אותי זה מרגיז!!!

AYELET1

New member
אותי זה מרגיז!!! ../images/Emo5.gif

זו השתמטות, לא פחות מהשתמטות החרדים, באיצטלה מתחסדת! ניתן להתווכח על השאלה , אם על מדינת ישראל להשאר בשטחים שמעבר לקו הירוק או לא, אך אין הרבה מחלוקות (לפחות לא בקרב חלק גדול בעם, וגם זה משהו כשדמדובר בישראלים
) על הצורך בצהל, כדי לאפשר קיום מדינת ישראל. הנכם מוזמנים לקרא את הכתבה המצורפת, ולחוות דעתכם

גליה13

New member
הלוואי וזה היה פשוט

הבן שלי עומד להתגייס- לא היה עולה על דעתו או דעתי שיסרב- והוא במוכן יעשה את כל מה שצריך... והיכן שצריך אבל...אני בטוחה שצריך להיות מקום בחברה הזו לאנשים שחושבים אחרת- ומי שמתנגד מטעמים עקרוניים לעשות דבר מה- צריך שתמצא דרך אחרת בה יוכלו לשרת את החברה- וכן שרות בבית חולים (כדוגמאת שרות לאומי אבל לשלוש שנים) נראה לי רעיון טוב. ואגב- טוב גם לדתיים למיניהם ולמוסלמים שאינם משרתים בצבא. ונ.ב לפעמים כשאני רואה חיילים שומרים על ילדי מתנחלים שיורקים להם בפרצוף גם אני חושבת פעמיים אם הילדים שלנו צריכים לעשות את זה...

אם יתחילו לשלאול כל אחד אם ברצונות

לשרת, איפה ברוצומו לשרת, ואולי גם - כמה זמן ברצונו לשרת, ניתן כבר לסגור את המדינה, ושלוח את כל אלה שבאו חזרה לגולה, ועבור אלה שנולדו כאן - לסדר איזו פינה שקטנה על כדור הארץ, נניח מיקרונזיה. אך העיקרון של הדמוקרטיה אומר, כי כל אחד מביע את רצונות בבחירות כל 4 שנים ( או פחות ), במחואות שקטות, אולי יותר קולניות, בשום אופן לא בסירוב לבצע החלטות ממשלה או כנסת, או הממונים בשמם על ביצוע המשימות. כמובן - יש למצוא מקום מתאים לכל אלה שיסרבו לשרת - יש די מקום בנגכ, וליד מחנה אנצר הידוע לשימצה, ניתן להקים או איזה מחנה קטן עבור כל סרבני הגיוס מכל הגוונים, וטלהשאיר לידם מקום גם עבור סרבני המיסים, סרבני חוקי התנועה, סרבני שמירת החוק והסדר וכו´. דמוקרטיה עוד לא אומרת אנרכיה, ובמיוחד במקרה שלנו, כשמלבד הערבים השקטים, אלה המוכנים אולי לחיות איתנו בדו-קיום, מסתובבהים גם די הרבה תנזינים, פת"חים, חמ"סניקים, ג´אהידים, ועוד כמה סוגים שנפלו על השכל. אולי בעוד כמה שנים טובות, כשהמצב בארץ ויחסנו עם השכנים יהיה כמו בשוויץ (אשר גם דרך אגב מחזיקה צבא לא קטן, ורק לא מזמן קנו אצלנו גם נשק...), ניתן יהיה אולי לדבר על צבא של מתנדבים, אולי שמה עשרות אלפים בלד, שיתפקדו רק בטכסים רשמיים ומצעדים, או בתגבור משטרת הגבולות מפני מבריחים... בינתיים בואו נשאיר את הדברים כמו שהם, כולל שירות צבאי, ולהשתדל לשחרר לשירות לאומי רק קומץ מזערי, אשר באמת רצונו בלימוד תורה מכל סוג שהוא, אך בוודאי לא במספרים משמעותיים. עבור כל מסרב להחזיק נשק, ניתן לסדר מקום במטבחי הצבא לקלף תפוחי אדמה, לצבוע את העצים ולעבוד באפסנאות. את מהוויהם הפוליטיות שכל אחלד מהם ישיא אתל אמא בבית, כי חובתו לשרת את המדינה, כפי שהיא דואגת ( פחות או יותר.. ) לשרת את צרכי אזרחיה, מכל המובנים. וכשנראה מהצד השני גם הפגנות המוניות נגד פעולות המחבלים, מחאות קולניות בכל אמצעי התקשורת של ארצות ערב נגד ההסתה, ולא חוסר מעש או עידוד פעולות האיבה, נוכל להעמיד שוב את הבעיה ולדון.

