אושר (2)

הדרך אל האושר ../images/Emo99.gif

מה עשה לכם טוב השבוע? אתם יכולים לעשות "רשימת מכולת" של הדברים שקרו לכם השבוע ושעשו לכם טוב... בנוסף, איזה דברים צריכים לקרות על מנת שתהיו יותר מאושרים?

סליידר

New member
אממ השבוע היה דיי טוב

קיבלתי 93 בתנ"ך, קיבלתי 93 בביולוגיה, קיבלתי 100 במחשבים, נבחרתי לאיזה משהו ובגלל זה אני נוסע ביום עם חברים למשהו של משרד החינוך, ישנתי באמצע השבוע בצהריים 4 שעות שזה ממש נס והשאיר אותי ער לשאר השבוע, התחיל סיינפלד ביום ראשון
, מכבי חיפה ניצחה השבוע את מנצסטר יונייטד, ולמרות שאני אוהד הפועל חיפה
, מאוד שמחתי לראות שבעיתונים באנגליה כולם ירדו על מנצסטר ונדהמו מאוד מהישראלים. אני אוהב לראות את המדינה שלי באור חיובי במדינות אחרות. דיברתי עם חברה שלי לכיתה שאני מכיר אותה מהגן בטלפון, וממש שמחתי למצוא ככה עוד מישהו שממש כיף לדבר איתו בטלפון. קשה למצוא הרבה כאלה. בדרך כלל זה רק "היי מה קורה? בסיידר..." "מה חדש? כלום..." "רוצה לעשות שיחת נפש או משהו? מה אתה רוצה?!!?!"
. שיהיה סופשבוע רגוע,

ממצמצת

New member
קשה לומר

מהם שלושת הרגעים המאושרים של חיי. אני חושבת שהחיים בנויים מכל מיני רגעים קטנים של אושר הנותנים לאדם סיבה לקום בבוקר. אז אם אצטרך למצות שלושה רגעים מאושרים הייתי אומרת שהראשון הוא הפעם הראשונה שבחור אמר לי שהוא אוהב אותי. הפעם השנייה הייתה כשאבא שלי ראה את תעודת הבגרות שלי ובפעם הראשונה בחיי הרגשתי שהוא באמת גאה בי. את הפעם השלישית אני לא יכולה למצות ברגע אחד, ישנם הרבה רגעים קטנים שאני יכולה להעלות במוחי וייגרמו לחיוך על פניי. לבסוף אני מאמינה שצריך לחיות כל יום כאילו הוא אחרון. צריך להעריך כל פעם מחדש את כל הדברים הטובים בחיינו, אם נודה כל יום על כל הדברים הטובים בחיינו וננסה להתעלם מהדברים הפחות טובים נוכל להיות מאושרים ושלמים עם עצמנו. אושר זה דבר שנמצא בליבנו, החוכמה היא להבין שהוא שם.

זהות

New member
אוף , שאלה קשה ...

לכמת אושר ובכלל מה ההגדרה למילה הענקית הזו ?... אינטואיטיבית וללא מחשבה אני מקלידה את התשובה : 1- לידת בני הבכור 2- סיום למודי התואר הראשון 3- קורס צלילה שעשיתי לאחרונה.

IC4

New member
god is in the details

אבל מה שגרם לי לאושר שבועי לקבל אימיילים מאורלי לקבל אימייל מיפעת! לקבל תגובות על שרשור אני רוצה לבכות
ואתמול שהיה בשביל יום סוחף ונהדר שהתחיל מהחלטה ספונטנית למדי ללכת לטייל ברגל והתגלגל לשיעור קונג פו חינם ומשחק של כשעתיים בחנות מחשבים עם עוד הרבה אנשים, גם חינם
מה שמשמח אותי יותר זה שאני כנראה אתחיל לקחת שיעורי קונג פו באופן מסודר - שזה דבר שאני רוצה כבר כל כך הרבה זמן, ורק עכשיו הרצון הפסיבי כל כך שלי בא לידי ביטוי מעשי במציאות!

KEiN

New member
../images/Emo4.gif

46 באנגלית
56 בספרות
83 בהסטוריה?
70 בכימיה?
החלומות שלי, הם אלו שגורמים לי לאושר... חוץ מיזה, אני משתדל שלא להתדכא מהמצב העגום
אחריי הכל, יהיה בסדר
...אחריי הכל *ממממ |ריחשוש עצבני
|... שיהיה סוף שבוע מאושר לכולנו

KEiN

New member
כל מיניי...

