אותותו דגמי 2002

חופשי

New member
אותותו דגמי 2002 ../images/Emo88.gif

בצבא כולם שווים. ככה לימדו אותי עוד שהייתי ילד. בגלל זה כו-לם לובשים אותם מדים (חוץ מאנשי הקבע), כו-לם אוכלים את אותו האוכל (חוץ מחיל האויר), וכולם עושים שלוש שנים (חוץ הבנות). ולמה אני מספר לכם את זה? ובכן, הגעתי למסקנה שדווקא צבא ההגנה לישראל, שמתיימר להיות הכי שיוויוני בעולם, הוא ממש ממש לא. תראו את גודל הטימטום. גבר עושה שלוש שנים צבא. אישה עושה שנה ותשעה חודשים (אומרים שהרמטכ"ל האריך להן את השירות - בפועל זה לא קרה). אתם יודעים מה?! בוא נניח שזה הגיוני. מה שמטריף אותי מעצבים זו העובדה שאם אני חותם קבע אני מקבל משכורת קבע אחרי שלוש שנים. מאידך, אם אישה חותמת קבע - היא מקבלת משכורת קבע אחרי שנה ותשעה חודשים. תגידו זה לא נראה לכם דפוק?! מה יושבים שם במטכ"ל חבורה של דיבילים?! לא רואים את האיוולת?! אתם רוצים שאישה תעשה שנה ותשעה חודשים?! מתאים לי. אתם רוצים שהיא תחתום קבע?! מתאים לי. אבל לכל הרוחות שתקבל משכורת קבע אחרי שלוש שנים. מה זאת האפליה המטומטמת הזו?! גם עושות שנה ומשהו צבא, וגם מקבלות משכורת קבע שגבר עוד טוחן בסדיר שלו. צריכים לעשות פה צבא כמו בארצות הברית. מי שרוצה לא יתגייס. ומי שמתנדב מקבל משכורת גבוהה. ואם זה בלתי אפשרי בישראל מודל 2001 (אותותו דגמי 2002), לפחות שיתקנו את הסיפור הזה עם משכורת הקבע. אבל בישראל הכול אפשרי. והטימטום בראש סדר השיקולים שמובילים להחלטות. אני לא שוביניסט. אני הגיוני. מאוד הגיוני. שאול מופז לתשומת ליבך!

just4fun

New member
משהו אחד..

אני חושבת שגם לצד של הבנות יש כמה פאקים אז מה אם אנחנו עושות שנה ותשע חודשים? את העניין עם המשכורת אני לא מבינה,בזה אתה צודק במאה אחוז אבל אני חושבת ש-רק- בזה אתה צודק אם אתה כל כך נחוש בדעתך להשיג שיוויון,אז תשאל את עצמך למשל שאלה קטנה,שאותי מטרידה 24 שעות ביממה "למה שבנות לא יהיו בתפקידים קרביים בדיוק כמו הבנים"???? אני עסוקה בשאלה הזו מבוקר ועד ערב ולא מבינה את ההגיון חוץ מאיברי מין,גברים ונשים שווים כאחד,אין שונה בין הגוף של הגבר לבין הגוף של האישה אני מכירה המון בחורות שיכולות להרים עשרה בחורים ולסובב על האצבע הקטנה,ולא רק מבחינה פיזית אלא גם מנטלית! אני חושבת שהעניין הזה מגיע ברובו מה"סטיגמה" הטיפשית הזו,שנשים צריכות להיות במטבח ,לשמור על הילדים,ולא לצאת למילואים כדי שהגבר יעשה את זה אז אוקי,תראה,בגלל ה"סטיגמה" הזו,הבנות מרוויחות!! אנחנו עושות שנה ותשע ואתה-שלוש שנים!!!!! ככה שבסופו של דבר,הבנים נדפקים מכל הכיוונים,ולא מעניינים אותי סיפורים מלפני 40 שנה,שערבים חטפו נשים קרביות ואנסו אותן,ממש לא מעניין אותי גם גברים אפשר לאנוס! אני חושבת שזו צריכה להיות בחירתה של האישה אם היא רוצה לקחת את הסיכון או לא,ולא קביעה מוחלטת של האנשים "למעלה" כל קביעה שהם עשו עד עכשיו,חסרת הגיון לחלוטין,ומטומטמת! זה מה שמטריד אותי,וזה הכי הכי מכעיס נ.ב בנות קרביות עושות יותר משנה ותשע,אם בכלל אפשר לקרוא להן "קרביות" כל מה שעושים בצבא זה "לזיין" תשכל,נותנים לנו לחשוב שאנחנו קרביות אבל אנחנו בעצם לא מאה אחוז קרביות חומר למחשבה

