אותי זה הצחיק!

etilly

New member
אותי זה הצחיק! ../images/Emo4.gif

קראתי את זה בפורום אחר ונורא הצחיק אותי (אני לא מזדהה, אבל מביאה לכם שתקראו) נושא : כל ה-50 שרציתן לכתוב ולא העזתן לכתוב.. תאריך : 15/05/02 15:41 מחבר/ת : זאת האמת אין לי כוונה לעורר פרובוקציות. אבל אם לי ולכן היה אומץ.. זה מה היינו כותבות 1. את הפורום גיליתי בתקופה משעממת בחיי. 2. חשבתי שכאן אמצא חברות נפש. 3. מצאתי אוסף של בנות ממעמד לא נמוך בחתך חברתי ממגוון זרמים - דתיות, חילוניות, גרושות, חד הוריות וכו. 4. גיליתי שבלי ליקוקים זה לא ממש עובד. 5. ובגלל שאני גרועה בזה גיליתי שאני לא מצליחה לגרום להרבה תגובות. 6. אני לא תמיד חושבת שכל התמונות שמפרסמים פה מקסימות ושכולם חמודים - אבל למרות זאת מוסיפה הערות בשלל נשיקות ופרחים. 7. אני מברכת לימי הולדת רק בשביל שלא יגידו: אהה 8. אני שמתי לב שטל פלוס מנסה להגיב להכל לא מצליחה ולפעמים כותבת לצאת לידי חובה - אל תתאמצי. 9. שמתי לב שלפעמים אני מקנאה בנעממיס כי כולם נורא מפרגנים לה אבל מאחורי הגב שלה משמיצים את הילדה התמימה הזו - למה מה קרה. 10. כתבתי כמה פעמים תחת שם אחר ורעדתי מפחד שיגלו מי אני. 11. לא גילו - או לפחות לא אמרו שגילו ורווח לי. 12. יש אנשים קבועים שנורא מתאמצים להלהיב ולא מצליחם. 13. יש חבורות והם חייבות תמיד באוףטופיק לספר לנו איזה כיף היה ואיזה ממי מושמוש פושפוש הבן של השניה (ובלב). 14. שמתי לב שכל האמריקאיות נורא מתגעגעות תמיד וחסר להם הבית. ולחזור לא נראה לי שהן רוצות - אז בסדר אז מה אתן יכולות להודות בזה. לא כועסות, רק מקנאות. 15. בצ´אט תמיד יש מצוטטת קבועה ששותקת כל הערב. 16. יש פה כמה ששולחות שטויות לאימיילים - חאלאס 17. אני נהנית מהמפגשים ואח"כ שואלת את עצמי עם מי כדאי להישאר בקשר . 18. כולנו כאן אוהבות ליילל ולבלבל. 19. צריכות פסיכולוג זה בטוח. 20. אם הייתי מסתכלת עלינו מהצד הייתי בטח מגכחת. 1. חשבתי שההודעה תהיה יותר בוטה אבל זה לא הלך. 22. אולי ויבוא המשך ואולי לא. 23. הבוסים שלכן יודעים מה אתן עושות במקום לעבוד

ronnieyuval

New member
אה... הפורום "ההוא" ...../images/Emo3.gif

מעניין מאוד - חשבתי שכולם שם באמת מושמוש ופושפוש!
האמת שבהתחלה הייתי הולכת לשם די הרבה ודווקא התייחסו אלי מאוד יפה, אבל קצת נמאס לי מה"משמושים" וגם עניין ה"חבורות" שקצת קשה לשבור, NO MATTER WHAT THEY SAY!! כן, מצחיק לראות את האמת הערומה...

zimes

New member
זה - מהורים לפעוטות ב Ynet

הם עשו שם משחק (שאני אחסוך מכן את דעתי עליו), בו כל אחת היתה צריכה לכתום 50 (!!!) עובדות על עצמה.

לא נעים לקרוא ../images/Emo10.gif

בתור משתתפת קבועה ו-ותיקה בפורום הורים ב- YNET, ועוד קודם ביואל, לא נעימה לי השתלשלות ההודעות הזאת. לטעמי,לא צריך "ללכלך" על פורומים אחרים וללעוג לנעשה בהם. בשבילי הפורום "ההוא" הוא בית, ודווקא כאן ניסיתי להשתלב כמה פעמים ולא הצלחתי בגלל ה"חבורות" כלשונך רוני. לא חושבת שזה ינעם למישהי מכן אם יצטטו אותה בלעג בפורום אחר, או שילעגו על הנעשה כאן . (וכל האמור לעיל, למרות שברור כי חופש הדיבור ברשת מאפשר לכל אחד/אחת לכתוב כל העולה על רוחה- רק רציתי להאיר לכן זוית אחרת).

Shellylove

New member
את צודקת

וסליחה אם הרגשת לא נעים. אמנם ההודעה היתה משעשעת לטעמי, אבל זה אולי באמת לא לעניין לרכל על פורומים אחרים. ודרך אגב, אני לא ממש יודעת על איזה חבורות את מדברת פה, כי אף אחד לא סיפר לי שיש וגם לא הרגשתי בזה (אולי אני סתם אטומה). חבל לי לשמוע שלא השתלבת פה ואני אשמח אם תנסי שוב.

zimes

New member
יש לי רק בקשה -

(כהנהלה, הפעם) תכנים כאלה, הם בבעלות של פורטל אחר (במקרה זה - Yנט). בפעם הבאה - אל תעתיקו דברים כאלה ב copy-paste, אלא הביאו קישור. כך - גם לא נעבור על חוקי זכויות יוצרים, וגם נאפשר, למי שלא יודע במה מדובר, להבין מה זה בכלל.

