אותי זה מעצבן

כן , לדבר איתי יהיה רק פחות סר טעם

מאשר להעיר לי על צורת הדיבור שלי ולהגיד כלום ושום דבר.
לילה טוב

ואני על הספקטרום תודה ששאלת

אם התקשורת שלי לא מוצאת חן בעיניך כשלדעתי בהחלט נגעתי במה שהוא כתב
מן הראוי שתסביר לי למה
ובכלל אני לא מבינה מה אמרת בזה שטענת שזה אנשי קש-
בבקשה להבא הבא דוגמאות ואל תרשום הערה צדדית אם לדעתך יש בזה אמת
(בשבילי זה מוזר כי התייחסתי עניתי והסברתי הכל עם דוגמאות מפורטות מחיי).

ואם זה היה ציניות - אל תטרח אני לא ממש מבינה בכלל ,
לכן סביר שאתה מפרש אותי כצינית כשאני לא מאותה סיבה שאני לא מבינה
למה אתה מנומס כשאתה לא .

אתה יכול אני מניחה להפנות טענות ומענות לבזבוג,
מניחה שכאדם מן השורה הוא מתקשר את הנושאים
יותר טוב וממוקד (לא שהבנתי היכן לא הייתי ממוקדת)
ממני.

אולי להבא ראוי שתעיין ותקרא בדברים או שתפרט קצת יותר .
לילה טוב- תגובה מרגיזה מאוד ומאוד לא מתחשבת.
בדומה למה שנתקלתי כאן בעבר.

זה מרגיש ממש צורך להעיר לשם הערה, במקום להתמודד עם הטענה מתמודדים מול האדם או טוענים כנגד שיטת התקשורת שלו שבמקרה שלי אני מניחה נראית לך יותר אקלקטית ואסוציאטיבית (מנסיון של אחרים).

newcharm

New member
הערתי

משום שבאמת לא הצלחתי לראות איך/איפה את מתייחסת למה שנכתב או שלא הבנתי את ההקשרים.
כך או כך, אם לטעמך לא התחשבתי או התרגזת - התנצלותי שלוחה לך.
&nbsp

זה בסדר

יש לי טמפרמנט לפעמים ואני מגיבה כשאני כועסת מהר בעיקר אם אדם לא מפרט לי למה ואיך.

אם תרצה דווקא הייתי שמחה לפירוט, אם לא בכל מקרה אני חושבת שניסיתי בדרכי שלי להתמודד ואם זה לא הכי קונבציונאלי אז זה בגלל שהתקשורת שלי בדרך כלל
לא כפופה לתקשורת שהיא קצת שונה ממני ואני משתדלת לכתוב קוהרנטי ולהתייחס בדרכי לכל מה שנאמר.

הייתה לי כוונה לפגוע כי כעסתי והרגשתי שלא אמרת משהו שמסייע או מכוונה טובה בתחילה, ככה שלא אכחיש את זה וגם שוב אני לא ממש מבינה ציניות תמיד אז הנחתי שהיה בזה שמץ של ציניות שזה בדרך כלל מה שאני נתקלת בו (למשל השאלה שלי לאלון איך הוא מפרש מה לא הייתה צינית - באמת רציתי לדעת).

וזה נראה לי כמו ניסיון שני להשתקה ולא לתקשר.
אני מניחה שאני צריכה להיות סובלנית יותר וכמובן שכעסתי בעיקר שהיה פירוש מסוים בלי רצון לפרט או לתאר מה ולמה שאין לזה ממש משמעות ישומית מבחינתי.

אני מניחה שזה גם דבר טוב מבחינתך כי זה אומר שרציתי להתייחס להערות שלך.
בכל מקרה אם היית רושם בצורה מפורטת מה ולמה הגישה שלי הייתה אחרת ואשתדל לעבוד על גישה שנראית לאחר פחות נושכנית (שגם כך ממילא לרוב היא באמת לא)
יום נעים לך