pirate

New member
just for fun

לדעתי זה יהיה בעייתי שלדוגמא תהיה בת בפלוגת חי"ר למשל יש מעט מאוד בחורות שיעמדו בדרישות הפיזיולוגיות וגם זה נשמע לי בעייתי מאוד שבמוצב צבאי שיש בו 100 חיילים תהיה חיילת בודדת מעניין אותי לשמוע מה את חושבת על זה ????

just4fun

New member
זה הכל בראש

למה שתהיה בת שלא תעמוד בדרישות הפיזיות ובן כן יעמוד? למה? הא??? תענה לי על זה!!!!!! והבעיה עם זה שבמוצב צבאי ישימו 100 חיילים וחיילת אחת,זו באמת בעיה רצינית שמעתי על בת תותחנית שהצטרפה לאיזה 80 חיילים באיזה עניין והבנים נדפקו כי היא קיבלה חדר לבד וחצי שעה במקלחות כשלכל אחד היו 3 דקות מה לעשות? זה הצבא הדפוק קבע ככה לא אכפת לי להיות עם 100 בנים,אני בטוחה שלהמון בנות אחרות גם לא אכפת אני באמת לא מבינה מה ההפרדה הזו בחדרים במקלחת עוד בסדר...

pirate

New member
למה זה .....

ובכן אני עדיין לא חייל רק בקיץ אבל יש הבדלים פיזים בין גוף של אישה לזה של גבר אישה יכולה לרוץ פחות ולסחוב פחות לרוב בעיקרון וגם בנים מסתגלים יותר טוב לתנאי שטח ולגבי שהייה במוצב ובכן אחי ששירת בלבנון היה בחדר במוצב עם עוד 18 חיילים נוספים ואפילו במיטות שלהם הם התחלקו ביניהם ומסתובבים ערומים אחד ליד השני בתור למקלחת גם בציוד במדים ועוד מתחלקים את האמת לדעתי אם תהיה בת זה תהיה בעייה רצינית חשוב לי לציין שאני לא שולל בנות בתפקידים קרביים אני חושב שלבנות שירצו לשרת בקרבי צריך לפתוח ( דבר שבעשייה) מסלולים מיוחדים לבנות שיתאימו לבנות ובו הם יוכלו לתרום ולהרגיש קרביות כמו הבנים בשורה התחתונה אני חושב שאין שוויון בין גברים לנשים ובטח שלא בצבא

just4fun

New member
pirate

יש הבדל במבנה העצמות ובגודל שלהן,וככ גם השרירים אבל אם יש מספיק כוח רצון,אין שום סיבה שאישה לא תתעלה על זה. ותעשה בדיוק אבל בדיוק מה שהגבר עושה נפתחו הרבה מסלולים קרביים לבנות,כבר מזמן אבל לא מספיק אני יכולה לספור אותן על יד וחצי... זה נותן הרגשה רעה וגם חלק מהתפקידים,הם תפקידי "כאילו" נותנים לנו להרגיש קרביות בהם...כשהם בעצם לא הכי הכי אבל יש ויש... בכל אופן אני חושבת שצריך לפתוח המון המון מסלולים חדשים ואם אין שיוויון בין בנים לבנות,בראש ובראשונה זה בצה"ל כל הכבוד לצה"ל..

