או קיי אז ככה.

gazon

New member
או קיי אז ככה.

אני מנסה להבין משהו ואני חושב שפחות או יותר הבנתי והייתי שמח להסבר בעברית ממישהו פה. אני מנסה להבין איך יוצרים טריפל הטרוזיגוט ? וגם עם טריפל הומוזיגוט...? אם אפשרי את ההסבר במופעי הונדורן זה יהיה מעולה... תודה. אני יודע שזה יהיה ארוך תודה מראש.

אני אנסה להסביר

מקווה לא לבלבל אותך יותר... תקח הונדרן בעל מופע אלבינו ותזווג אותו עם הונדרון בעל מופע היפו ויצאו לך צאצאים בעלי מופע רגיל שהם הטרוזיגוט למופע האלבינו ולמופע ההיפו. תזווג אותם בינם לבין עצמם ויצאו לך נחשים במופע היפו, במופע אלבינו, במופע הטבעי וגם 1-2 במופע היפו אלבינו. תזווג נחש במופע היפו אלבינו עם נחש במופע אנריטריסטי והצאצאים שלהם יהיו הטרוזיגוטים לשלושת המופעים. תזווג את הצאצאים ההטרואים ביחד וחלק קטן מהצאצאים שלהם יצאו הומוזיגוטים לשלושת התכונות. יש ריבוע שבוע משתמשים לעשות את הדברים האלו אני זרקתי מהראש בלי להכין אחד אז היחס שאני נותן בתוך הצאצאים למופעים השונים אינו מדוייק.

gazon

New member
סבבה יונתן

היום הלכתי למורה לביולוגיה ולכמה מאמרים טובים באנגלית והבנתי פחות או יותר. וואו זה יצא לי מסובך מצטער מראש... הקטע שחשוב לזכור ולא הבנתי אותו בהתחלה היה הסיכוי ככה שאם עושים זיווג של צאצאים דאבל הטרו יש סיכוי של אחד ל16 שיצאו דאבל הומוזיגוט. בטריפל זה כבר סיכוי של אחד ל64. עדין אני לא מבין משהו אחר נגיד צאצאים של זיווג בין שתי הורים: AaBbCc X AaBbCc (טריפל הטרו) יש כאלה שיוצאים (תאורתית) Aabbcc האם זיווג בין שתים כאלה יביא סיכוי של אחד ל4 לקבל aabbcc(טריפל הומוזיגוט)? ואיזה מופע יהיה להם? הרגיל ? אנריטריסטי ? היפו? אלבינו? הייבינו? סנוא? גואסט? וגם מה יקרה בזיווג בין tri colorX tangrine? אגב מישהו פה ראה תמונה של ההונדורן החדש שיצרו השנה שנקרא pearl (aabbcc) ?

naja

New member
לגבי הAabbcc

זיווג של שניים כאלה אכן נותן סיכוי של 25% לקבל aabbcc לגבי המופע-זה משתנה ממין למין וגם לא ציינת לאילו תכונות אתה משייך את האותיות, כך שקשה לענות על השאלה....

gazon

New member
אז בעצם

אז אפשר לקרוא להם הטרו לטריפל הומוזיגוט רצסיבי? כי בעצם הטרו לאלבינו נגיד זה נחש שמזיווג של שתים עם מטען הזה יש סיכוי של 1 ל-4 לקבל אלבינו... עוד שאלה יש עוד סוג חוץ מהמתכדרים שיש לו aabbccdd ארבע פעמים הומוזיגוט רצסיבי(לא יודע את השם המדויק)?

gazon

New member
תקשיב...

השאלה שלי האם נחש שבעל התכונות האלה למופעים היפו אנרי ואלבינו האם הוא יהיה במופעו דאבל הומוזיגוט רציסיבי והטרו לתכונה השלישית? כאילו איך יודעים איפה המופע הוא ? אני מדבר על נחש בעל תכונות Aabbcc

naja

New member
אני לא ממש מבין מה אתה שואל.

הוא יהיה במופע A לתכונה אחת.(וכמובן הטרו לa) b לתכונה שניה c לתכונה שלישית.

gazon

New member
אז מה המופע החיצוני שלו יהיה A ?

נגיד ש a זה אלבינו b היפו ו c אנרי האם המופע שלו יהיה מורכב מהיפו ואנרי והטרו לאלבינו גם?

אני לא בטוח שהבנתי אותך לגמרי אבל

אנרי זה די ההפך מהיפו, כך שהסיכוי שהם יבואו לידי ביטוי בנחש אחד נראה לי קצת בעייתי.

naja

New member
לא ממש.

אם a זה אלבינו וA זה המופע הטבעי,אז הוא יהיה היפו\אנרי' (במינים מסויימים זה נקרא "Ghost")והטרו לאלבינו.

למעלה