אני מתכוון חלומות אמיתים, כאלה שקורים בלילה, כשאתה ישן

עוד צעדים בדרך אל האושר

נו טוב, על דבר אחד שעשה לי ממש טוב אתם כבר יודעים - היו לי אומץ ומזל לבחור להפסיק לקבל הערות מעליבות במקום העבודה, ולא רק שלא פיטרו אותי בעקבות זה שקמתי ואמרתי את זה, אלא אפילו ביקשו סליחה. התגובות המדהימות שקיבלתי על זה, בחיים האמיתיים וכאן בפורום, הן חלק מהכיף האינסופי שאפף אותי בשבוע הזה.
יש משהו נוסף שעשה לי טוב – יש לי חברה שמתייחסת ממש מגעיל לאמא שלה. עכשיו, אני יודעת שהנושא הזה רגיש קצת כאן בפורום לפי מה שקראתי, והאמת שגם לי יש לא מעט (בלשון המעטה) מטענים בנושא, אבל דווקא בגלל זה ממש הפריע לי, כי היא (החברה שלי) ממש מגזימה. היא מתייחסת לאמא שלה בצורה פשוט מגעילה – צעקות, או התעלמות, או זלזול. אולי זה בגלל שהיא בת יחידה, אולי זה בגלל שהיא מתוסכלת מהאופן שבו שחבר שלה מתנהג אליה והיא מוציאה הכל בבית – אבל לאבא שלה היא הרי לא מתנהגת כך. בקיצור, בגלל שאנחנו חברות טובות, מצאתי לנכון להעיר לה על זה. הרבה פעמים בעבר הצדקתי אותה, חלק מהזמן דווקא חשבתי שהיא מגזימה אבל היה לי נוח לצדד בה ולא באמה, אבל השבוע החלטתי כמה החלטות, ואחת מהן היא שאני אומרת מה שאני חושבת. דיברנו הרבה, ובהתחלה היא הגיבה בביטול, אחר-כך בחוסר הבנה מה אני כל כך עושה מזה עניין, ובסוף היא נכנסה לפרטים, וכעסה שאני בכלל יכולה לחשוב על האפשרות שאמא שלה צודקת לפעמים. השיחה בשלב מסוים ממש לא היתה נעימה, ובשלב הזה החלטתי לסגור את השיחה (זה הכל היה בטלפון), ללא שום התנגדות מצידה. יותר מאוחר בערב היא התקשרה וביקשה סליחה על זה שהיא הגזימה. חשבתי שזו הזדמנות ליישר את ההדורים, אבל אז אמרתי – בקול – אולי את גם מגזימה עם אמא שלך...? היתה שתיקה של כמה רגעים, ואז היא אמרה, בחוסר רצון, שהיא מסכימה...! אבל שזה לא ממש נשלט, הן כבר כל כך אנטי אחת לשניה, שהן פשוט רבות על כל דבר, ולו הדבר הפעוט ביותר. בסופו של דבר לא היתה איזו שורה תחתונה מוחצת, אבל אני מרגישה בכל זאת טוב עם העניין. הוצאתי משהו ששמרתי בבטן המון זמן, ומי יודע – אולי ייצא מזה משהו טוב גם ביניהן, למרות שאני אולי אופטימית מדי. אבל גם היא בעצמה אמרה: "את יודעת, משהו עובר עלייך... את ממש השתנית בזמן האחרון."
נו, וכשהיא אמרה את זה, כמובן שהייתי מאושרת וחייכתי לעצמי. ואז סיפרתי לה מה שאני יכולה לספר עכשיו גם לכם... הסתפרתי! נגמרו השערות הארוכות! נגמר הסירוק האינסופי בבוקר ואחרי כל מקלחת! נגמרו הפנים המעצבנים! נגמרו הקוקיות והסרטים! יש לי עכשיו תספורת קצרה קצוצה, כמו שחלמתי המון זמן. כשיצאתי מהמספרה, באמת לא הייתי ממש מחוברת למציאות... כלומר, אנחנו מדברים על תספורת ולא על ניתוח לשינוי מין, אבל אתם לא יודעים איזה שינוי עצום זה בשבילי – אני עם שיער ארוך מאז ומתמיד, אף פעם לא הסתפרתי! אני לא מפסיקה להציץ במראה ולעשות פרצופים וללטף את השיער ולצחקק בכל פעם שאני עושה תנועה לא מודעת כדי להעיף את השיער (שכבר לא קיים) מהעיניים...
התגובות בבית נעו (במהירות האור) מתדהמה לטווח רחב של קריאות גנאי והסתלבטויות כועסות, אבל למרות שזה הרגיז (מאד) באותו רגע, כרגע אני במצב רוח מעולה ולא שמה על זה קצוץ (תרתי משמע...), בכל אופן אין טעם להרחיב בנושא, הם פשוט יצטרכו להתרגל כי הרי אין יותר מדי ברירה כאן.
ועכשיו אני מוכנה לפגישה של מחר – אני הולכת להיפגש מחר בבוקר עם הבחור ההוא שמעניין אותי... אנחנו לא נהיה לבד אלא עם עוד שניים-שלושה ידידים, אבל אני כבר אמצא את ההזדמנות לתפוס איתו דיבור... ומעניין מה הוא יחשוב על התספורת החדשה! בסופו של דבר אנחנו מכירים רק זמן מאד קצר ובאופן מאד שטחי, אבל... נו, טוב, פרטים בהמשך!
ודבר אחרון, שמתקשר גם לשינוי החיצוני וגם לנושא צער גידול אמהות – חשבתי בין השאר גם לעשות קעקוע, שזה משהו שנראה לי יפה כבר הרבה זמן. אבל כשחשבתי לעומק האם אני באמת רוצה שיהיה לי קעקוע, הגעתי למסקנה שלא – שאומנם זה באמת (לפעמים) יפה, אבל הסיבה העיקרית שרציתי את זה היתה כי ידעתי שזה פשוט יוציא את אמא שלי מהכלים... וזו ממש סיבה ילדותית ומטופשת. ומכיוון שאני כבר בוגרת, אני אמצא דרכים בוגרות יותר להוציא אותה מהכלים...
סתם, סתם! אני פשוט במצב-רוח מרומם ואני רק צוחקת.
אז מה עוד צריך לקרות כדי שאני אהיה יותר מאושרת? אני חושבת שאם העניינים ימשיכו ככה, אני אהיה מאושרת, כי זה המצב שלי כרגע. הרבה שינויים, תחושת חופש והרגשה שיש לי כוח ושהחיים מחייכים אליי. ושכל הדברים ברשימה שלי (היא די התארכה, אגב. אני אשמח לשתף אתכם, אבל קודם אגמור מה שהתחלתי) יתגשמו בזה אחר זה. שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא!

KEiN

New member
ואם כל אלא יתגשמו

את תרגישי מאושרת או שמחה? יש הבדל...

למעלה