אותי זה מעצבן !

אותי זה מעצבן !

אז נכון שאני לא בישראל, אבל אני עוקב באופן יומיומי אחר האקטואליה שם, ואני נחרד לקרוא שכמעט חמש שנים אחרי ולא למדנו כלום.... שוב המתיחות גוברת, ושוב קמים להם חכי"ם מהימין שמנסים לחולל סערה, "מתוקף זכותו של כל יהודי לעלות להר הבית" ואני שואל, למה?! כמה אזרחים\חיילים אתם עוד רוצים שימותו לנו כי זו "זכותכם"???? אני מחשיב את דעותי כמרכז מתון, ולמרות שאני מסכים שזכותו של אזרח ישראלי (לאו דווקא יהודי) לבקר בכל מקום במדינת ישראל, ובכל זאת, האם אחרי שהוזהרנו בשנת 2000 שהמצב בהר הבית הוא "חבית לחץ", ומר. אריאל שרון החליט שמתוקף זכותו הוא יצא "גבר גבר" ויוכיח לכולם שהוא מסוגל, ועלה להר הבית... וכך התחילה לה האינתיפאדה (בגלגולה הנוכחי)לא למדנו כלום? כי הנה... היום חמש שנים אחרי המקרה המצער ההוא, והנה אנו שוב עומדים במצב דומה שיכול להבעיר את האזור, ושוב באים להם שני מוקיונים מהימין... ושוב זו זכותם... קיבינימאט , תראו מה התגובה שלהם!

PRINCESS GINA

New member
לא להאמין...

זאת עליתו של שרון להר בית שהתחילה את כל האנתיפאדה... אבל למה לא...אם אפשר להתגרות במוסלמים ביום חג שקדוש להם ולהוציא להם את העיניים באמירה: "שהנה, אנחנו מלכי ישראל ולנו הכל מותר.." אז למה לא בעצם?! כל השנה אף אחד לא יורק לכיוון הר הבית אבל פתאום לכולם זה חשוב לעלות בזמן חג שכל כך חשוב לדת אחרת! אני רוצה לראות מה יעשו אצלינו כשמישהו חשוב מהם ישב ביום כיפור בבית כנסת בארץ!
לכו לעזאזל כל החכ"ים...התפקיד שלכם רק להרוס לנו את החיים ולגרום לכול העולם לשנוא אותנו.. אז יופי, רק תדעו שהצלחתם יפה מאוד! חארות!

airdene

New member
השקר הזה כבר הוזם מזמן

א. המלחמה הנוכחית לא החלה כתוצאה מעלייתו של שרון להר הבית אלא כתוצאה מהחלטה איסטרטגית של ערפאת וחבר שותפיו. חבל שאתה מוצא לנכון להמשיך ולהפיץ את התעמולה הפלשתינית גם לאחר שההנהגה הפלשתינית בעצמה הודתה שזה היה תרוץ טוב ולתו לא. המצב בהר הבית אינו ולא היה "חבית לחץ" בהשתמשך במושג/דימוי זה אתה פוטר את ההנהגה הערבית מאחריותה להתפתחות הארועים. לא זה המצב (כפי שהוכח מאות פעמים בזמן המלחמה וכפי שהשקט הנוכחי מוכיח שוב),. ב. האם זו זכותם של היהודים לעלות להר הבית ? אם כן אז מדוע עלינו לחשבן לאירגוני טרור שמאיימים להרוג יהודים אם "יעיזו" לממש את זכותם זו? האם אתה רומז שהשעור שהיה עלינו ללמוד ממלחמת חמש השנים האחרונות הוא שעלינו לעשות כרצון הערבים ?

G a l i 11

New member
כן, זו זכותנו לעלות ולהיות עם חופשי

אבל אני חושבת שאת החשבון צריך לעשות לאמהות של הילדים בני השמונה עשרה שישלמו את המחיר. אז מה יותר חשוב? להראות שאנחנו "גברים" ויכולים ולא דופקים חשבון לשום טרוריסט או לנסות ולהמעיט במספר הקורבנות. לא חושבת שהרווחנו משהו בחמש השנים האחרונות, אפילו לא את כבודנו.

airdene

New member
התמימות, בין אם היא אורגינלית

או היתממות מכוונת, מסוכנת לחופשנו לא פחות מתעמולת האוייב, היא משלימה אותה. זהו לא עניין של "כבוד" או "גבריות" אלא של מימוש זכויותנו הלגיטימיות, מהכרותי המעטה עם עמדותיך הפוליטיות אני מניח שהיית מתייצבת בראש המפגינים אם היינו מונעים מן המוסלמים לערוך תפילה בהר הבית או במסגד ביפו או בכל בית תפילה/מקום קדוש אחר. ובכל זאת את מוכנה להשלים עם דריסת זכויותנו ע"י אחרים... מה הנושא הבא בו תסכימי עם דריסת זכויות היהודים בשם השלום ? חרם על חנויות היהודים בניו יורק ?, 'קריסטל נאכט' קטן ? טוב הגזמתי מעט, אז שנתפשר על הגליל ? מדוע שנשלח ילדים להגן על אדמה בה הרוב הוא ערבי ואינו רוצה להיות חלק ממדינת היהודים ? הרי על יהודה והשומרון ויתרת מפני אותה סיבה אז מדוע שישלחו אחייניך (אם איני טועה סיפרת לנו פעם עליהם, אם ב"כ טעיתי אבקש את סליחתך) להגן על קומץ מתנחלים היושבים ב'מצפים' בלב אוכלוסייה עויינת ? גלי 11, כאשר את מוכנה לוותר בקלות כזו על הסמל העמוק ביותר של שאיפת העם היהודי לשיבתו לארצו את מכריזה בעצם על מוכנותיך לוותר על כל חלק אחר מן המפעל הקרוי על שם ההר ההוא - ציון...

