אותי זה הדהים

יוסי ר1

Active member
באמת מדהים, ונחדש ימינו כקדם.

מוזר לי רק שטוענים שם שזה הזרע העתיק ביותר שהנביטו, אם זכור לי נכון עשו זאת גם בזרעים שמצאו בפירמידות במצריים. על כל פנים באמת נראה כאילו יד מהעבר עושה לנו שלום, ואף מציעה לנו את מנחתה...

כן ולא

היא מוסרת (קיבלה עדכון בטלפון, אבל לא זמינה ליד מחשב) שיש לה נגיעה לעניין (תרתי משמע: נגעה בגלעינים הללו בטרם הונבטו) אבל זה לא המחקר שלה

למה סביר שזה יהיה זכר?

רוב התמרים הם נקבות כמדומני , לפחות בימינו הריבוי אינו טבעי וסביר מאד שגם אז ידעו את זה...

אני מצטער אבל

גם אם התמר הוא עץ נקבה ויתן פרי, לא נדע את טעמם של התמרים שמלפני 2000 שנה. תמרים מרבים וגטטיבית מפני שכאשר מגדלים אותם מזרעים מקבלים עץ שנותן פרי שאינו דומה לפירות שנתנה אמו. בכל מקרה, אם זו נקבה והפירות שתתן טעימים היא תוכל לשמש כגימיק מסחרי מעולה בעוד כמה שנים.

מפני שבטכנולוגיה שקיימת בימינו

לא נוכל לדעת את טעמם של התמרים מתקופת בית שני. תיאורטית, דרך אגב, אני יכול להציע שני מקורות ל-DNA ממנו אפשר אולי לשבט תמר מאותה תקופה: 1) עלי דקל, אם השתמרו במקום יבש. הבעיה: איך נדע אם זה דקל ממטע תמרים משובחים או דקל בר שמישהו פשוט קצץ ממנו עלים? 2) זרעי תמרים, אם ימצאו עוד. בזכות ההפריה הכפולה של מכוסי הזרע, בעובר יש DNA שחציו מאביו וחציו מאמו. באנדוספרם, לעומת זאת, ישנו כל ה-DNA של האם ועוד חצי מזה של האב. השואה בין DNA מהאנדוספרם של זרעים שונים תאפשר לסלק את הכרומוזומים שיש בהם שונות- שמוצאם מצמח זכר- וכך להשאר עם ה-DNA האמהי הטהור.

יוסי ר1

Active member
בוהנה, מה נסגר אתך, עברת סדרת

חינוך בפרק היורה?
כמו בכל פרי בן ימינו, אתה יכול לזרוע את הגרעין, ולקבל משהו. המשהו הזה יכול להיות דומה במיקרה גם לצמח האם, אם כי בסיכוי קטן. אני למשל זרעתי בילדותי אשכוליות, ויצאו מהן (לאחר כ15 שנים) אשכוליות שונות לחלוטין, יותר קרובות לחושחש...

ראית מה עניתי לך בשמירת טבע?

פארק היורה, הנוסע השמיני, וכל השאר פשוט חסרי דמיון.

למעלה