אותו מג"ב.

Alexco

New member
כפי שנאמר

"טוֹב אֲשֶׁר תֶּאֱחֹז בָּזֶה, וְגַם-מִזֶּה אַל-תַּנַּח אֶת-יָדֶךָ" -קוהלת ז,יח

shay or eli

New member
צריך לפרק את מג"ב.

אני לא מדבר בהודעה הזאת על אלימות המתנחלים. גם הם היו לא בסדר בעמונה, עם הבלוקים והכל. ובכלל, זה לא בסדר, כל העניין הזה של ההתנחלויות והאפרטהייד והכיבוש. אבל ההודעה הזאת מוקדשת למג"ב. ראשית כל, "משמר הגבול" הוא שם שקרי. הם לא שומרים על הגבול. יש להם הרבה משימות אחרות: איוש מחסומים, הגנה על התנחלויות, פיזור הפגנות וכו'. בקיצור, כל המשימות שאנחנו כשמאלנים הכי פחות סובלים. מג"ב היא כח משותף של הצבא והמשטרה. זה כבר פתח לאסון. המשטרה אמורה לטפל בעניינים אזרחיים, בהפרות חוק, בהגנה על אזרחים מפני גורמים פליליים - בקיצור, ביטחון פנים. והצבא, בפשטות, אמור להגן על האזרחים מפני איומים חיצוניים. זאת צריכה להיות הפרדה ברורה, כי אי-אפשר להתייחס לאוכלוסיית המדינה כמו שמתייחסים לצבא האויב. מג"ב כתופעה היא חלק מהמצב המטורף שלנו: חיילים עוסקים בפעולות שיטור בשטחים, אוכלוסייה שלמה של כ- 3 מיליון פלסטינים נחשבת גם כתושבים וגם כאויבים, ובשלטון נמצאת קבוצה של גנרלים עם צורת חשיבה של צבא, פקודות, היררכיה ומלחמה. נוסף לכל, מג"ב מגייסת הרבה מהאנשים שלה מהשכבות החלשות. יוצאי רוסיה, יוצאי אתיופיה, דרוזים וכו'. כך שלא רק שיש יחידה שמאחדת את הצבא והמשטרה (כמו בדיקטטורות של דרום-אמריקה), גם שולחים אליה את בני השכבות המדוכאות, לעשות את "העבודה השחורה". אז מסתבר שהם לא נכנסים רק בפלסטינים (והעדויות על אלימות מג"ב כלפיי אזרחים פלסטינים תמימים הן מזעזעות). הם גם יודעים להיות אלימים כלפיי מתנחלים. וגם כששלחו אותם בזמנו לפזר הפגנות בעד שחרור דרעי, הם לא היו מאוד סימפטיים כלפיי המפגינים, אם זכרוני אינו מטעני. זה חינוך? זו דמוקרטיה? צריך לפרק את מג"ב. צריך הפרדה מוחלטת בין הצבא למשטרה. צריך לסיים את הכיבוש ( אני בכל זאת שמאלני, ואם אני כבר עושה רשימה של "צריך"...).

ערב רב

New member
הנקודה החשובה היא השכבות החלשות

שבמקרה או שלא במקרה הן גם שכבות הפשיעה האלימה הכמעט בלעדיות בישראל, וזה המקום לאלימות המג"בניקים - הם מתנהגים כך גם בבית, בשכונה, בעיירת הפיתוח. בעצם, הם מתנהגים בבית הרבה יותר גרוע, במג"ב הם דווקא משתדלים לרסן את עצמם, אבל עדיין זו התוצאה. יחד עם זאת, יש להדגיש שמה שראינו בעמונה הוא החריג, במשימות שגרתיות המג"בניקים משתדלים שלא להתפרע אלא פעם ב.. מה שכמובן הרבה יותר גרוע מיחידות אחרות. ואני מדבר מנסיון.

למעלה