BezBog

New member
כי בלונדון הייאוש יותר נוח

ברור שהרבה יותר נוח לא לספר על עצמך שאתה שונה וסוטה מהנורמה.
וכל קהילה אמיתית שהייתה מדוכאת הגיעה למצב שהיא חייבת לצאת מ"הארון" ולהילחם, קהילה ההומוסקסואלים והלסביות, יוצאי בריה"מ (ארון כבד ורציני) ועוד כאלו ואחרים אם תרצה אתן עוד דוגמאות רלוונטיות לטעמי. אבל ויש אבל גדול בסופו של דבר אני יכול לומר שהכי נוח לי ללכת בבגדי עבודה (וזו האמת) מצד שני מבחינה חברתית אני מוגבל כי הקוד החברתי מכריח אותי ללבוש חולצות מכופרות במקום העבודה שלי חס וחלילה ללכת יחף. קבלה חברתית בישראל 2016 על מי אתה עובד ? אני מוכן לבחון את התגובות להומואים מול בדסמים.
יש דעות קדומות אבל זה מתבטא בעיקר בעיקום אף ופרצופים ופה אני מסכים עם החרסינה, למי אכפת.
אבל איפה מתבטאת אפליה אמיתית ?
ושוב הסיבה שהומוסקסואלים יכולים "לצאת מהארון" היא כי ישנה מלחמת חורמה על זכויות בסיס ולא על הזכות ללבוש קולר או לקרוא למישהו אדוני.
וכן יש מקרי קיצון כמו שתיארת אבל מקרי הקיצון האלו יתקיימו בין אם אתה בארון או מחוץ לארון הרי. רוב המקרים שתיארת קשורים לאדם שמולך או איתך.
מצד שני זה שלא תוכל לאמץ תינוק או להינשא בישראל או שיזרקו את תרומת הדם שלך זה כבר משהו אחר.

A לוןA

New member
ולכן הקדמתי ואמרתי

זה שהארון מרווח יותר לא עושה אותו לפחות ארון.
אצל ההומואים והלסביות הארון צפוץ וקטן- צריכים להילחם על הכרה כבני זוג, על הזכות להינשא, על קבלה חברתית, על זכויות פנסיה של שארים, על הזכות לאמץ, על... ועל.. ועל...
וזה עושה את הארון צפוף וקטן
זה שהארון שלך יותר מרווח כי אתה יכול להסתיר יותר טוב- מצויין לכולנו. זה לא עושה אותו לפחות ארון.
ותתפלא- אם היו יודעים שאתה בדסמי והיה מישהו שרוצה לנצל את זה לרעה (נניח- בת זוג במהלך דיון על אפוטרופסות)- זה היה עולה מצויין כקלף נגדך.
&nbsp
אצלנו פשוט יותר קל להסתיר, זה הכל. אבל זה לא עושה את זה לפחות הסתרה.

BezBog

New member
זו השוואה בעייתית

בני אדם כולם מסתירים משהו אם זה נטיה מינית, סגנון חיים, פחדים , שריטות, הפרעות וכו'.
האם אנחנו יכולים להגיד שכל מי שיש לו תסביך אדיפלי שאינו מספר עליו נמצא בארון ?
האם אנשים עם התמכרויות שלא מספרים עליהן נמצאים בארון ?
אני פשוט חושב שרוב בני האדם לא ממהרים לשתף בדברים עליהן החברה נוטה לשפוט אותם.
מכאן ועד לומר שחיים בהסתרה זו כבר קפיצה גדולה.

A לוןA

New member
יש הבדל גדול

כי בדרך כלל אנשים מכורים או עם תסביכים מסויימים לא משתפים לא רק בגלל השיפוט, אלא בגלל שהם לא רוצים שירחמו עליהם, כי הם מתביישים ב"שריטה" שלהם, כי זה יכול לפגוע בהם עניינית (נניח, לא תקבל מישהו שמצהיר שהוא מכור להימורים לעבודה בבנק) וכו'.
&nbsp
כאן אנחנו מדברים על אנשים ששלמים עם עצמם ועם נטייתם, ולא חושפים אותה רק בגלל השיפוטיות ולא ממניעים אחרים.
יש הבדל גדול בין להסתיר מחלה או התמכרות לבין להסתיר נטיה מינית. לא מבין בכלל את פשר העירבוב הזה שעשית כאן.

הוא מתכוון לזה

שאנחנו תמיד מסתירים משהו ממישהו בגלל חשש משיפוט או כי זה פשוט לא מתאים לסטטוס קוו של החברה סביבנו

בין אם התמכרות , נטיה , דעה לא קובנציונאלית, תסביך אדיפלי או תחושה מינית לעמיתה מהעבודה. זה חלק מהקיום שלנו .
אבל לא לכל דבר כזה אנחנו קוראים ארון , זה מידתי

או במילים שלו : בתשעים אחוזים מהמקרים זה לא מפריע.