אפרתוש

New member
just4fun ../images/Emo70.gif

קראתי את כל מה שכתבת, ואני חושבת שאת טועה. אני גם חשבתי בדיוק כמוך עד לפני כמה זמן. גם אני הייתי בעד כל הקטע של שיוויון מינים, אבל בתכלס, אין מה לעשות. עם כל הרצון הטוב, רוב הבנות לא מסוגלות להגיע לרמה של הבנים מבחינה פיזית. כמובן שיש בנות שיכולות, עובדה שיש לנו טייסת קרב בצה"ל, אבל שימו לב לעובדה שיש רק אחת! אני הייתי בקרבי ועשיתי טירונות 03, וראיתי מקרוב את ההבדל בין הבנים לבנות. בעיקרון כל בת יכולה לעשות טירונות 03, אבל זה עדיין קשה, וככל שעולה הרמה, ככה פחות ופחות בנות מסוגלות לעמוד בזה. כל הבנות שהיו איתי בטירונות גם כן חשבו כמוך, וכולן, אבל כולן, שינו את דעתם בסוף. ותנסי רגע לחשוב על זה מהצד השני- מבחינת צה"ל. תחשבי על ההשקעה הכספית שכרוכה בעניין. הרי בכל מקום שרוצים להכניס אליו בנות צריך לבנות מאהל מגודר במיוחד, ועוד בניין שירותים ומקלחת, וכו´. עוד דוגמא- כל פעם שיוצאים לשטח צריך כל ערב להסיע בנות במחזור בחזרה למאהל כדי שיתקלחו ולהחזיר אותן שוב לשטח, דבר שמבזבז זמן יקר, הבנות מפספסות פעילויות, וזה המון בלאגן. ועוד משהו- אל תשכחו שצה"ל זה לא סתם מוסד. זה גוף שהוקם כדי להגן על המדינה שלנו, וכולנו יודעים איזה הגנה אנחנו צריכים פה. זה לא צחוק!!! אז את באמת חושבת שצה"ל צריך להוריד את הסטנדרטים של הלוחמים שלו רק כדי שבנות יוכלו גם להיות קרביות?! אז פתחו כמה מסלולים קרביים לבנות, ועם כל הכבוד זה מספיק! הרי אין מצב שבנות באמת יצליחו להיות בשייטת, או ב-669 או במטכ"ל! אולי אחת לאלף, ולדעתי זה פשוט לא שווה את המאמץ. זהו. זה מה שיש לי להגיד. אז הנה לכם קצת חומר למחשבה... אני מאוד מקווה שלא פגעתי באף אחד או אחת פה.. אפרת.

just4fun

New member
אפרת

אוקי,זה צד שלא שמעתי אף פעם. אני מניחה שהניסיון מדבר הכי הרבה כאן אני לא חושבת שצה"ל צריך לשנות את הסטנדרטים שלו כדי שיהיו בנות קרביות,ככה או ככה בנות ובנים משרתים בנפרד בקרבי ככה שזה לא צריך ולא אמור להשפיע והעניין עם המחזור של הבנות,מה לעשות זה חיסרון אם לא החיסרון הזה אז גם הקרביים החמודים,לא היו קיימים
ואגב,יש כרגע חמש בנות בקורס טייס...רק לידיעה ובנוגע ליחידות כמו מטכ"ל ו-699, והשייטת...לא יודעת מה הולך שם,אבל חוץ מהחיסרון היחיד של הבנות הנ"ל,אני לא רואה שום בעיה אחרת שבנות ישתתפו בכל דבר,אולי אני טועה,אבל אני צריכה ללמוד את זה על בשרי עד אז-הכל בגדר האפשרי!

אפרתוש

New member
just4fun ../images/Emo13.gif

טוב, קודם כל זה נכון שיש יותר מבת אחת בקורס טיס, אני אפילו מכירה אחת מהן, אבל אני מדברת על בנות שעברו והפכו להיות טייסות קרב. הרי אפשר להגיע לכמה מסלולים, וטייסת קרב זה הכי טוב, ויש רק אחת כזאת. חוץ מזה, לא דיברתי רק על המחזור, אלא על היכולות הפיזיות של בנות בכלל. בנות מקבלות שברי מאמץ הרבה יותר בקלות מבנים, ובכלליות הן הרבה יותר חלשות. ואלה הן עובדות ולא דעות... כמובן שיש בנות יוצאות דופן, אבל רק אחוז קטן מאוד. ועוד משהו- זה לא נכון שבנות ובנים משרתים בנפרד בקרבי. יכול להיות שיש יחידות שבהן כן, אבל עד כמה שאני יודעת רובן לא. איפה שאני הייתי עשינו הכל עם הבנים ביחד, וההקלות לבנות היו מאוד מאוד מצומצמות (פחות שתי שכיבות שמיכה, פחות קילומטר במסעות מסויימים, וכו´...). אבל רק שתדעי, שאני מאוד מעריכה את המוטיבציה שלך, וממש כל הכבוד לך על ה"מורעלות" הזאת!!
אני באמת חושבת שצה"ל צריך עוד בנות כמוך... ואם את באמת חושבת שאת יכולה לעשות את זה, אז מי יעצור אותך?
אני מחזיקה לך אצבעות... דרך אגב? לאן את רוצה להגיע בכלל? ומתי את מתגייסת?

