או.קיי. שאלת תם...

אלי פלס

New member
או.קיי. שאלת תם...

נראה לי שכולם כאן בטראומה מהבלאגן שהיה כאן עם מר... אז הנה אני מנסה להעיר את הפורום וגם להבין (בתקווה שתסלחו לי על הבורות וחוסר העדכון): מתי התחרות הבאה? מתי הקדם הישראלי ובאיזה צורה הוא ייקבע השנה? או בקיצור, כל פרט שתוכלו לתת לי על האירוויזיון הקרוב ייתקבל בברכה... תודה, אלי

אירוויזיון 2002.

אירוויזיון 2002 יערך ב- 25/5/2002 באולם Saku Suurhall, טאלין, בירת אסטוניה. השיר הישראלי יהיה השיר העשירי מתוך עשרים וארבע המדינות המשתתפות. להלן סדר השמעת השירים: 1. קפריסין. 2. בריטניה. 3. אוסטריה. 4. יוון. 5. ספרד. 6. קרואטיה. 7. רוסיה. 8. אסטוניה. 9. מקדוניה. 10. ישראל. 11. שוויץ. 12. שוודיה. 13. פינלנד. 14. דנמרק. 15. בוסניה הרצגובינה. 16. בלגיה. 17. צרפת. 18. גרמניה. 19. טורקיה. 20. מלטה. 21. רומניה. 22. סלובניה. 23. לטביה. 24. ליטא. ה"קדם". הוועד המנהל של רשות השידור דן השבוע באופן בחירת השיר שייצג את ישראל בתחרות האירוויזיון, שתתקיים ב-25 במאי 2002. בשל הזמן הקצר שנותר עד מועד הגשת השיר לאיגוד השידור האירופי החליטו ברשות להקים ועדה שתבחר את יוצרי השיר. הוועדה, שבחר מנהל התוכניות של ערוץ 1 יוסי משולם, תמנה 15 חברים, והיא אמורה לפרסם את בחירתה עד סוף דצמבר. עליה לבחור תמלילן, מלחין ומבצע. יצחק זוננשיין, חבר בוועדה, מסר בתגובה כי הוועדה תתכנס בשבוע הבא כדי להחליט על המועמדים. בוועדה יושבים חברים באיגודים מקצועיים של מוזיקאים ויוצרים (אביבה אבידן מאמ"י, אריה לבנון מאגודת המוזיקאים, אושיק לוי מאשכולות, עזרא סולימן מעזי"ת וחיים אוליאל מאקו"ם); עובדים של רשות השידור (המפיקה נאוה אחירון, גברי מזור, שמייעץ אמנותית לערוץ 1, איש הרדיו נעם גילאור, מנהל מחלקת הבידור של ערוץ 1 יצחק זוננשיין והזמרת טל גורדון, שתגיש בערוץ 1 את מגזין המוזיקה "תוצרת הארץ"); ונציגים ממליאת רשות השידור (יעלה גרנות, אביהו מדינה ואלון אלרואי). כמו כן ישתתפו בוועדה העיתונאים טל פרי ("מעריב") ועמוס אורן ("ידיעות אחרונות"). יצחק זוננשיין אמר כי הוועדה עדיין לא התכנסה ולכן יש לפסול את השמועה שאומרת כי שרית חדד כבר נבחרה לייצג את ישראל עם השיר "אביבים". הקטע אודות הקדם נלקח מאתר ´אירומיקס´ (לא היה לי כוח להקליד) אשמח לענות על שאלות נוספות, תא"י.

אלי פלס

New member
תודה תודה תודה...

ואני פחדתי לקבל איזושהי הערה שנינותית שמתייחסת לבורות שלי... וודאי שיש לי עוד שאלות. ---->בהמשך.

אלי פלס

New member
ולשאלה הבאה...

משום מה זכור לי שאחרי הכישלון של ´פינג פונג´ עם ´שמח´ אמרו שלא עפנו מהתחרות רק כי היו לנו מיקומים גבוהים יחסית במשך כמה שנים. אם אני לא טועה, ´אין דבר´ לא ממש טיפס גבוה. איך הצלחנו להסתנן לתחרות שוב? ומעבר לזה, נכון. עוד לא בחרו שיר. אבל אפשר כבר להתחיל להמר לאיזה מקום נגיע הפעם?

אז ככה...

