או או..

שוב????

ברוך דיין האמת.
מסכן.... טוב שהם הקפיאו את הגיבושים... מה יהיה איתם????

2inaroad

New member
יהיה זכרו ברוך, בדיוק שמעתי

גלי צה"ל ואז קטעו את השדיור להודיע. צריך ועדת בדיקה פה, זה שערורייה.

avihay is raw

New member
עצוב ../images/Emo16.gif

לדעתי משהו לא תקין בגיבושים האלה אם 2 מלשבים נפטרים תוך חודש בגבושים הדרישות יותר מדי גבוהות ומחמירות וצריכים לזכור שאנחנו בני אדם הפעילות המאומצת הזו בכמה ימים שמישהו לא רגיל אליה ממש מסוכנת והנה התוצאות אני מקווה שהאשמים יועמדו למשפט ויוסקו מסקנות כדי שמקרים כאלה לא יחזרו על עצמם יהי זכרו ברוך

SensaiToro

New member
כל עוד אתה מסתמך על פרסומים

אתה לא יכול לדעת אם האשמה היא על אותו מלש"ב או על האחראים עליו. יחידות העילית צריכות להיות מורכבות מהאנשים הדרושים להן. בנאדם שהולך לגיבוש צריך לדעת שאם אין בו מה שדרוש לא יעזור לאף אחד אם הוא יגיע לאפיסת כוחות וחס וחלילה גם ימות. יש בצה"ל עוד מספיק אפשרויות מעבר למטכ"ל שייטת טיס וחובלים. המקרים האלה עצובים מאוד.. אבל אי אפשר להיות בטוחים שהאשמה כולה היא על האחראים בגיבושים.

b_noga

New member
האחריות בצבא היא תמיד על המפקדים

ובטח לא על מלש"בים, יש הוראות בטיחות מחמירות ויש גם שיקול דעת של בן אדם אחראי, וכניראה כל אלה לא היו במקרה הזה. בתור אחת שכבר סיימה את השירות ובתפקיד שיש בו הרבה אחריות כמו שצריכה הייתה להיות גם למפקדים שם. חבל שאין ערך לחיי אדם בהרבה מקומות בצבא.

YanivM17

New member
הם עושים כל מה שאפשר

בין היתר שאלונים רפואיים ובדיקות והכל חוץ מזה קצת לא במקום להגיד שאין ערך לחיי אדם כשצהל נכנס למלחמה בעקבות חטיפה של 2 חיילים בלבנון... ולגבי הגיבוש אתם לא יודעים כמה מקפידים מעבר אחרי מה שקרה ואני לא סתם אומר...

theundertaker

New member
מסכים איתך

יש הרבה שמרמים אחרים בשביל להתקדם קדימה עבור תפקיד הקרבי ובעצם פוגעים בעצמם לפעמים זה שאתה לא מכריז על בעיה בריאותית פוגעת בך. אולי הקושי מוגזם מהחיילים, אבל אני מקווה שמקרים כאלה יפסיקו לקרות.

maverick88

New member
המלשבים עושים את מה שאומרים להם

המפקדים...אל תדבר שטויות, האחראיות היא על המפקדים וככה זה צריך להיות אם כל אחד היה פועל על פי דעתו האישית האחראיות הייתה אישית אבל בגביוש זה ההפך

b_noga

New member
חייל לא יכול להעריך נכון מתי הוא

עלול לפגוע בעצמו, לכן יש חוקים והוראות, וצריך להבין שלצבא אין פיקוח על הכושר הגופני והמצב הבריאותי של המלש"בים ולכן הם צריכים לצאת מתוך נקודת הנחה שאי אפשר להעמיס בבת אחת מאמצים כאלו. אולי הפתרון הוא שהגיבושים יתקיימו רק לאחר הכשרה צבאית כלשהי, כמו אחרי טירונות קרבית ואז גם החייל יכיר את עצמו יותר טוב במצבי מאמץ וגם הצבא ידע יותר טוב באיזה דרגת כושר החייל נמצא.

maverick88

New member
כמה דברים

חייל לא צריך לדעת את זה... הוא מציית לפקודות המפקד וזהו ולכן גם המפקד נוטל על עצמו אחראיות מלאה על כל פעולה של החייל. וכן אפשר להעמיס בפעילות גופנית, זה לא משהו שיכול להרוג או לפצוע. קשה לי להאמין שהיית בגיבוש כלשהו ויש לי תחושה שזה מקשה על הרבה בנות להבין מה הולך שם

Ha Sea

New member
"האשמה היא על אותו מלש"ב"?!

