או(כ)ף!

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
או(כ)ף!

גרסת אמ;לק: אני ממש רגוזה שנראה לליסה הגיוני לצפות ממני לקנות אוכף לצ'ואי, בתור חצי פנסיון.
גרסה ארוכה:
זה הכל התחיל לפני שבוע וחצי, אחרי שכבר שבוע אנחנו מנסות להבין למה צ'ואי תפוס יותר בצד שהוא בדרך כלל הטוב שלו, ואחרי כמה חודשים שאנחנו חושבות שמשהו לא נוח לו אבל לא מצליחות לאבחן מה. הוא אוכל קצת פחות מקודם, נוטה לחפור כשעומדים במהלך הרכיבה (כאילו לא נוח לו בחגורת הבטן). החגורה לא מהודקת מדי, השיניים במצב מצויין, לא ברור מה הסיפור. בקיצור, לפני שבוע וחצי ליסה שאלה אותי ברכיבה מתי פעם אחרונה בדקנו התאמת אוכף. משכתי בכתפיים. לונג סטורי שורט, בדקנו והאוכף כבר לא מתאים לו.
הוא צר מדי עכשיו.
הסברה של ליסה היא שמסת השריר שהוא הצליח להעלות בגב בחודשים האחרונים היא הגורם.
אז מצד אחד מצויין, הוא באמת במצב טוב משאי פעם ראינו אותו מבחינת נשיאה עצמית ומסת שריר.
מצד שני, קיבינימט, האוכף לא מתאים.
אז ניסינו איזה אוכף אחר שגם לא מתאים אבל בצורה אחרת ליומיים ובאמת נראה היה שהוא פחות עודר ופחות לחוץ, אבל עדיין תפוס.
ופה הגיע הקטע שהרגיז אותי.
ליסה מודיעה לי ש"אין לה פתרון לאוכף בשבילי" (פעם אחרונה שבדקתי מי שסובל מהאוכף הזה הוא הסוס שלך ולא אני, אבל ניחא). ולמקרה שלא הבנתי את הרמז, מוסיפה ואומרת שזה לא הוגן לבקש מקת'רין (השותפה) לקנות אוכף כי היא עוזבת לאוניברסיטה בקיץ הקרוב.
וזה די עיצבן אותי. היא כבר שנתיים מדברת על להוציא אותו לפנסיה. הוא לא שלי. למה שאני אקנה אוכף? לא מספיק שכל שאר הציוד שאנחנו רוכבים איתו כבר שלי? ראשיה, חגורת בטן, ארכובות, שמיכות, כל הדברים הקטנים, הכל הכל - שלי. רק האוכף שלה. ולא נראה לי לגיטימי בכלל לבקש מחצי פנסיון לקנות אוכף; אבל אם יש איזה תרחיש שבו זה הגיוני, זה לא תרחיש שבו אני אקנה אוכף רחב מהסטנדרט (האוכף שלו כרגע הוא אחד הרחבים יותר בחווה והוא עכשיו צר לו) בשביל סוס אסימטרי ועקום שמאד יתכן שיצא לפנסיה השנה ואני אתקע עם האוכף הזה. ובחיי שאין לי את האלפיים דולר שעולה אוכף משומש. הזוי לגמרי בעיני.
וד"א גם קצת עושה לי דז'ה וו. בפעם האחרונה שמדריכה לחצה עלי לקנות אוכף לחצי פנסיון, חודש אחר כך הסוסה נמכרה. מזל שלא קניתי אוכף - הוא בחיים לא היה עולה על צ'ו.
בינתיים עם כל הנסיעות לא יצא לי לדבר איתה על זה הלאה, אבל מה שאמרתי לה בשיחה האחת שהיתה לנו זה חד וחלק - אין לי כסף לאוכף. אני לא יכולה לעשות הוצאה כזו ולא נראה לי הגיוני.
אבל ממש חורה לי שהיא בכלל מעמידה אותי במצב הזה. באופן כללי היא זורקת עלי את האחריות לסוס כי היא יודעת שאני אחראית (וכבר דיברנו על זה פה בפורום בעבר) אבל זה... זה כבר ברמה אחרת. כל הציוד שקניתי לו לאורך הכמעט שלוש שנים שלי איתו לא מתקרב למחיר של אוכף. וראבאק, אם היו לי אלפים להוציא, הייתי קונה סוס משלי וזהו.
אוף. הייתי צריכה לפרוק. אני תוהה אם אני אולי זו שלא בסדר? אבל בישראל בחיים לא שמעתי דבר כזה שמי שאיננו הבעלים ידאג לציוד. וגם פה... יש גבול.

