או קיי

MickName

New member
או קיי

בגלל הבקשות הרבות ששמעתי פה בפורום מצאתי קידוד קטן שאני יוכל להדגים לכם איך האיכות של הקידודים שלי יותר טובה מאשר המקור....אפילו שהקידוד הזה לא יצא משהו ואני יהיה חייב לעשות V2 כי זה איכות מעפנה לקחתי שני פריימים ושמרתי אותם בתור PNG(כי זה לוסלסס) על מנת להדגים לכם את זה... http://xs.to/xs.php?h=xs19&d=05105&f=before.png זה הדוי די די שהוא היה 175 מגה עם 6000 ביטרייט וזה הXVID שיצא 47 מגה על 2000 ביטרייט http://xs.to/xs.php?h=xs19&d=05105&f=after.png

Ncoder

New member
ידעתי שתעשה את זה ../images/Emo6.gif ...

אתה החלקת את ה-NOISE בתמונה ועכשיו היא לא נאמנת למקור בדיוק כמו שחשבתי שתעשה, חסרים בקידוד שלך פרטים קטנים שיש בתמונה המקורית, לזה אתה קורא שיפור באיכות? טוב שיהיה, שיפרת את האיכות של DVD. גם אני "שיפרתי" את האיכות של ה-DVD שלי: התמונה המקורית מה-DVD בביטרייט משוער של 6000-7000:http://planet.nana.co.il/ncoder/TestEnc/lonnyDVD.png זה התמונה לאחר קידוד ב-Xvid בביטרייט של 1000 בלבד (לעומת 2000 שלך):http://planet.nana.co.il/ncoder/TestEnc/lonnyXviD.png וזהו קובץ ה-AVI עצמו בקידוד וידאו XviD: http://planet.nana.co.il/ncoder/TestEnc/xvid.avi אתה יכול בבקשה להראות לנו עכשיו איך אתה "משפר" איכות של סרט שהוא אינו אנימציה?

MickName

New member
ברור שהוצאתי את הNOISE

אבל האיבוד בפרטים הוא מינימאלי....חוצמזה...בקידוד הכלל הראשון זה לא להיות נאמנים למקור....כי אתה תמיד תצטרך לשנות משהו להוציא נוייז/לחדד את התמונה/להוסיף כתוביות אם אתה מוציא מספיק נוייז ומחדד ועושה את הכל בצורה טובה...אתה יכול להשיג איכות יותר טובה דרך אגב...אני הוצאתי נוייז בצורה טובה מאוד...הפרטים שנאבדו זה היה רק כתוצאה מזה שהשתמשתי בCQM שקצת טישטש את התמונה אפילו בדוגמית שלך רואים את זה...(אפילו שיש לך RINGING *מוציא לשון* חחח) ויזואלית...אפשר לעשות את זה...אבל לפי התיאוריות לא אני יודע מה אני אומר..אני לא נוב...חוצמזה שדווקא יצא לך נחמד יחסית חוץ מהHALOING\RINGING והWASHED OUT LOOK יצא לך נחמד חוצמזה שחייבים תמיד להציא נוייז כי זה חוסך ביטים כי במקום שXVID יבזבז ביטים על הנוייז הוא מבזבז את זה על פרטים אתה יכול לחסוך אפילו 500 ביטרייט ולהוסיף את זה בXVID ועדיין לקבל קובץ קטן זה כמובן תלוי ביכולות שלך כמה שאתה מבין בעיבוד תמונה וכמה שאתה יודע לקנפג את XVID דרך אגב....השתמשת בCARTOON MODE? :)

Ncoder

New member
עכשיו אני מבין למה התווכחת ...

