וגם שיפודים.

oanat

New member
איזה באסססססססה, היום אחה"צ גיליתי במקרה שגם

התאנה שלנו נגועה קשות בנבלה הזו - מלא מלא נסורת סביב הגזע, שני ענפים כבר מראים סימני קריסה, נראה לי שאחרנו ת'מועד.
תאנה בוגרת שמאד נהנו ממנה.

avi5199

New member
תאנה מתחדשת גם כשכורתים לה אחוז גבוה מהעץ

היא גם מוציאה חזירים שנותנים פרי

אני מציע לא להתיאש לכרות את הענפים הנגועים ולטפל בגזע בבנזין .
אצלי נראה שהטיפול הצליח

אכן כן גם אני נתקלתי לפני חודש, תחילה בבוגרים

והלכתי לבדוק העצים חלקם הקטן היה נגוע בנזין הספיק לחסלם מיד

Limonium

New member
עץ נגוע דינו כמת.

אצל קרוב משפחה שלי עץ אדיר התפגר. כשאני כותב אדיר אני מתכוון לגזע בקוטר מטר וחצי. העץ פשוט קרס.

טיפול בזמן ועץ יחיה עוד הרבה הרבה שנים

פשוט לנטר את העץ בקביעות וכאשר רואים תחילת נבירה לטפל טיפול פשוט. לגלות החור לדחוף צמר גפן עם בנזין ולסתום במסתיק הנזל מת והעץ יגליד בשנה הבאה הפצע

לא ניתן לזהות מחילות של יקרונית או ברקנית

הללו פשוט מפוררות את הקליפה מהגזע ומותירות מחילות ענקיות
הפטנט של הזרקת בנזין ( אינו יעיל בלשון המעטה) אינו יעיל במקרים הללו אלא עם יש כוונה להעלות את העץ באש...

כאן יש לטפל בשיטות המקובלות ריסוס עד נגירה בכל הגזע עד לנק׳ הפיצול בחומר זרחני או מחליפו האורגני אך היקר להחריד

יצירת גומה רחבה ומילוייה במנת מים הגונה, פיזור חומר גרגרי נגד נמלים
צביעת הגזע בלובן בשילוב קוצייד תואיל מאוד
המהדרין ממש מתקינים מלכודות פשוטות לצד הגזע

וכפי שרן כתב- זיהוי וטיפול נכון יצמצמו הבעייה והעץ ישגשג עד לפעם הבאה בה תצמיאו אותו עד כלות..

דרור לפני כחודש פגשתי על אחד הבתים יקרונית

התאנה אני זוכר אותה משנות ה-50 של המאה שעברה( אז עשתה שמות בתאנים בארץ)
מיד יטרנו את כל עצי התאנה בקיבוץ.
למזלנו רק עץ אחד היה נגוע, חיפסנו המחילות באחת מצאנו חיפושית בוגרת (מוזר) באחרות טיפול בבנזין.
באחת המחילות מיד עם החדרת הבנזין יצא זחל מטושטש מחור אחר של המחילה ומת באחרות אין יותר נבירה = מת.

אכן שמעתי יותר מפעם שריסוס הגזע בלובן בשילוב קוצייד עוזר במניעה

avi5199

New member
כנראה שבכל זאת הבנזין עובד

היום פתחתי את כל הסתימות בעץ , לבדוק מה קורה .
דחפתי חוטי ברזל לחורים ולא ראיתי שום זכר לדרנים ולא היה נסורת או סימן פעילות שלהן.
ליתר בטחון דחפתי שוב צמרי גפן עם בנזין לחורים וסתמתי את החורים, הפעם בבטון

jeshu

New member
עוד יכול להתחדש לו חוטר מהצד וזו עוד סיבה לטפל.

טיפול שאני נותן

מכיוון שהדרנן של היקרונית שוהה חודשים ארוכים בתוך העצה ( בערך 5-6 חודשים ) ובזמן הזה מבצע את הנזק אני מעדיף להשתמש בחומר סיסטמי.
1. פעמיים בשנה ( מיד לאחר הלבלוב ולאחר קטיף הפרי ) מגמיע חומר שנקרא אקטרה 240 ( האקטרה פוגע בגל דרגות החרק מלבד הביצים).
2. החומר הזה מטפל בקשת רחבה של מזיקים והוא סיסטמי ( מזכיר את הקונפידור בהיקף המזיקים שהוא מטפל......-אבל באקטרה יש חומר פעיל אחר והוא שייך לקבוצה אחרת).
אפשר להשתמש בו בהגמעה או בריסוס.
3. היתרון של החומר הזה הוא במהירות הטיפול
דוגמאות :כנימות עלה- בין 30-60 דקות מרגע הריסוס נגמר הסיפור.
עש הטבק וכנימה קמחית- מס שעות לאחר הריסוס מפסיקים העננים הלבנים ופעילות הכנימה.

5. אני מטפל טיפול מונע בעצים עם חשש לפגיעה של היקרונית והסס בהגמעה ( 25-30 סמ"ק לעץ בוגר) בחומר הזה ואין לי בעיות בכלל.
6. ההגמעה עם החומר צריכה להיעשות עם כמות גדולה של מים.

יש להתייעץ עם בעל מקצוע לפני השימוש עם החומר.

שכחתי משהו......

בעצים שכבר נגועים הטיפול משתנה:
1. במקביל להגמעה (שעליה כתבתי למעלה במקרה של מניעה ) יש לרסס את העלווה.
2. למחילות עצמן יש להזריק את החומר.
3. מיותר לציין שבכל מקום ריכוז החומר במים משתנה.

טלי1121

New member
תודה רבה נוף רועים, זהו מידע רב ערך לכולנו.

אני מודה לך שאתה חולק אותו איתנו.

למעלה