jgut

New member
אצלנו באמת מקובל שבעלי הסוס

דואגים לאוכף. זה נכון גם לחצאי פנסיון וגם לסוסי בית ספר.
&nbsp
יש מקרה אחד אצלנו של סוס שלבעלים שלו יש אוכף לטיולים. אבל הסוס מושכר לריינינג ולכן האוכף הזה לא מתאים. במקרה כזה החווה דואגת שאפשר יהיה לרכב עם אחד מאוכפי הריינינג של הבית ספר. אני לא יודעת מה קורה אם אין אוכף פנוי באותו הרגע. אולי הם רוכבים עם האוכף טיולים.
&nbsp
יש לך איך לברר מה מקובל אצלכם במקרים כאלה? כי זה די ברור שאין טעם לקנות אוכף לסוס לא שלך, שסביר להניח לא יתאים לסוסים אחרים.
מה קורה אם אין לך אוכף? האם יש לליסה אינטרס שתמשיכי את החצי פנסיון?

giri

New member
אני חושבת שיש לה אינטרס

היא גם אמרה בצורה ברורה שהיא מאד מרוצה מהעבודה שאני עושה אותו, ובמילותיה "אני לא זוכרת אותו אי פעם במצב יותר טוב מזה".
אני מבינה גם אותה - היא לא מחזיקה את צ'ואי לעצמה, אלא כסוס לפנסיונים, והיא השקיעה בו הרבה כסף לאורך השנים.
עם זאת, מאז שאני התחלתי את הפנסיון עליו, חוץ מבזמנים שנקודתית לא היה מישהו אחר על הפנסיון, היא לא שילמה כלום.
כמובן שאני משלמת את חלקי בכל הטיפולים וההוצאות השוטפות, וכל, אבל כל הציוד היה עלי.
ניסיתי לברר בעדינות מה היא חושבת לעשות והיא מושכת בכתפיים ואומרת "אני לא יודעת מה לומר לך".
לפעמים ההתחמקות מעימותים של הקנדים מוציאה אותי מהכלים.

jgut

New member
אולי כדאי לברר את העניין בצורה פחות עדינה

כלומר לנהל שיחה פתוחה וברורה על הנושא.
כי לא מדובר פה במשהו קטן, לכן חשוב לפתור את הבעיה.
&nbsp
אני מנסה לחשוב על פתרון יצירתי:
בזמנו אמרו לי שיש אוכפי דראסז' שניתן לשנות את הרוחב שלהם. האם יש גם אוכפי קפיצות כאלה ?
אני לא אומרת שאת זו שצריכה לקנות את האוכף, אני מנסה לחשוב האם יש דרך להקל על הבעיה.

giri

New member
אכן יש כאלו

שלנו לצערי לא שייך לקטגוריה, אבל הם בהחלט קיימים.
ונראה לי שאת צודקת ואני פשוט צריכה לדבר איתה על זה בצורה בוטה (ישראלית?
) יותר.
ביום שישי יש לי הזדמנות לדבר איתה פנים מול פנים - אנסה להעלות את זה.

superKENZ

New member
זה באמת לא פייר

וכבר אמרתי לך מה אני חושבת על זה בפרטי.
ועוד יותר כי באמת אין לו גב סטנדרטי.

אבל השאלה היא מה תעשי? תעזבי את הפנסיון? תנסי למצוא סוס אחר, אחרי שכבר חשת הכל, וכבר את אוהבת אותו?

אולי תעשי אם עצמך חישובים של כמה עולה אוכף, לעומת כמה זמן רכיבה יש לך. ותסכימו על זה שהוא יעבוד (אם הוא יכול) לפחות עוד זמן סביר להצדקת האוכף.