איתי ועם גולשים אחרים על העניין הזה ומהי ההגדרה שלך לאיכות. וובכן הכלל הראשון שלי בקידוד הוא להיות נאמן עד כמה שאפשר למקור, בדוגמה שלך (האנימציה) יש בקושי פרטים בתמונה מדובר בשטחי צבע אחידים וחלקים ויש פילטרים כמו אלה שהשתמשנו בהם שמוחקים את ה"לכלוך" אבל אם אתה לא יכול להגדיר את אזורי ההשפעה של הפילטרים האלה אז הם חלים על כל התמונה ולמרות שאנימציה מורכבת מצורות פשוטות עם מספר צבעים ומעט מאוד פרטים בכל זאת השימוש בפילטרים הצליח להרוס חלק מהפרטים ולהפר את הכלל הראשון (שלי) בקידוד. בכל זאת אני מאמין שאפשר לשפר קצת את מה שעשינו ושבאנימציה יש מקום להשתמש קצת בפילטרים שיעזרו לסרט להיראות קצת יותר טוב, למשל אם הייתי לוקח כל פריים ועורך אותו בפוטושופ הייתי יכול להחיל פילטרים שונים על איזורים שונים בתמונה, למחוק מה שצריך, להוסיף מה שצריך ובסוף להוציא תוצאה איכותית יותר מהמקור אבל לערוך סרט שלם ייקח לי שנים, בקידוד בזמן אמת זה אינו אפשרי (לפחות לא כיום). אתה יודע שהסרטים של מלחמת הכוכבים ((הפילמים המקוריים משנות ה-70) עברו ניקוי ע"י מאות אנשים לפני שהמירו אותם ל-DVD? ניקו בהם פגמים קטנים שהוטבעו בסרט במהלך הצילום ופגמים שונים שחלו על הפילמים במשך הזמן שהם ישבו בארכיב, אבל הם לא ניקו את ה-NOISE או את ה"גרעיניות" שבסרטים כי זה לוקח המון זמן והמון כסף! (ואם יש לך DVD של אחד הסרטים תוכל לבדוק בעצמך) אתה צריך לשאול את עצמך למה לא הוציאו את ה-DVD שלי ושלך עם ה"שיפורים" האלה? הרי אלה שמייצרים ומפיקים את ה-DVD הזה משתמשים בכלי Ahoturing ו-Encoding בשיווי של כמה מליוני דולרים אז למה ב-DVD יש את ה-NOISE הזה? אולי בגלל שהם יודעים שבנסיון לעשות זאת הם יאבדו פרטים מסויימים מהסרט ולכן העדיפו להשאיר את זה? מילא אנימציה אבל כשמדברים על סרט שהוא אינו אנימציה פה הסיפור שונה לחלוטין, רמת הפרטים היא גבוהה מאוד והצבע יכול להגיע ל-16 או 32 מליון גוונים שלא לדבר על זה שברוב המקרים אין שטחי צבע מוחלטים וסטטיים ככה שהשימוש בפילטרים לא יעזור בכלל אלא להיפך, הדבר היחיד שניתן לעשות זה להשתדל להישאר נאמן כמה שיותר למקור, להישאר נאמן למה שהמצלמה צילמה במקור . Cartoon Mode? דווקא לא השתמשתי בו, ביצעתי קידוד פשוט ומהיר ב-CBR וזהו לצורך ההדגמה של העקרון בלבד. אני מבין שאתה לא יכול להראות לנו שיפור באיכות בסרט שהוא אינו אנימציה אז אנא ממך הפסק להטעות את הגולשים בעניין, אחרי הכל הוכחנו לנו שאיכות זה עניין סובייקטיבי שלא כולם שותפים לו בהכרח.

