אותה מצטרפת חדשה

dkhsv

New member
אותה מצטרפת חדשה

בקיצור, אינני יודעת איך לפתוח כרטיס אישי. שמי אילת ואני מאד אוהבת לקרוא. אני רןצה להמליץ על מס' ספרים: צ'ינגיס אייטמטוב:והיום אינו כלה. ספר קשה, קורע לב, על קבוצת אנשים שחייה in the middle of nowhere בסיביר בתקופת שמש העמים. אינגוור אמביורסון: אחים בדם. זה ספר מקסים המספר על 2 בחורים שיצאו ממוסד לחולי נפש והשתלבותם האיטית והנוגעת ללב בחברה. מיכאל אנדה: ג'ים ונהג הקטר., ג'ים וכנופיית ה-13. אלה 2 ספרים שבני המליץ לי עליהם, והם מקסימים. יש אי קטנטן ושמו "נוחיה". באי יש מלך- אלפונסו ה-12 פחות רבע. למלך היו שני נתינים. אלה 2 ספרי הרפתקאות שובי-לב. סטראטיס מיריבאליס:המורה זהובת העיניים. ספר מחשמל מבחינת המתח המיני שנוצר בין החייל לביןהמורה האלמנה.[זה בכלל לא ספר פורנו].יש היסטוריונית שהיא גם סופרת.שמה:sharon pennman. קראתי ספר אחד שלה: here be dragons.העלילה מתרחשת באנגליה וויילס במאה ה-12. שקעתי לחלוטין בעלילה. מסתבר שהסיפור אמיתי.מרחיב אופקים. פה הקורא לומד על ההיסטוריה של התקופה מהצד של הוולשים.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום ספרים וספרות במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

Guy K

New member
הזכרת לי פתאום את המלך מתיא ......

בעקבות הסיפור על המלך בן ה12 פחות רבע. אולי זה אפילו אותו הסיפור בשם אחר. למישהו יש מושג איך נקרא המלך מתיא באנגלית כדי שאוכל לקנות אותו? אגב, קניתי את יער נורווגי, טרם התחלתי לקרוא אותו.

Arana

Well-known member
מנהל
דווקא באנגלית?

המקור לא נכתב באנגלית, אלא בפולנית (למיטב ידיעתי. בכל אופן, כך נראות האותיות המשונות בפנים הכריכה, בשם המקורי של הספר). אך אם חשקה נפשך באנגלית - הנה הספר כאן. יש לי את שני הספרים, "המלך מתיא הראשון" ו"המלך מתיא באי השומם" - הראשון במהדורה ישנה ותרגום ארכאי (אבל עדיין חביב) של יוסף ליכטנבום, והשני במהדורה חדשה (הוצ' כתר) בתרגומו של אורי אורלב. הספר השני שידר תחושה אחרת לחלוטין מהראשון. אני לא יודעת אם לתלות את הדבר בתרגום או בקורצ'אק עצמו, אבל הסגנון שונה באופן משמעותי: משפטים קצרים, חסכניים, לפעמים אף ללא נושא, והאווירה "כבדה".

Guy K

New member
../images/Emo13.gif תודה

תיארתי לעצמי שקורצ'אק לא כתב באנגלית,, רק שאני מניח שבטקסס יהיה לי יותר קל לחפש את הגרסא האנגלית מאשר את העברית....
מה גם שפולנית אני לא קורא... חן חן !

Arana

Well-known member
מנהל
../images/Emo9.gif

שכחתי שציינת פעם בעבר שאתה בכלל גר בחו"ל...

Guy K

New member
זה בסדר גמור,

תודה על התשובה
ממש לא ציפיתי שמישהו יזכור את זה בינתים.

דוסטו

New member
מוזר מאוד

את/ה לא יודע/ת איך למלא את הכרטיס אישי שלך. והוא מלא. כותב/ת בגוף 'נקבה' אבל בכרטיס את/ה זכר. בכרטיס את/ה בן 21 ויש לך ילד שכבר ממליץ לך על ספרים. הפלא השמיני. אגב, המסיבה בעצמאות היא לבני 25-35.

Guy K

New member
לדעתי

היא משתמשת בשם המשתמש של הבן שלה, או אולי כותבת מאינטרנט קפה בשם של מישהו אחר. לא חושב שיש כאן תעלומה גדולה....... אגב, אילת, אם תרצי אני אסביר לך איך לפתוח שם משתמש בקלי קלות!

Guy K

New member
בבקשה, קלי קלות

לכי ללינק הזה, מלאי את הפרטים שלך בקובייה למטה - בחרי לך שם משתמש וסיסמא, רשמי את האימייל שלך - ויש לך שם משתמש. אחר כך את יכולה לעדכן את הכרטיס האישי שלך - את פשוט חוזרת לפורום, לוחצת על השם שלך ונכנסת לכרטיס האישי. שמה יהיה לך שדה שרשום בו "לעדכון פרטים" או משהו כזה. את נכנסת לשם ובוחרת מה לרשום על עצמך. ואז..... את נכנסת בחזרה לפורום, הולכת לקוביה בצד שמאל למעלה, איפה שרשום פורומים מועדפים, מוסיפה את ספרים וספרות מהרשימה, וגמרנו. יאללה לעבודה !!! (אגב אני לא יודע עד כמה הפובית מחשבים שלך מבוססת אז רק כדי שנהיה בטוחים - את צריכה ללחוץ על המילים שמופיעות למעלה בכחול. בסדר?
)

למעלה