shy-1

New member
על פניו זה אכן מרגיז, שישנם אנשים

אשר רוצים להשתמט מהשירות הצבאי, ולא לתת את חלקם למולדתם. מצד שני אני כל כך מבין אותם, שאיני מסוגל לצאת כנגדם. לוא זו היתה אותה המדינה כפי שהכרתי לפני 67, גם אני הייתי בן המגנים, וקרוב לוודאי גם מכתב כזה לא היה נשלח. פרושו של צה"ל, זה צבא הגנה לישראל, וכך הוא אכן היה כל השנים, כיום כשאנו שולטים על אדמה לא לנו מדכאים ומשפילים את תושביה, וכמעט 15 אחוז מבין הדתיים לא מסכנים את עצמם בשדות הקרב, וגם אלה שמתגייסים מבינהם מעמידים תנאים (חיילות רחמנא ליצלן), אני מצטער, אך בתור אדם ישר אני ממש מבין לליבם. SHY

bimbo.

New member
שי, אתה באמת רואה את מדינת

ישראל כפושעת וגזענית?

shy-1

New member
ישראל מדינה גזענית.נקודה. ואל לך

להסתמך עלי, נדמה לי שבאתר של ידיעות אחרונות הם עשו משאל, ו75 אחוז מהמשיבים אמרו כך. ובקשר לפושעת, לא הייתי אומר שישראל נוסדה במגמה כזו כלל, להיפך, מדינת ישראל הוקמה על מנת שתשמש מקום לעם היהודי הנרדף ומושמד בכל העולם. לצערי, מדינת ישראל של היום היא שונה בתכלית מזו שהכרתי, היא אולי לא פושעת בנשמתה, אך היא לאט לאט פוסעת בביטחה, לכוון הרע. SHY

bimbo.

New member
מעניין: אצלנו קוברים כל יום את

הנרצחים החפים מפשע, תופסים מחבלים שמודים שהנה ממש בימים אלה התכוונו להציב מכוניות תופת ליד גן ילדים וליד בית ספר, מטעני חבלה בתוך קולנוע ומסעדה ולא מזמן ליד מועדון נוער בחיפה, וזאת אחרי פיגועים המוניים ורציחות של משפחות, וכשאנחנו מחסלים את המתכננים של האסונות הללו, אתם מאשימים אותנו ש א נ ח נ ו הגזענים והפושעים. תסלחו לי. כנראה שמוחי אטום. קשה לי להבין את זה.

bimbo.

New member
עוד משהו....

הערבים עשו פרעות ביהודים 30 שנה לפני כיבוש הגדה המערבית. וכשהוכרז על הקמת המדינה הם תקפו איפה שרק יכלו. כך שאי אפשר לטעון שהם רצחניים רק בגלל הכיבוש. הם יונקים את השנאה ליהודים עם חלב אמם וזה חלק נכבד מתכנית הלימודים בבתי הספר.

