אות קין

bobroni

New member
אות קין

גם אחרי שלוש שנים אני לא מבין מה יש באות קין הזו של הסטטוס גרוש שמרתיע שגורם לאנשים לחשוב , 'נכשלת פעם אחת.. תיכשל תמיד' ולכו תסבירו להם, לא נכשלתי. הצלחתי במקום שאתם נכשלתם ותיכשלו תמיד.

../images/Emo4.gif

אתה רק מחזק את מה שעבר לי בראש כשכל התהליך התחיל. הסטיגמות. שהרבה מנסים לחיות לפיהן. שגורמות לנו להילחם בעצמנו. ולאחר מכן בהן.

אחרי שיטוט

בין מדפי סיפריית חינוך באוניברסיטה...חייבת לציין שנתקלתי יותר מפעם אחת בטייטל "ילדים להורים גרושים" בפרקים מיוחדים בתוך ספרי הפסיכולוגיה....נו שויין אני מניחה שאנחנו וילדינו נצטרך להתמודד עם הטייטל הזה שלמרות שהוא נפוץ, בחוגים מסויימים עדיין בעייתי. נתקלת בזה לא אחת גם בתור "סיבה" להתנהגויות תלמידים..."אה...הוא/היא בן/בת להורים גרושים...נו אז הכל מובן..." צריך להלחם בזה אין מה לומר...

bobroni

New member
אני לא שם..

הבעיה במקרה של אנשים כמוני(לפחות כמו שאני רואה את זה) היא שאני לא ממש "גרוש" מכיוון שלא היה לי ולבת הזוג שלי רכוש משותף או ילדים.. מכאן יוצא שאני בין הסטטוסים.. בעיני הרווקות אני גרוש.. כי בכל זאת הייתי במוסד הנישואין ואני יודע מה זה - כלומר התמימות שיש להן כבר לא תהיה לי. ומנגד בעיני הגרושים פלוס או "הרציניים", אני נחשב כ"רווק" רק בגלל שהפרידה (גירושים) היו נקיים ואין לי למעשה תלות או קשר לגרושתי. ואני מן הסתם לא יכול להבין את המצב של להיות גרוש +, כי אני לא במקום הזה.

ye44

New member
גש לפסיכולוג " גיסנו " לא

נראה לי שתחזיק מעמד עוד הרבה זמן עם החפירות העצמיות
שלוותה בפתח ראה הוזהרת

NoaModiin

New member
הכי חשוב להבין שאתה בונה את עצמך

ואתה קובע את גורלך. מאלה שחושבים שנכשלת עליך להתרחק. עצם העובדה שאתה גרוש ללא ילדים נותנת לך נקודות זכות, בעיקר בקרב הגרושות (מה קורה אצל הרווקות אין לי מושג). ומן הסתם הרי ישנן גרושות ללא ילדים שישמחו להכיר מישהו במצבן. לא כולם צרי אופקים, צריך רק סבלנות, ולהסתובב בחוגים הנכונים.

"הצלחתי במקום שאתם נכשלתם ותיכשלו תמיד"

מאוד מתנשא, לא? אולי הצלחת להרים את עצמך ממקום גרוע, אבל לא כולם נמצאים בו... אולי תתחיל לטפל בזה לפני "אות הקין" שאתה נושא על המצח...

bobroni

New member
אולי אי הבנה..

למרות שהמשפט כוון דווקא ל"רווקות/רווקים" שמסתכלים על עניין הגרושים ככשלון של אדם.. ההצלחה היא קבלת ההחלטה האמיצה לומר שהמקום שאני נמצא בו אינו בריא לי .. זאת בניגוד לאנשים רבים אחרים שחושבים שגירושים זה כישלון ועדיף לחיות בזוגיות חולה אולי מאשר לפרק.. אנשים כאלו שחיים בפחד מהפירוק - הם אלו שנכשלו וייכשלו. ואם בכל זאת יש נימה של התנשאות כלפי מישהו - סליחה.

אולי אתה מציג את עצמך לא נכון לסביבה?

ובאופן כללי, מי שחושב שאתה כישלון רק בגלל הגירושים, אולי עדיף לך לא להסתובב לידו

יערית

New member
גבר כלבבי !

החתימה שלי כוללת גם אנשים מסוגך :)) להביט בלבן שבעיניים ולא לחשוש ! יישר כוח ובהצלחה בחיים.

למעלה