אז הוא לא ממש קורא לזה ארון או משתמש במונחים
עניתי בשמו כי הוא הלך לישון

לילה טוב, גם אני אפרוש.

(עד הבא שירגיש נוח לבקר את איך שאני מדברת במקום על מה שאני מדברת. פיף)

A לוןA

New member
סמנטיקה

תקראי לזה ארון או מגירה או סתם הסתרה- הארון הוא רק מטאפורה.
ויש הבדל בין מחלה, תסביך והתמכרות שאתה מסתיר- לבין נטיה מינית שאתה שלם איתה- אבל עדין מסתיר.
&nbsp

Sharoman

New member
הייתי אפילו אומר שיש כאן הבדל עצום

בין קהילה של אנשים בעלי מדיניות מינית שונה מהנורמה החברתית שניתן בקלות להשוות אותה לקהילות נודיסטים או חובבי מד"ב או Furries שחיים ללא כל הסתייגות מסגנון החיים הפרטי שלהם ואף מקימיים מפגשים קהילתיים בפומבי וללא כל חשש מחשיפה, לבין אחוז מרשים מהאוכלוסיה שממשיך להיות מדוכא על ידי חוקים וכללי יסוד שנקבעו בעקבות בורות, חששות, ודעות קדומות ולא מבוססות.

אלון, איכשהוא אני לא רואה צעדות תל אביביות של קציני סטאר פליט או שנאי ענק שדורשים זכיות שוות ככל בני האדם.
וממש לא נראה לי שמישהוא מהם באמת מרגיש קיפוח מצד הסובבים אותו או אותה.

A לוןA

New member
זה בגלל

שכשאתה מגיע למשטרה עם סיפור אונס לא אומרים לך "אהה, אבל אתה לבוש כמו וורף, אז איך בכלל אפשר לאנוס קלינגוני?"

תודה על החידוד

יותר מבינה, מניחה שבזבוג אם ירצה מתישהו ירשום מדויק ממני
אני לא מרגישה מדוכאת במיוחד אבל בזבוג נתן לי דוגמא מסוימת שיכולה להיות
העשרה אחוזים שהחסרתי (הוא אמר שתשעים אחוזים מהזמן זה לא מפריע)

תודה שהסברתם :)

DogsPCI

New member
הלו!! מה המצב? באמת משפט לא במקום, נראה שזה היה יותר

&nbsp
נסיון לבדיחה... אבל כן, על חשבון אחרים. בקיצור, מריח כמו בצבוץ של דעה קדומה.
&nbsp
&nbsp
אמממ... מהות של שליטה.
ואולי את (ואחרים. לא אישי חלילה) לא מבינה מהיי המהות של שליטה? ;)
&nbsp
&nbsp
מהות השליטה נקבעת בעיקר ע"י המטרה לה היא כפופה.
&nbsp
וכן, לא כולם יכולים להבין ולקבל את כלל המטרות הקיימות בעולמינו.
מה נכון? כל אחד לעצמו - כל עוד הוא נמצא בשליטה ;). חחח !!
&nbsp

&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=7z9wd9bS1FM
&nbsp
&nbsp
יום טוב מיינדית וכולם :).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ExLibris499

New member
לפעמים אתה ממש מפתיע

אותי.
כאילו, אתה כזה חכם ונאור, איך יכול להיות שאתה מתפלא?!?!
רק מזכירה לך: מדינת ישראל, שמרנות, ימין, דת.
i rest my case

newcharm

New member
לא נראה לי שהפליאה בגין מה שפירטת..

כיוון את הפליאה על העיתון לאנשים שחושבים (עלק)
(שזה לטעמי מה שמפליא בעצם)
&nbsp

newcharm

New member
לא אקנה את העיתון

לא לפני הפרסומת ולא אחריה. אבל היא מדהימה לדעתי.
&nbsp

A לוןA

New member
אני אגיד לך איפה זה עיצבן אותי

מילא אם היתה כתבה בנושא- ניחא
אבל סתם להכניס את זה באמצע כלום ושומדבר, ועוד בעיתון הזה?
נראה את הכתב הזה כותב, באמצע כתבה על בדיקות פרוקטולוגיות - "התחושה של הבדיקה אינה נעימה בלשון המעטה, אלא אם כן אתה מנהל אורח חיים הומוסקסואלי פעיל"
הרי הוא לא היה גומר את האספרסו-כפול-עם-חלב-קר-בצד שלו עד שהיה נתלה בכיכר העיר...

למעלה