AYELET1

New member
שי , כמה דברים

זה שבאתר ידיעות אחרונות תוצאות הסקר היו כפי שהיו, אינו אומר דבר מכמה סיבות: זה אינו סקר מהימן- יכולים להיכנס כמה פעמים דווקא בעלי דעות מסויימות אנשים לא תמיד אובייקטיביים- לפעמים נוהים אחרי ההמון וציינת שמדינת ישראל הוקמה כדי לשמש מקלט לעם היהודי הנרדף, ולא כדי לשמש למעשי פשע נגד הערבים. יפה. האם אלו השלימו עם כך?... אם היו משלימים עם קיום המדינה, מן הסתם לא היו נעשים "מעשי פשע" אלו ולגבי התמונה הורודה שהצגת (לא בפעם הראשונה...) של התקופה שלפני 67 - נראה לי שנוסטלגיה תמיד נצבעת ורוד...

bimbo.

New member
אם הם חושבים שהריסת צה"ל ../images/Emo46.gif

תציל את מדינת ישראל, הם מטורפים לגמרי. כמו שאיילת כתבה, הם משתמטים עלובים במסווה אצילות והתחסדות.

shy-1

New member
מאיפה לקחת את הרעיון שהם רוצים

להרוס את צה"ל?

בעיית קיום או הריסת צה"ל בכלל לא

בראש שלהם, כח מה שהם מתכוונים, לא "לבזבז" 3 שנים במתן שרות למדינה, כשניתן לנצל את זמן בטיולים, לימודים או עשיית כסף... וכל היתר מססביב הם רק תירוצים. אז יש לנו גב´ מטר אחת, שהיא בעד ההתנחלויות, ונער - מטר חדש, ה"נלחם" נגדם... זה הרי לא יעזור לו, וישרת כמו ילד טוב ירושלים, אלא בינתיים הוא מוריד את המורל, ומקלקל את כל הרושם אצל הנוער בארץ ובחו"ל...

אנשים יקרים בואו נעשה סדר קצת

יש את העמדה הפוליטית -מוסרית ערכית שכל אחד רואה בה את המדינה של היום,העמדות הן שונות, ואם על זה הדיון ,יש לי מה להגיד . אבל אני חושבת שלא על כך הדיון כאן- אלא על זכותו של נוער/אזרח בוגר, להגיד למדינה, "לא נראה לי טוב מה שאת כמדינה עושה, אני לא רוצה להיות חלק מההתנהגות של המדינה שלי"- האם זוהי גישה לגטימית? האם היום אני יכול להחליט שמדיניות הממשלה לגבי השטחים הכבושים,אינה נראת לי ולכן אני לא אשרת בצבא סדיר או מילואים. ומחר אני אחשוב שנושא הקצאת המשאבים הכלכלים אינה נראת לי-ולכן אני לא אשלם מיסים כלשהם והידד לאנרכיה. לכך אני לא יכולה להסכים .יש מדינה ,יש ממשלה, יש חוק. לא בחרתי בממשלה הזו, דרכה אינה דרכי,אבל אני מכבדת את העובדה שזה חלק מהמשחק הדמוקרטי,וגם כאשר העמדות של המימשל אינן מתאימות לשלי-אני מכבדת אותן ושותפה להן. יכולה לצעוק בכל הפגנה של אמהות נגד לבנון , ונשים בכל צבע אחר. אבל את החוק המחייב את כולם-יש לכבד ולמלא. ובמקביל לפעול לשינוי אחר. הנוער הזה שכתב את המכתב, אלו הילדים של מי שהיה כותבי "מכתב השמיניות" שאני עוד זוכרת אותו, ושל אנשי"מכתב הקצינים"שהפך עם השנים לתנועה"שלום עכשיו". זכותו של נוער (ובוגר) למחות בכל צורה שתזעזע את המדינה. אני לא מזלזלת בהם ולא מטילה בהם דופי, שכל מה שרצונם הוא "לא לבזבז"שנים על צבא, או " לקלקל" את הרושם (הרושם , מקולקל מאד ממזמן, ולא בגללם). תקציר- 1. חוק יש לכבד ,גם אם אינו תואם את דיעותיך 2. ניתן לפעול במקביל לשינוי החוק/נורמה /התנהגות ועוד 3. זו לא פעם ראשונה שנוער כותב מכתבי מחאה 4. אין קשר בין עמדתי זו לתפיסה המוסרית שלי על מדיניות ישראל.