השנה קיבל איגוד השידור האירופאי החלטה שב2002 ישתתפו 15 המדינות שזכו במקומות הראשונים + 7 המדינות הפסיביות שלא לקחו חלק ב2001 בנוסף קיימות את 4 הגדולות: בריטניה, צרפת, גרמניה וספרד (לא בילבלתי, נכון?) שעליהן חוק ההדחה לא חל (בגלל הכסף) והם משתתפות בכל מקרה. עכשיו מה שקרה זה שישראל זכתה מקום 16 ונידונה להדחה מהשנה אחרי זה. אבל... כיוון שכל ארבעת המדינות הגדולות מוקמו מעל הקו האדום אזי מספר המדינות ל2002 היה רק 22, מספר שבאיגוד השידור האירופאי קצת לא ציפו לו. אז חברי רשות השידור הישראלית נמרצים ישר התחילו ללחוץ על איגוד השידור האירופאי להוסיף עוד מדינה אחת (אגואיסטים) ולבסוף התקבלה החלטה, שאכן מספר המדינות קטן מדי ונוספו שתי מדינות.. ישראל ופורטוגל... פורטוגל החליה לוותר ולטביה שמוקמה אחריה בתחרות קפצה על המציאה. וזה כל הסיפור, אם מישהו רוצה לתקן\להוסיף להעיר (תא"י ?) מוזמן..

אלי פלס

New member
כולכם אנטישמים...

אני מתאר לעצמי שרשות השידור טענו שהעובדה שדווקא מקום אחד לפני ישראל בפנים וישראל בחוץ מוכיחה שהם אנטישמים. איגוד השידור האירופאי רצו להוכיח שהם לא אנטישמים ולכן הם הכניסו את ישראל...

Yaniv-DC

New member
לא ממש קשור לאנטישמיות...

כל שנה ורבע בערך EBU משנה את התקנון (אפילו פעם היתה תחרות קדם השתתפות באירוויזיון שהמשתתפות נקבעו על פי גרסאות אודיו... ישראל כמובן, הודחה ובצדק עז). בשנים האחרונות, עד שנה שעברה, ההשתתפות נקבעה ע"פ הישגים ב-5 השנים האחרונות, ביחס לכמות ההשתתפויות. בשנה שעברה,לפני התחרות כמובן, שינו את זה לחמש עשרה הראשונות+הפסיביות משנה קודמת. 4 הגדולות שדרך המלך ציין סיימו כולן בין חמש עשרה הראשונות, וכך לא נוצר מצב שצריך לשריין (נפגש בשביעיות!), וכך ירד מספר המשתתפות ל-22. בא אמנון ברקאי (מפיק ראשי בערוץ הנחוץ) ואמר - מה, תעשו אירוויזיון קטן, רק עם 22 משתתפות? EBU הנהנו בראש וצרפו את השתיים הבאות (כך שלא רק לטובת ישראל...)

אלי פלס

New member
יניבוש

אני לא מאמין. לא יכול להיות שהאירופאים לא אנטישמים והשופט לא בנזונה... (הייתי ציני. גם עכשיו וגם מקודם)

רגע...

זה לא היה בגלל שאיזו מדינה פיצית שהיתה לפנינו בדירוג ויתרה ואז נכנסנו? מי זאת היתה... מקדוניה?

Yaniv-DC

New member
אף מדינה לפנינו לא ויתרה.

קרא הודעתי טיפ´לה למעלה. ואם אני לא טועה, מקדוניה םחות פיצית מאיתנו

איליה.

New member
מקדוניה דווקא יותר פיצית.

שטח: 25715 קמ"ר (פחות מישראל), אוכלוסיה: רק 1.9 מיליון. יש באירוויזיון יותר מדינות קטנות ממה שאפשר לחשוב, ואנחנו רחוקים מלהיות בתחתית הרשימה.

טליה ג

New member
משהו לא ברור לי

מה הקשר בין זה ש-4 הגדולות היו בין 15 המקומות הראשונים לזה שרק ל-22 מדינות הותר להשתתף? לפי מה שידוע לי, מספר המשתתפות המקורי היה אמור להיות 23 כמו קודם, אבל רצו לשריין מקום למשתתפת חדשה (כנראה יוגוסלביה) ולכן 8 מדינות (במקום 7 כמו תמיד) נאלצו "להיזרק" מהתחרות בשנה הבאה. אלא שיוגוסלביה הודיעה שהיא כנראה לא תשתתף ואז התפנה מקום ולא היה ברור מה לעשות אתו. אני לא חושבת שהEBU התכוון להקטין את מספר המשתתפות ל-22. מישהו יכול להסביר לי?

איליה.

New member
אין קשר ליוגוסלביה.

מה שהסבירו דרך_המלך ו-Yaniv-DC זה בדיוק מה שקרה, ואני לא אחזור על דבריהם מטעמי שיכפול קוד.
מספר המדינות אכן מתוכנן היה להיות בין 22 ל-26, תלוי כמה מתוך 4 הגדולות ייכנסו ל-15 הראשונות. הבעיה היא שאף אחד לא העלה על דעתו שבסופו של דבר כל הארבע ייכנסו ל-15 הראשונות, ומספר המשתתפים ב-2002 יעמוד על 22.

למעלה