אותיות הא´´ב העברי.....

eliahu51

New member
אותיות הא´´ב העברי.....

באותיות הא´´ב העברי יש רק מספר קטן של אותיות עם אות סופית. מדוע אין לכל האותיות אות סופית? ומדוע רק לאותיות שניתנה להן אות סופית.....יש כזו? לתשובתכם אודה ממתין בקוצר רוח לתשובה

בראשית היו האותיות הסופיות

אותן אותיות שלא היו נוחות לכתיבה באמצע מילה, קוצצו, והפכו לאותיות האמצעיות שאנחנו מכירים כיום. מסתבר שהאותיות שאין להן אותיות סופיות היו נוחות לכתיבה מלכתחילה.

אני יודעת, אבל היה לי יותר קל לענות

מאשר לחפש את השרשור

הנושא נדון כבר מספר פעמים בפורום.

הרי לך קישור לדיון בסוגייה. קריאתו תספק לך תשובה אל נכון. הערה: כשייפתח הדף, התחל לקרוא מן הפתיל: "למה יש אותיות סופיות?".

מי אני במובן של גפן או במובן של גפן

??? אליבא דחובב המחשבים הווירטואוזי וכת דיליה, אין זאת אלא שבגרבן הכתוב מדבר... או שמא בגרובן.

אילו שטויות יכול אדם לפלוט כשהוא

נכנס ללחץ?! צר לי על המסרחסרהפשר שהוקלד לעיל. אי היכולת לרדת לסוף שיחכם, ותחושת המרוכלות הם שגרמו.

גנגי

New member
אתה מתכוון ש...

אתה עדיין חוכך בדעתך ולא יודע למה התכוונּו?

nitzano

New member
אם כבר שואלים בנוגע לכתב ...

האם הכתב שנכתב ידנית נובע מן הכתב המודפס או להפך .הצלחתי למצוא קשר התפתחותי בינייהם ואני מניח כי המקור בפדוס אבל אינני בטוח . מדוע אין בכתב עברי אפשרות חיבור האותיות כמו בערבית ,לטינית ,סינית וכו...

nutmeg

New member
מדי פעם עולות השאלות הללו

לגבי הכתב. צריך פשוט לקרוא קצת על ההסטוריה של התפתחות הכתב. זה מרתק!

גנגי

New member
יש המון.

לא חיפשתי באינטרנט, אם כי אני די משוכנעת שגם כאן אפשר למצוא חומר, אבל יש כמה ספרים שאני מכירה על התפתחות הכתב (נדמה לי שגם לאחד מהם קוראים כך), ולי יש ספר קטן ונפלא שנקרא "אותיות ותולדותיהן", אבל כרגע אני לא מוצאת אותו, אז אני לא זוכרת מי כתב אותו. מומלץ מאוד.

הנה אחד:

אם מישהו מעוניין. גנגי- אם תמצאי את הספר עד המפגש, אשמח אם אוכל לשאול אותו ממך לתקופה קצרה. [להפקירו בידי ידיים זרות וצעירות שסביר להניח שישכחו אותו בכולמקום וישפכו עליו קפה בכליזדמנות..
] ולאחרים- מצטערת על העיכוב בסיכום המאמר של nutmeg ובתקציר ההרצאה המצחיק שלי- יש לי פחות זמן לדברים מעניינים כשאני בריאה.

למעלה