אתה שם לב למה שאתה כותב?! אל תדבר שטויות. אתה רוצה להגיד לי שאם הייתי שם אותך עכשיו במקום מפקד אחד מהגיבושים הטרגיים האלה, אתה תהיה מסוגל לבוא לאחת המשפחות ולהגיד לה - האשמה היא על הבן שלכם!? איזה מן דבר זה?! גם אם המלש"בים מעמידים את הגוף שלהם במאמצים שהוא לא מסוגל לשאת בהם, האחריות היא של המפקדים בגיבוש. משפחה ששולחת בן לגיבוש צריכה לדעת שהאחראים בגיבוש ישגיחו עליו, ויבדקו שהוא לא מבצע דברים שהם מעבר ליכולתו, בגלל חוסר הניסיון ואומדן היכולת שלו. וכן, גם אם מדובר להכריח אותו בכוח להפסיק פעילות כזו או אחרת. מעבר לכך, צריך להבהיר מעל לכל ספק לכל מועמד ומועמד בגיבושים האלו, שהבריאות היא מעל לכל. חשוב מאוד להבהיר למועמדים שאם מועמד מפסיק את פעילות כלשהי בגלל חשש ברור לבריאותו הדבר לא יפגע בסיכויי הקבלה שלו. אני חייב לציין שלפחות בגיבוש טיס האחרון, הדברים האלו הובהרו לכולנו באופן חד משמעי. לא שכחו גם להזכיר לנו אותם במהלך הגיבוש.

SensaiToro

New member
יפה שציטטת משפט שבחיים לא כתבתי

אף אחד פה לא יודע מה באמת היה, מה באמת המפקדים עשו ומה באמת אותו מלש"ב עשה, ובגלל זה אף אחד מאיתנו לא יכול לקבוע מי אשם ומי אחראי. זה הכל. כל מי שמדבר באוויר וזורק האשמות לא עוזר בכלום. ולחלק מהאנשים שכתבו מעליי.. אם מלש"ב מסתיר מידע רפואי ונפגע אז כן, האחריות היא עליו. ובואו לא נהייה תמימים, לא חסרים אנשים שמסתירים או מפחיתים בערכן של בעיות רפאויות כאלה ואחרות (אסטמה, בעיות גב, בעיות ברכיים, אלרגיות וכו')

Ha Sea

New member
ציטטתי חלק ממשאלה, שכן כתבת,

ושלא צריכה להשאל בכלל. אין פה מקום לדיון - האשמה והאחריות כולה היא על הצבא ועל המערכת הכוללת של הגיבוש. שאלה שכן אפשר לשאול, היא השאלה האם האשמה היא של המפקדים הישירים, של אלו שמכתיבים את הנהלים בגיבושים, או של האחראיים על מערכת המיון שכשלה בהשגת מידע חיוני כזה או אחר. גם אם המשלב הסתיר מידע רפואי, זאת אחריותה המלאה של המערכת הממיינת לגלות את המידע הנחוץ ובזמן. בעיות גב ואסטמה ברמות סבירות (כאלו שאפשר להסתיר) עוד לא הרגו אף אחד.

YanivM17

New member
תתפלא

כמה טוב מסתירים כל צרה רפואית שיש כשאתה מורעל. ותתפלא שלפעמים מצליחים לשכנע רופא של גיבוש שיוותר פה או שם כדי שאותו אחד יעשה את הגיבוש כי הוא כל כך רוצה וכי אבא שלו היה פה ושם ומורשת או לא יודע מה... האחריות על הצבא בטוח פשוט מזכירים שגם המלשבים עושים הכל לעצמם (תמיד אפשר לפרוש אם קשה או שנפגעים חס וחלילה)

OnlineOne

New member
אני מבין אותך, אבל חייבים לזכור ש..

קודם כל, הצבא מכריח את המלש"בים להביא איתם בדיקות כשירות רפואיות כתנאי ושבאמת, אלה לא חובות ובגיבוש אתה יכול לבחור מה לעשות ועל מה לוותר. לפעמים מותחים את הקווים יותר מדי. אני לא חושב שאלה ההרוגים הראשונים בגיבושים בצה"ל, אבל בניגוד למה שקרה עד היום, הפעם פשוט שני מקרי המוות היו מאוד קרובים זה לזה. להוריד את רמת הגיבושים משמעו להוריד את איכות הבחירה, וזו עובדה שאולי הצבא לא יכול להתמודד עמה.

deja vu 23

New member
אל תסיק מסקנות כ"כ מהר..

לא ישר צריך להפיל את האשמה על הצבא. אם בנאדם הולך לגיבוש, ונפטר (בנאדם אחד מתוך כל עשרות האנשים שבגיבוש) - אז זה כי הייתה לו בעייה עוד מקודם - אולי משהו בלב, אולי הגיבוש היה מעבר ליכולתו (הצבא לא יכול לנחש). אני האחרון שיגן על הצבא, מדובר בגוף שההגיון לא חלק ממנו - אבל בקטע הזה אני לא מסכים. לא חושב שהצבא אחראי למות הבחור.

למעלה