MickName

New member
הכלל שלך הוא פשוט מטומטם

כי אתה בחיים לא תצליח שהקידוד שלך יראה בדיוק כמו המקור....וגם המקור קקה(מאה אחוז מהמקרים שאתה תצטרך לשנות משהו) אז ככה שהתיאוריה שלך מפגרת ואני כן יכול הגדיר את ההשפעה של הפילטרים האלו אז אל תנסה ללמד אותי...אני יכול להתאים כל פילטר שאני רוצה לכל סצנה בסרט ואני יכול להתאים את הפילטר השונים לכל סצנה וההרס של הפרטים נעשה בגלל שאני לא ממש מומחה עם XVID ואני יסביר לך למה הם לא הצליחו להוציא את הNOISE..כי הם פשוט טמבלים עובדה...אתה ממש מזלזל בפרוייקטים אופן סורס ושטויות כאלו אבל עובדה שאנחנו מצליחים לתקן גם סרטים רגילים וגם אנימציה זה לא משנה שיש להם כלי AUTHORING של מליוני דולארים...אם לא הבנת משהו פה הם נובים...אפילו אתה מבין יותר מהם....לא משנה שיש להם כלי AUTHORING של מליוני דולארים....הם לא יכלו להוציא את הנוייז זה לא שהם לא רצו בגלל שזה יפגע בפרטים....אם באמת הם היו מבינים בעיניין ומשקיעים...הם היו מוציאים DVD טוב...אבל כנראה שהם מפגרים מספיק כדי לשכור מאות אנשים שיקודדו DVD עם נוייז......אתה לא מבין שהOPEN SOURCE שיט וכל אלו מקדימים בהרבה את הDVD AUTHORING של החברות האלו חוצמזה שאני ראיתי מספיק DVDים שעשו להם DENOISING אפשר לעשות את זה גם באנימציה וגם בסרטים רגילים....העובדה שאני מקודד רק אנימה זה לא רלוונטי אני יכול לבקש כמה הדגמות ממישהו....הוא מבין בקידוד והוא עושה גם סרטים רגילים רק תפסיק לדבר שטויות....ברור שאני יכול לבחור על איזה סצנה אני רוצה לפלטר עם מה...

Ncoder

New member
לא, הכלל שלי הוא הכלל ...

שעל פיו עובדים 90 אחוז מהמקודדים . להגיע לרמת קידוד שנראית כמו המקור היא לא בלתי אפשרית ואף אחד לא קבע שזה בלתי אפשרי, זה שלא ניתן לעשות זאת כיום לא אומר שלא ניתן יהיה לעשות זאת בעתיד. אני בכלל אמרתי שהשאיפה היא להיות כמה שיותר נאמן למקור ואתה פשוט לא מצליח להבין את זה אז אתה מסלף, אבל אתה בכלל קבעת שניתן לעשות משהו יותר טוב מהמקור... כל שאר הדברים שאמרת (חוץ מכל כינויי הגנאי) הם פשוט שטויות במיץ עגבניות, כל מה שהסברת לך זה הכל מרצוני הטוב, לא הבנת או סירבת להבין אז אני יותר לא אשקיע בך יותר מידי .

MickName

New member
טוב...מה אכפת לי בכלל

במילא כל הפורום הזה נובים....לחשוב שאני עוד שאלתי הרגע את המפתחים של XVID להביא לך PSNR ותמונות.... למה לי בכלל להשקיע....לחשוב שעוד רציתי להשקיע על מדריכים הבנאדם הזה דופק לי עובדות לא מוכחות ומפגרות כמו ש90 אחוז מהמקודדים עובדים לפי הכללים שלו....מה אני מנסה להתווכח...

MickName

New member
חחחחחח

חמוד אתה..... כמו כל הפורום הזה.....בגלל זה באתי לפה בהתחלה..ישר ראיתי את המאמרים וקיבלתי את שוק חיי....אבל אז חשבתי:"היי,כל הזמן אני מדבר בIRC ושטויות כאלו עם תותחי-על אולי זה הזמן שאני סוף-סוף לא יצא הנוב" ואז החלטתי להשאר.... דבר אחד טוב אני יכול להגיד על הפורום הזה...לפחות אתם לא כל-כך אונסים סרטים כמו בליונטוורק אפילו ששניך אונסים

אני כבר לא יודע אם לבכות או לצחוק!

חח אתה פשוט בחור\ילד מצחיק! אתה אטום לכל דבר! אתה לא מוכן לקבל שום דבר שאומרים לך, וכשאתה רואה שאתה טועה, אז אתה מתחיל לתקוף ולקלל...למה? כי אין לך מה להגיד!!! אני מציע שתחזור לתותחי על שלך ותעזוב אותנו...אולי יש לך מה ללמד כמה אנשים פה, אבל אני בטוח שכבר 90% מהם פשוט לא רוצים ללמוד ממך! ואיש אחד שאני בטוח שיכול ללמד אותך כמה דברים על סרטים זה Ncoder שכבר יותר משנתיים אני רואה אותו מנהל את הפורום, והוא מבין ברמות הגבוהות ביותר... אני לא הייתי רוצה להתקל לוויכוח שלך עם Ven0m כי הוא בדר"כ לא שומר על הפה שלו כשהוא לא אוהב מישהו...ומה שבטוח, הוא לא אטום, ואנשים לא אטומים לומדים יותר מאנשים אטומים = הוא ועוד כמה כמו Ncoder ו Reborn יודעים יותר ממך... אז תחזור למחברות, תעשה שיעורי בית, תלמד ניסומים ותחזור כמו בן אדם!

