אותי~זם - אוטיזם

דון54

New member
אותי~זם - אוטיזם

טיפול הדרכה קידום אהבה וקבלה איפה קיים בארץ ובעולם המקום הכי טוב לטיפול והדרכה באוטיזם בשלל הרמות אשמח לכמה שיותר תגובות, את כל מה שיש תודה

דון54

New member
לנעמונת

בוקר טוב תודה על המענה אני רוצה להיות המטפל הכי טוב שאני יכול להיות ואני רוצה לדעת איפה קיים המוסד שמכשיר\ מלמד או האנשים הטובים ביותר לטיפול באוטיזם או אנשים ספציפיים ייחודיים יוצאיי דופן או מוסדות תקדימיים שיכולים להוות מנטורים או מאמנים אישיים אני מחפש הטופ שבטופ, אם בכלל קיים דבר כזה או שזה פשוט אינדיבידואלי אני עכשיו בתהליכים על בירור לימודים אקדמיים וקורסים של לימודיי תעודה על הכשרות אבל רציתי לדעת מקורות נוספים בהם אפשר לעשות פרקטיקום- הכשרה מעשית יוצאת דופן תודה המשך יום נעים

דון54

New member
לא. אני בודק עכשיו תוכניות לימוד אקדמאיות

אני עכשיו עושה בדיקות בארץ ובחו"ל על תוכניות לימודים אקדמאיות ולימודיי תעודה ארוכיי תווך על כל המקומות הטובים ביותר ללימוד אוטיזם כדי להגיע אל המקומות הטובים ביותר אני נמצא בתוכנית לימודים מצטיינים שאני צריך לבחור לימודים ופרקטיקום תוך כדי אני מטפל באוטיזם, פיגור ובעיות תקשורת כבר מזה שנתיים תודה

Navva

New member
מה בדיוק אתה לומד בתוכנית המצטינים?

מקובל שמתטפל ראשית הוא בעל מקצוע פרא רפואי מקובל כמו: פסיכולוגיה, קלינאות תקשרות, ריפוי בעיסוק אופיזיותרפיה. שאילו יהיו מקצועות שמוכרים ע"י משרד הבריאות, וי שלעבור בחינות רישוי. בשנים האחרונות יש מסלולי הכשרה חדשים כמו מטפלים באומנות, גם מקבלים הכרה במשרד הבריאות. יש גם אנשים בוגרי מסלולי חינוך שעובדים עם אוטיסטים. הסיבה שאני כותבת על ה"בירוקרטיה", היא בחינת מימון הטיפולים. המקצעות הפרא רפואיים מכוסים ע"י סל הבריאות.

דון54

New member
אוקיי

אם הבנתי נכון אז מה שאת בעצם אומרת שיש איזשהו פאזל שצריך להקיף אותו כדי להבין בהכל לדעת הכל עד כמה שאפשר נכון לזמן הקיים ובכך לטפל בכל הנקודות הרלוונטים אז כל שצריך הוא לבחור מקצוע ייעודי אחד מעניין אישית וללכת איתו קדימה ושצריך לאסוף תחומים ומישורים לקידום ושאין בעצם נקודה אחת או מקום אחד שמרכז את כל המטרות רציתי לדעת האם קיים מוסד\ אדם הנחשב כמקור הטיפול הכי טוב, הכי מתקדם, הכי אפקיטיבי לטיפול באוטיזם כיום ? תודה

dina199

New member
אמנם אתה בתוכנית מצטיינים

אבל לא כל דבר בחיים צריך להיות הכי טוב. עושים מה שרוב אנשים עושים ומה שמתאים לרוב. שמישהו מקבל טיפול , כדי שטיפול יהיה אפקטיבי הטיפל צריך להתאים למטופל עצמו וזה לא חייב להיות הכי מתקדם או 'הכי' משהו אחר.

דון54

New member
האם זה בכלל קיים ?

התוכנית מעניקה אפשרויות ללימוד רחב ובסיסי, בדומה להכשרה מעשית-פרקטיקום, עוד לפניי תואר אקדמאי בכדי להתנסות בשטח בכמה שיותר נושאים על מנת למצוא תחום עניין אישי ולהתמקצע בו בכל המישורים. אני בחרתי להתעסק בטיפול, באוטיזם יש את הדרכים והמסלולים המקובלים והמוכרים כמו לימוד חינוך, פסיכולוגיה וכל השאר סביב האפשרויות שעומדות בפניי הם קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, כל סוגיי התראפיה(אומנות, מוזיקה וכו), תוכניות קידום ושילוב(האובססיות, החרדות, ABA, גרינשפיין וכו) אני מחפש מוסד\אדם הנחשב שם דבר בטיפול, שבעל פריצת דרך חדשה בתחום ותשובה עקרונית כללית, האם בכלל קיים דבר כזה המטפל הכי טוב\ המוסד הכי טוב ? כי לעניות דעתי זה פשוט טכניקות כלליות שיש ללמוד ולהתאימם ולישמם באופן מקצועי, לעומק, לתווך ארוך, לאותו אדם בעל אוטיזם ותמיד להיות עם היד על הדופק... תודה