just4fun

New member
איפה

יש לי עוד הרבה זמן לגיוס,אני כרגע בקורס הכנה,כושר וכו´.... ורק שתדעי!!! צה"ל קיבל המון כמוני ועוד יקבל!! וזה רק ממה שאני יודעת! ואני לא רוצה שיתנו לי הנחות!!! אני רוצה לעשות הכל בדיוק כמו הבנים!!! ואם יהיה לי שבר מאמץ-לפחות אני אדע שניסיתי,לא כך ??? מה שאני די בטוחה שלא יקרה,אם אומרים שהכל בגדר האפשרי,זה כולל גם את הבנות. ויש כל מיני סוגים של יחידות שבחלק משרתים יחד,וחלק לא. וזה ממש ממש לא מפריע לי לשרת עם בנים!!! אפילו הרבה יותר כיף!!! לאן אני רוצה להגיע,זה כרגע לא בטוח בכלל לאן....אני בודקת הכל מהכל...אני אחליט על הטוב ביותר... המדריכים שלי בקורס עוזרים לי המון,אחד מצנחנים אחד מנ"מ אחד מהשייטת אחד דובדבן,הם יודעים הכל כמעט !@ הם אחלה...

אפרתוש

New member
עצה ממני... ../images/Emo91.gif

אם את באמת רוצה להיות קרבית, אבל באמת קרבית, תעשי לעצמך טובה, ואל תלכי לנ"מ. אני הייתי שם, והתפקידים שנותנים שם לבנות הם סתם בולשיט ונורא משעממים.

Julie_angel

New member
הצבא לא שיויוני ../images/Emo4.gif

אז ככה קודם כל הצבא לא שיוויוני והוא לא מתיימר להיות שיוויוני- זה דבר ראשון. עכשיו ככה נתחיל בזה שהשרות של הבנים הוא שנתיים וחצי ועל החצי שנה הנוספת הם מקבלים בסוף השרות מענק מיוחד מענק שרות נוסף, בנות קיצרו להן את השרות משנתיים וחצי לשנה ו-9 ועכשיו לידיעתך הרבה מהשנה האריכו להן את השרות חזרה לשנתיים וחצי!!! וחוץ מזה ממתי הצבא הוא מוסד שיוויוני??? על כמה רמטכ"ליות שמעת??? אז כן אני חתמתי קבע ואחרי שנה ו-9 אני אקבל משכורת קבע, אבל אל תשכח שקבע זה בחירה ויש כאלה שרואים בזה זכות, אם אתה לא רוצה לחתום קבע אף אחד לא מחייב אותך!!! ואל תשכח שיש גם הבדל גדול בתפקידים בזמן שאתה יכול להיות קצין בחי"ר- מה שנחשב להרבה יותר עילאי מבת שתהייה מ"מית טירוניות, כמו כן פרט חשוב ששכחת הוא משך ההכשרה, קורס קצינות הרבה יותר קצר מקורס קצינים מקביל. אז פעם הבאה לפני שאתה יוצא בהצהרות כלשהן בדוק את המידע שבידיך, תחשוב פעמיים, תשאל חברים ורק אז אם אתה עדיין בטוח במה שיש לך לומר- תגיד את זה.

Reznik

New member
אתה צודק!!

אין שום הבדל!! אבל יש עוד המון דברים שצריך לסים לב לגבם לדוגמה אתה יוד שאתה מקבל מהצבא ביום שאתה משתחרר כיום בסביבות 20 אלף שח אחרי הכול מענק פיקדון וכו ומישמתגייס החל מה 1ל1 2001 יקסל כמעט 35 אלף שקלים למה????? יש עוד הרבה דברים כאלה אבל הצבא פועל על פי מה שבא לרמטכל באותו הרגע תראה את זה שלפתע יש הרבה תפקידים "קרביים" לבנות אין לנו מה לעשות לגבי הנושא הזה חוץ מלספוג!! REZNIKH

למעלה