Ven0m

New member
לא, הוא דווקא מבין די הרבה

לפי ההתרשמות שלי, ובנושאים מסויימים גם יותר ממני ומהמנהלים אני דווקא אוהב את הגישה שלו ברמת העקרון - לנסות את הדברים הכי חדשים, ללכת לפורומים והערוצים הכי מקצוענים, לנסות להבין בכל המושגים והאפשרויות. דווקא קיבעון הוא לא הבעיה שלו (בניגוד לקיבעון ששורר בפורום הזה בנושאים שכולם יודעים עליהם את דעתי), הבעיה שלו היא הפוכה - הוא מתלהב יותר מדי מדברים שתועלתם מוטלת בספק, ומגזים ברצון שלו להיות "מקצוען" ולהשתמש בדברים הכי חדשים.. בין היתר זה מתבטא בלכלוך על תכניות שכתבו אנשים פי 8000 מקצוענים מכולנו ביחד כמו GK ו D2S שהם עצמם המקצוענים הכי גדולים שיש משתמשים בהן.. ודברים כאלה כבר מעצבנים אותי

אני לא אומר שהוא לא מבין הרבה

ואם יצא ככה אז טעות שלי....אמרתי שהוא צריך לחזור למחברות וללמוד נימוסים, עם גישה כמו שלו הוא לא יגיע לשום מקום.ואני לא רואה איך הוא ניסה דרך חדשה...כי אפילו דעה של פרופסור הוא שלל כשהוא לא דיבר אפילו על אותו דבר - הוא קודם כל שלל (כי הוא יודע הכי הרבה) ורק אח"כ ברר על מה...אמרתי, יכול להיות שהרבה היו שמחים ללמוד ממנו, לא בצורה שהוא מתנהג..

MickName

New member
מאיירס...אני חוזר ואומר...

בקשר לפרופסור הזה....אם הוא פרופסור זה לא אומר בהכרח שהוא מבין וגם אני קיבלתי הוכחה שהוא נוב כי הוא אמר שאי אפשר לשפר בכל מקרה....אתה נסחפת קצת בגלל שכנראה התעצבנת עלי אז אני לא הולך להתווכח איתך אולי עדיף שלא תתערב...ככה זה ההצעה שלי Ven0m:אני שמח שלסופסוף מישהו פה יש גם היגיון כמו של מקודד... אבל אתה כנראה לא הבנת אותי נכון...אני בודק דברים לפני שאני משתמש בהם למשל X264....אני לא התחלתי את הניסויים שלי עם זה כי זה עדיין לא ברמת פיתוח גבוהה...אבל בהחלט יש לזה פוטנצייאל ואני לא מזלזל בפוטנצייאל של זה...אבל למשל מאטרוסקה זה ברמת פיתוח גבוהה מספיק וזה יעיל יותר מAVI ויש יותר פיצ'רס ועשיתי על זה בחינות שהראו שהקבצים שיוצאים בMKV יותר קטנים וכל מיני דברים כאלו אז אני משתמש בזה ועם כל הכבוד...התועלת של SMOOTHING הוכחה מספיק....אני רואה שאתה גם בפורום של DOOM9 אז תבדוק את ההשוואה שהם ערכו... קליפ מקורי : 64,0 קליפ אחרי SMOOTHING :40,4 זה יכול להיות גם יותר... בקשר לGK וD2S אז ככה....אומנם המפתחים של GK וD2S מבינים הרבה אבל זה לא אומר כלום...אם תבדוק שוב אתה תראה שאפילו הם יעדו את גם את GK וגם את AUTOGK לנובים ולפי מה שהבנתי(אפילו שלא השתמשתי) D2S תוכנה מאוד טובה אני לא אמרתי שומדבר רע עליה

למעלה