ומצד שני - אם את קונה אוכף, ויש עוד שותפה עליו, שתשלם "שכירות" לימים שהיא רוכבת. עד לזמן שהיא תעזוב.

giri

New member
אני ממש לא רוצה לעזוב את הפנסיון

אני בהכחשה מתמדת של הגיל שלו (19 באביב) ואני דוחה את הקץ מבחינת מה יהיה אח"כ. אין אף סוס בחווה שכרגע קורץ לי לפנסיון במקומו ממילא, אפילו אם נתעלם מהעובדה שאני מתה עליו.
הבעיה הכי גדולה שלי כרגע היא שבחיי שאין לי את הסכום הזה לשים בלי קשר אפילו לשאלה של כן או לא הוגן.
ראבאק, מדובר על משהו כמו אלפיים דולר.
קניתי בית הקיץ. ממש אין לי אלפיים דולר להוציא במכה עכשיו בנוסף לכל העלויות השוטפות של התחביב. זו בדיוק בדיוק הסיבה שאני לא קונה סוס שוב. אין לי את הכסף הזה.
ואני ממש מתעצבנת כששמים אותי במקום שאני צריכה בכלל להסביר את זה למישהו.

superKENZ

New member
ושוב, אני מבינה לגמרי

ניסיתי אולי למצוא איזו דרך לרכך את המכה.

giri

New member
אני יודעת

ואני מצטערת על התגובה המתפרצת... זה פשוט באמת מרגיז אותי!

popi199

New member
לא פייר בכלל

ואת לגמרי צודקת.
מנסיון עם הסוס הנוכחי וגם עם סוס קודם שהייתי צריכה לשנות לו את האוכף במיוחד למידות שלו- זה בעייתי מאוד להתאים אוכף לסוס עקום ואסימטרי וסוסים כאלה כל הזמן צריכים תחזוק של האוכף ושינויים קלים כל פעם שהם משמינים/ מרזים קצת, כל פעם שמסת שריר יורדת/עולה...אין שום סיבה מוצדקת שתקני לסוס אוכף!

אני יודעת שזה יותר הוצאת קיטור מחיפוש פתרונות אבל יש מס אופציות שאני רואה במקרה כזה:
או למכור את האוכף של המאמנת ומהכסף הזה לנסות למצוא אוכף מתאים, או לפנות למומחה אוכפים לראות אם אפשר לבצע שינויים באוכף הנוכחי- לפעמים זה אפשרי!
אבל הבעיה בסוסים עם חוסר שיוויון בצד אחד זה שתמיד תמיד יצטרכו לעשות שינויים בהתאם לשינויים קטנים שקורים אצל הסוס, אז האופציה הבאה שהיא בעיני מומלצת ביותר היא לקנות לסוס כזה אוכף ללא שלד או עם שלד גמיש יש היום מבחר גדול ובאמת שאפשר לעשות איתם הכל, ואז כשהסוס יפרוש לא צריך למצוא את התאום האבוד שלו, אפשר לבצע שינויים קלים בעלות מינימלית ולהשמיש אותו עם סוסים אחרים או פשוט למכור.
בכל מקרה זה לא צריך לבוא מכיסך הבעלים היא זאת שצריכה לשאת בהוצאות במקרה כזה.

giri

New member
חשבתי עלייך איך שמדדנו את האוכף שוב

אני זוכרת איזה סיוט זה היה בשבילך למצוא אוכף מתאים.
אני לא מאמינה שנלך על טרילס, אבל אוכף עם שלד גמיש נשמע מעניין, את מתכוונת לאלה שבאים עם replaceable gusset?

popi199

New member
גם אופציה

אבל התכוונתי לאוכף שבו השלד עשוי מחומר רך יותר, שכחתי איך הוא נקרא אבל אפשר למצוא בגוגל.

בכל אופן ראיתי בהודעה שאתן בודקות לגבי עשיית שינויים באוכף, לי היה פעם אוכף כזה שעשינו בו שינויים ע"מ שיתאים לסוס וזה עבד יפה.

למעלה