arana1

New member
אין דבר כזה,אין שום דבר שמתקרב לזה

להפך,לרוב מה שמלמדים בנושא האוטיזם יש ערך שלילי ביותר אם אתה רוצה באמת להבין מעט מהקיום האוטיסטי תתפוש מרחק גדול ככל האפשר מהאקדמיה ושלוחותיה(יותר נכון גרורותיה)

דון54

New member
למה בעצם??!

אני מסכים איתך לגמריי. אבל בגלל שאין לי את המקום והידע הנרחב שיש באקמיה אני לא יכול לבוא בביקורת אמיתית ונוקבת יש לי את הניסיון שבשטח, שלדעתי בהרבה יותר טוב, אבל עדיין לי דחפים ולחצים למסד את זה בתעודות ונקודות אישיות שבהם אני רוצה להיות טוב יותר, שאין מנוס אלא לקבל את הקבלות והתעודות שמראות על "אני יודע על מה אני מדבר" מלבד הנקודות חינוך הבסיסיות והקידום ל"נורמאטיביות", לדעתי אין דבר כזה הדרך הנכונה אני באמת רוצה להבין למה האקמיה ושלוחותיה יש ערך שלילי על הטיפול ? תודה תודה תודה

דון54

New member
האם מישהו חולק על כך ?

אשמח לכמה שיותר תגובות ומענה תודה

arana1

New member
קידום לנורמאטיביות זו הדרך הנכונה ?

מקווה שאחרי הגרשיים מסתתרת איזה תובנה מעט יותר עמוקה וספקנית בדבר נקודות חינוך "בסיסיות" כי באוטיזם יש משהו שמערער על מה שנחשב בטעות כבסיסי, ולא בכדי, כי זה חלק מהותי וחיוני שמי שלא יודע לכבדו לא יכול גם לעזור לאוטיסטים(לעזור,לא לטפל) וזו בדיוק הבעייה גם עם האקדמיה שמתפקידה ושליחותה זה דווקא לשאול ולחתור תחת הנחות היסוד הבסיסיות ודווקא מול האוטיזם היא פתאום נתקפת בפחדנות ממאירה

דון54

New member
שבת שלום. תודה

תודה רבה נשמות טובות שיהיה לכם רק טוב שימחה וצחוק וגם קצת עצב(זה הכרחי כדי להכיר בטוב בעוצמותיו) ושוב תודה שבס

dina199

New member
בשביל 'למסד את התעודות'

אין צורך במקום 'הכי טוב'
. נסיון כבר יש לך , אז תמסד בכל מקום מקצועי מוכר . ואם אתה רוצה הרבה מידע - אינטרנט זה דבר הכי טוב והכי נרחב יותר מכל מקום אקדמי.

dina199

New member
להיות מטפל הכי טוב זה להיות הכי קשוב לאנשים

ולהבין מה עובר עליהם. הלימודים עצמם זה דבר חשוב, אבל משני. יש אנשים ממש מצקועיים מבחינת תעודות , אבל לא טובים מבחינת האופי שלהם. לכן נראה לי שלא חשוב מה תלמד, אתה כבר תהיה הכי טוב

Navva

New member
בתור אמא שבוחרת מטפלים

הבחירה היא שילוב של המקצוע הבסיסי + הניסיון. לעניות דעתי, אם אתה רוצה להיות מטפל קודם תלמד מקצוע טיפולי מוגדר, ואח"כ תוך כדי עבודה ולימודים מתקדמים תתמקד באוטיזם. עוד מנסיוני חשוב שכל איש מקצוע שעובד עם ילדים עם צרכים מיוחדים תהייה גם ראיה כוללת על ילדים והתפתחותם, ולא רק להיות ממוקד בלקות /הצרכים המיוחדים של אותם ילדים.

tamarus1

New member
בארץ יש לימודי אוטיזם בחיפה

נדמה לי במסגרת תואר שני בחינוך, לא בטוחה... בארה"ב יש כמה מקומות שמציעים תארים, ככל הידוע לי בעיקר לתואר שני. מה שכן לדבר על עבודה עם אוטיסטים זה מאוד מגוון. זה יכול להיות בחינוך, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, סוגים שונים של תרפיות משלימות - אמנות, ריקוד, פסיכודרמה... בכל תחום אפשר לעבוד עם אוטיסטים... רק שאין ממש תת-התמחויות כאלה למיטב ידיעתי, לפחות בארץ.

למעלה