זיו25

New member
מתוך YNET

במסירת הודעה או מידע לפרסום בקבוצות הדיון הנך מתיר לידיעות אינטרנט להשתמש במידע זה ולהציגו, באופן שכל אדם יוכל לקרוא אותו, להשתמש בו ולהעתיקו. ידיעות אינטרנט תהיה רשאית להעתיק, לצטט, לפרסם ולהפיץ כל מידע, ידיעה, ניסוח או פרטים שמסרת לפרסום בקבוצות הדיון, וזאת במידה שתידרש, לפי שיקול דעתה המוחלט, לשם תפעול האתר או קבוצות הדיון ופרסומם. את רשאית להעתיק ולעשות עם החומר כל מה שאת רוצה, ואת לא חייבת לצטט מאיפה זה הגיע . אם היית מעתיקה גם את הכותרת של האתר, או סמל כל שהוא של YNET, את צודקת בהחלט. מכיוון שכאן מדובר בהודעה עצמה - לא חלים עליה כללים אלה. שבוע טוב, זיו.

zimes

New member
תקרא מה שכתבת:

הנך מתיר לידיעות אינטרנט להשתמש במידע זה ולהציגו, באופן שכל אדם יוכל לקרוא אותו, להשתמש בו ולהעתיקו כלומר - Yנט יכולים לפרסם ולהפיץ, כך שאחרים יוכלו להעתיק (לא להפיץ). תכלס - אף אחד לא יתבע תמלוגים על זה, אבל זה דומה מאוד ללסרוק סיפור ולשים אותו ברשת, בלי לקבל אישור של הסופר/ההוצאה. לכן - תמיד - לשים קישור, ולא להעתיק חומר. (אני שואלת גם בפורום משפט ואינטרנט)

זיו25

New member
לא לא, תקראי מה שאת כתבת

באופן שכל אדם יוכל לקרוא אותו, להשתמש בו ולהעתיקו אני חושב שזה דיי סוגר את העניין, לא? הרי הרשת היא מקום ציבורי, ובתוקף היותה שכזו, החומר שפורסם על ידי המשתמש הוא בעצם לשימוש הכלל, כל עוד לא הובהר על ידו אחרת. ואני חושב שפה נעשה שימוש בחומר , וכל עוד זה על ידי אדם ולא גוף כל שהוא , הרשות מותרת, גם ללא ציון המקור. בברכה, זיו.

inbale

New member
לא מדוייק זיו

מבחינה חוקית ואתית אנחנו אמורים לתת קישור ובהודעה הנ"ל לא רק שלא ניתן קישור אלא שגם לא ניתן המקור ממנו נלקחה ההודעה ולא נכתב מי כתב אותה. האמת היא שההודעה הזו גרמה לי באופן אישי להרגיש מעט שלא בנוח כיוון שזו הודעה צינית שנלקחה מפורום אחר בפורטל אחר בהקשר אחר והיא לא ממש קשורה לנושא הפורום הנוכחי שלנו. ושוב...זאת דיעה אישית שלי בלבד.

zimes

New member
זיו - תקרא בבקשה את התשובה

של עו"ד זיסו. זכויות היוצרים הוא נושא שנוטים לשכוח ממנו באינטרנט, אך הוא קיים. למשל - אם אתה מעלה תמונה לפורום, זו לא רשות אוטומטית לכל אדם להעלות תמונה זו לאתר הפרטי שלו. זה דומה לספר בספריה: זה בסדר לצלם פרק מספר כדי ללמוד ממנו. זה לא חוקי לצלם ספר שלם, וזה לא חוקי למכור במכלול חוברת ובה אותו פרק, מצולם (אלא אם, כמובן, ניתנה רשות המחבר וההוצאה.) עוד דוגמה - מאמר שמופיע ברשת ואני רוצה להביא תרגום שלו - אני צריכה לבקש רשות מכותב המאמר ומהמתרגם לכך. לגבי ההודעה של Yנט שציטטת - משמעותה - שלYנט הרשות לעשות עם החומר מה שהם רוצים, ולגולשים לא יהיו טענות. זה כסת"ח, ובאשר לחוקיות ותוקף ההצהרה - עו"ד זיסו נתן קישור לדיון בנושא. זה לא ויתור של Yנט על זכויות היוצרים, אלא הבהרה שYנט יכולים לאפשר לאחרים להעתיק. הבנת את ההבדל? להמשך הדיון - פורום משפט ואינטרנט, או תבקש מצפי הבהרות. ד"א - לנושא האתיקה שענבל הזכירה - * לזכויות יוצרים אין קשר לאתיקה. * בהחלט נשאלת שאלה אתית אחרת כשמביאים לפה ציטוט כזה: מי אנחנו, פה בפורום, שנדון בנעשה פורום אחר? טוב, די. אתה מתחתן, תתעסק בדברים כיפיים!

etilly

New member
לא היתה לי שום כוונה

לא היתה לי שום כוונה לעשות משהו לא חוקי, ובטח ובטח שלא לגרום לוויכוח כלשהו בין אנשי הפורום. זאת היתה סתם הודעה שעוררה בי רגשות מוזרות והחלטתי להביא לכם לקרוא סליחה על האי נעימות בפעם הבאה אחשוב פעמיים נשיקות

למעלה