אז זה שאנשים שהם לא רקדנים לא מבינים כמה זה מרגש לעלות על פוינט?! כאילו אולי זה נשמע מפגר אבל... יש את האנשים שאומרים אלו רק נעליים.. זה רק בלט... וזה לא... זו רק אני חושבת ככה!?
בגלל שעליתי כשהייתי קטנה ואדישה כזאת אז זה ממש לא ריגש אותי.וגם עכשיו זה לא מרגש אותי,זה פשוט קישוט כזה,שעושה את הכל טיפה יותר קשה ונשגב...למען האמת נעליי אצבע זה אחד הדברים היותר מושלמים,אבל גם ליופי מתרגלים.
כשעליתי על פויינט בהתחלה - והייתי עוד גרועה ורופפת, חוצ מהשמחה של העליית דרגה הזאת, לא ממש התרגשתי. אבל זה בא בהדרגה... כאילו ככל שאני משתפרת אני שמה לב שיש לי הרגשת אושר מושלם כזה כשאני על פויינט... כאילו אני מגיעה לשמיים.. (זה נשמע פלצני לאללה, אבל זאת הדרך היחידה שבה אני מצליחה לנסח את ההרגשה הזאת...
אותי זה מאוד ריגש.... זו הייתה שאיפה שלי מגיל צעיר ורק לפני ארבע שנים עליתי על הפוינט בפעם הראשונה. בכלל כשחושבים על זה הבלט הקלאסי הוא מאוד קסום והיכולת לעלות על הפוינט ולרקוד על האצבעות בקלילות זה מאוד מיוחד.
ולא רוקדת בלט כבר הרבה זמן... לאחרונה התחלתי להתעניין יותר בבלט וזה נראה לי הדבר הכי מרגש עולם, לעלות על פוינט (אבל אני לא מכירה את ההרגשה)... אתם חושבים שגם בגילי המופלג (15 וחצי) אם אני אעבוד חזק על טכניקה אני אהיה מסוגלת לעלות על פוינט??? שאלה לא קשורה: מה זה נעלי "דמי-פוינט"???
יש לי בקבוצה ילדה שהתחילה ללמוד קלאסי בכיתה ט' (לפני זה רקדה ג'אז, הורה ונראה לי שאפילו מודרני), בכיתה י' עלתה לקבוצה השנייה הכי מתקדמת בסטודיו והתחילה לעלות על פוינט לפני שנה בגיל 15, ככה שאם יש כוח רצון והתמדה אפשרי לעשות את זה
. נעלי דמי פוינט אלה נעליים שנראות כמו נעלי פוינט, אבל אי אפשר לעלות איתן על הפוינט
תודה... למה שמישהו ירצה נעליים שנראות כמו נעלי פוינט אבל אי אפשר לעלות איתן על פוינט. הן עולות הרי כמעט אותו דבר... *זה לא נאמר בזלזול חס וחלילה, סתם מתוך תהייה*
חחחח תקשיבו רגע, נעלי דמי פוינט אלו הן נעלי פוינט שבורות. את הנעליים האלה נועלים בעיקרון כדי להתרגל לצורה ולהרגשה של נעל פוינט...חוצמזה מי שרוקדת בשיטת הRAD חייבת נעליים כאלה כי בלי זה אי אפר להבחן...בנוסף אלו נעליים שאומנם קשה לרקוד איתן בהתחלה אבל הן מחזקו את הרגל בצורה מדהימה! אני רוקדת איתן ואחרי שהתרגלתי זה אחלה לגמריי!
יודעת (כי אני לא רוקדת בלט)... למה לקנות נעלי דמי פוינט אם אפשר פשוט לקנות נעלי פוינט ולא לעלות עליהן ישר, אלא רק להתרגל אליהן? לא עדיף? או שזה הורס את הנעל? ומה זה RAD?
קודם כל זה לא הורס את הנעל...אבל זה לא נוח!! רק רקדנים מקצועיים רוקדים עם נעלי פוינט כל הזמן...לא משנה מה הם עושים הם חייבים נעלי פוינט! לתלמידים שרק לומדים לא צריך נעלי פוינט כי הן כבדות אז בשביל זה המציאו את הנעלי דמי פוינט שאיתם לומדים כדי להתרגל לנלעי הפוינט ובכל זאת להצליח לרקוד! וד"א עניתי על מה זה RAD למעלה...תסתכלי! מקווה שעניתי!