מכל המסקנות -= רק השורה הראשונה

חשובה, כל היתר זה מאבק לגיטימי, עד שלא מגיעים להסתה למרד אזרחי או אירגון קבוצות או מחתרת לסירוב פקודה ועבירה על החוק. מותר לצעוק, להפגין בלי לגרום למהומות, לגייס את אמצעי התקשורת, הכל במסגרת שמורת החוק. אך בינתיים חלייבים להתגייס, עד כמה שהעניין לא נראה סימפטי, במיוחד במצב של מתח בטחוני ואפשרות להיפגע... יתכן והטעות נעשתה לפני מאה שנים, כשהציעו להקים כאן דוקא את מדינת היהודים, ללא התחשבות במצב הדמוגראפי של האיזור ובנוכחות של 300,000 הערבים שכבר התגוררו כאן כמה מאות שנים. אך כעת זה המצב וזה מה יש, וחייבים להתקדם מכאן והלאה, ולא לחפש תירוצי סירוב מתחת לאדמה... ומה שנוגע למסורבי מצפון, יש להם רק 2 אפשרויות : א. למלא את חובותיהם כמו כולם בני גילם ב. לחפש להם מולדת אחרת, אני משוכנע, גי גם שם יגייסו אותם מוקדם או מאוחר, ואז בוודאי זה לא יהיה למען אינטרסים של העם היהודי. אלפי חיילים אמריקאים יהודים נפלו בשדות ויטנאם, חיילים יהודים ששירתו תחת דיגלה של מלכת אנגליה - במדבריות אפריקה וקצינים יהודים בצבא רוסיה - נהקגו בקרבות צ´צ´ניה והמלחמות נגד עמי ברה"מ לשעבר המבקשים עצמאות. ושם לא שאלו אותם, אם הם רוצים לשרת, איפה ומתי...

AYELET1

New member
מסכימה עם עדי ועם אחותו של שקספיר

בקשר לחובה למלא את החובה... וכמובן הזכות להפגין וכו´ ורוצה להוסיף עוד דבר: גם יגאל עמיר עשה את מעשהו הנתעב והנפשע עקב השקפותיו, עקב התנגדותו למעשי הממשלה. אז לכאן עלולה אנרכיה להוביל אותנו!

bimbo.

New member
עדי, תיקון קטן: אתה כותב

שהערבים היו כאן כמה מאות שנים. ומה עם העם היהודי וההיסטוריה שלו (בית המקדש, מצדה ועוד)?

הסטוריה של לנו גם מימי ארם-נהריים

( עירק - בלעז...)הכוונה שהם היו כאן ונשארו כאן, בשעה שיהודינו הסתובבו ברובם באותו זמן ברחבי העולם וניסו לעשות כסף ( כל הבנקאים של מלכי אירופה, והסולטנים התורכיים ומצביאי ערב היו יהודים...) אך בפוליטיקה ההסטוריה לא תופסת משקל מי יודע מה, חשובה יותר היא הנוכחות. הגרמנים עברו את כל אסיה בדרכם למרכז אירופה, אך דרישותיהם הסתכמו אך ורק באיזור שהם נמצאים כעת. גם הרומאים היו בארץ, ואולי לשם כך יש לבנות איזו שכונת וילות עבור הותיקן גם בתל-אביב... בינתיים מדברים הרי על גבולות פלסטין לשעבר, שבה החליט האו"ם להקים לנו מדינה, ולצערנו הגדול, התגוררו בא רוב הזמן די הרבה ערבים...

למעלה