עכשיו אני מבין למה התווכחת ...
איתי ועם גולשים אחרים על העניין הזה ומהי ההגדרה שלך לאיכות. וובכן הכלל הראשון שלי בקידוד הוא להיות נאמן עד כמה שאפשר למקור, בדוגמה שלך (האנימציה) יש בקושי פרטים בתמונה מדובר בשטחי צבע אחידים וחלקים ויש פילטרים כמו אלה שהשתמשנו בהם שמוחקים את ה"לכלוך" אבל אם אתה לא יכול להגדיר את אזורי ההשפעה של הפילטרים האלה אז הם חלים על כל התמונה ולמרות שאנימציה מורכבת מצורות פשוטות עם מספר צבעים ומעט מאוד פרטים בכל זאת השימוש בפילטרים הצליח להרוס חלק מהפרטים ולהפר את הכלל הראשון (שלי) בקידוד. בכל זאת אני מאמין שאפשר לשפר קצת את מה שעשינו ושבאנימציה יש מקום להשתמש קצת בפילטרים שיעזרו לסרט להיראות קצת יותר טוב, למשל אם הייתי לוקח כל פריים ועורך אותו בפוטושופ הייתי יכול להחיל פילטרים שונים על איזורים שונים בתמונה, למחוק מה שצריך, להוסיף מה שצריך ובסוף להוציא תוצאה איכותית יותר מהמקור אבל לערוך סרט שלם ייקח לי שנים, בקידוד בזמן אמת זה אינו אפשרי (לפחות לא כיום). אתה יודע שהסרטים של מלחמת הכוכבים ((הפילמים המקוריים משנות ה-70) עברו ניקוי ע"י מאות אנשים לפני שהמירו אותם ל-DVD? ניקו בהם פגמים קטנים שהוטבעו בסרט במהלך הצילום ופגמים שונים שחלו על הפילמים במשך הזמן שהם ישבו בארכיב, אבל הם לא ניקו את ה-NOISE או את ה"גרעיניות" שבסרטים כי זה לוקח המון זמן והמון כסף! (ואם יש לך DVD של אחד הסרטים תוכל לבדוק בעצמך) אתה צריך לשאול את עצמך למה לא הוציאו את ה-DVD שלי ושלך עם ה"שיפורים" האלה? הרי אלה שמייצרים ומפיקים את ה-DVD הזה משתמשים בכלי Ahoturing ו-Encoding בשיווי של כמה מליוני דולרים אז למה ב-DVD יש את ה-NOISE הזה? אולי בגלל שהם יודעים שבנסיון לעשות זאת הם יאבדו פרטים מסויימים מהסרט ולכן העדיפו להשאיר את זה? מילא אנימציה אבל כשמדברים על סרט שהוא אינו אנימציה פה הסיפור שונה לחלוטין, רמת הפרטים היא גבוהה מאוד והצבע יכול להגיע ל-16 או 32 מליון גוונים שלא לדבר על זה שברוב המקרים אין שטחי צבע מוחלטים וסטטיים ככה שהשימוש בפילטרים לא יעזור בכלל אלא להיפך, הדבר היחיד שניתן לעשות זה להשתדל להישאר נאמן כמה שיותר למקור, להישאר נאמן למה שהמצלמה צילמה במקור . Cartoon Mode? דווקא לא השתמשתי בו, ביצעתי קידוד פשוט ומהיר ב-CBR וזהו לצורך ההדגמה של העקרון בלבד. אני מבין שאתה לא יכול להראות לנו שיפור באיכות בסרט שהוא אינו אנימציה אז אנא ממך הפסק להטעות את הגולשים בעניין, אחרי הכל הוכחנו לנו שאיכות זה עניין סובייקטיבי שלא כולם שותפים לו בהכרח.