saritoosh22

New member
אני זו שסיפרה על האחיינים שלה

לא גלי וכן, אני מבועתת מפחד למחשבה שהם יפגעו בכדי שקומץ משפחות יממשו את זכות ארץ אבות וייתישבו בעזה או בחברון. לא רואה בזה חיוני לקיום העם היהודי! אני לא חושבת ששווה למות בשביל חתיכת אדמה, החיים נראים לי יקרים יותר וכשזה נוגע לאחיינים שלי, אז אני לא מוכנה לאבד אותם בשביל אידיאולוגיה.

billc

New member
../images/Emo68.gifאני בעד שלום בעולם ולעזור לרעבים

בלי פוליטיקה זה לא נושא סקסי

saritoosh22

New member
האמת, גם אני מתעצבנת

כשאני חושבת על העובדה שחיילים צריכים למות בשביל הזכות של יהודי לבקר בהר הבית. לא מדובר כאן, על הזכות לחיות, הזכות לבקר, אפילו לא ביקור.

סלסרו

New member
הם צודקים, זו אכן בושה.

תאר לך איזה רעש היה נעשה בעולם לו, למשל, ישראל היתה אוסרת על נוצרים להכנס לתחום הכותל. או אוסרת עליהם להכנס לכנסיית הקבר. או שהיתה מנהלת חפירות ארכיאולוגיות ברחבי ירושלים ומשחיתה עתיקות נוצריות. התקשורת העולמית היתה נרעשת על ההפליה הבוטה, הגזענות, הפגיעה בחופש בלה בלה בלה. כולם היו מוקיעים את המדינה על היותה מדינה גזענית, אנטי נוצרית, מחרחרת ריב בלה בלה בלה.. אז למה שכשהמוסלמים אוסרים עלינו להכנס למקום המקודש לנו, התקשורת מקבלת זאת כמובן מאיליו? למה שכשהמוסלמים משחיתים ממצאים ארכיאולוגיים יהודיים במטרה למחוק כל סממן יהודי מהר הבית, העולם שותק? למה כיהודי אסור שכף רגלי תדרוך על המקום המקודש ביותר בהיסטוריה שלנו?

מסכים איתכם ובכל זאת....

זה נכון שגם לפני 5 שנים הפלסטינים חיפשו תירוץ לפתוח במהומות, ושרון רק סיפק להם את הסיבה, וזה נכון שלפי נקודת המבט שלי בנושא זה אנחנו עומדים היום בדיוק באותה הנקודה שבה עמדנו לפני 5 שנים, וזה נכון שזו אמורה להיות זכותו של כל ישראלי לבקר בכל מקום שיחפוץ במדינת ישראל, אבל... שנתנהג באטימות? שוב? לא למדנו כלום בחמש השנים האחרונות? וגם אם זה זכותנו, לא חבל על כל האנשים שיהרגו בגלל "זכות" זו? אתה היית מוכן לאבד חס וחלילה אבא\אמא\ילד בשביל "זכות" זו? אז למה אתה מוכן לגרום לאחרים לאבד את אחד מבני משפחתם? כן, כמו כולם גם אני חושב שצריך למצוא פתרון, אבל עד שיגיע השלב שאנחנו והם נהיה מוכנים לזה, יש לנסות ולצמצם עד כמה שניתן את החיכוך המדשדש ובא.

airdene

New member
אלוף, הטיעון שלך מופרך מעיקרו.

בהמנון ישראל קיימת שורה בין השאר האומרת - "להיות עם חופשי בארצנו" אולי אתה מציע שנוותר על החופש הזה ? הרי כל מה שהוא גורם לנו הוא לכך שישראל, כפי שמציינים האנטי ציונים מפורום אירופה, היא המקום המסוכן ביותר בעולם ליהודים ? תחשוב על כל החיילים המסכנים שדמם נשפך עבור קונספט כ"כ מיושן..., תחשוב על כל האמהות שיכלו לשון לילות שקטים באירופה או ארה"ב, תחשוב על כל הערבים שחייהם אינם חיים מאז הוקמה המדינה הזו ?...

Mירב

New member
התשובה

כאן
וברצינות: זה פורום קליל ונחמד, למה להביא לפה את זירת ההתנצחויות הפוליטיות? לא מספיק יש את זה "שם"?

billc

New member
../images/Emo6.gif חשבתי שתביאי דוגמא...

מהפורום "ישראלים בחו"ל" פיספסתי את כל האקשן שהיה שם

למעלה