אושר, שמחה, סיפוק =]

count on me

New member
אושר, שמחה, סיפוק =]

כיצד נמצא את האושר? "האושר תלוי בנו" אמר אריסטו, מבכירי הפילוסופים של העת העתיקה, ומאבות הפילוסופיה המערבית. הוא טען שלכל פעולה אותה מבצע האדם, יש תכלית שלשמה היא מתבצעת, ולכל תכלית ישנה תכלית גבוהה יותר עד לתכלית העליונה. זה מה שמבדיל בין אדם אחד ממשנהו. אחת הנקודות המשמעותיות שעלינו להעמיק בהן, היא השאלה "מה אופייני וייחודי בי ואינו נמצא אצל האחרים". כשנדע מה המייחד אותנו ומהי התכלית שלשמה אנו כאן, מתוך הגילוי והחיים לפיו, ניתן יהיה לגזור את האושר המיוחל. האושר אינו מושג מסיפוקם המיידי של התאוות - שכן אלו הן זמניות וחולפות. האושר אינו מזוהה עם העושר, הכבוד, התהילה, הפרסום – שכן אף אלו זמניים וחולפים. אושר אינו מסוג הדברים, שאנו רוצים בהם על מנת להשיג דברים אחרים. האושר הוא אפוא לעולם לא אמצעי להשגת משהו אחר. אלא האדם המממש את מהותו כאדם. אדם מאושר אינו נזקק לשום דבר נוסף. כאשר אדם מאושר‏, אין הוא רוצה דבר. אושר הוא מצב של מלאות. זהו מצב יציב, הנמשך באופן קבוע ומאוזן בין עודף לבין חוסר של תכונות שונות. אך האם אנחנו יודעים בכלל מה גורם לנו אושר? ואם קשה לנו לגלות מה יעשה אותנו מאושרים כרגע, כיצד ניתן לחזות מה יגרום לנו אושר בעתיד? האושר הוא תוצאה של מי שיש לו משמעות בחייו. לאנשים מאושרים יש מטרה לשמה הם חיים. אדם שיש לו משמעות ומטרה בחיים, יכול לשאוב אושר בכל רגע נתון ויש לו את היכולת להניע את עצמו, לשאוף, להגיע. אז חבריי לפורום, מה גורם לכם אושר? האם אתם יכולים לחזות את האושר?

Spotless Mind

New member
עונה...

מה שגורם לי אושר, זה להרגיש מסופק, ואני מרגיש מסופק שאני נותן הכול בשביל הכול! לא משנה באיזה תחום זה בחיים..אם בלימודים, זוגיות, משפחה וכו'.. ואפילו אם אני לא הכי במצב רוח טוב, ויש מישהו שיקר לי או אפילו זר לי והוא בשיא השמחה, זה גם נותן לי משהו.. לחזות את האושר? למה הכוונה?

לילי27

New member
הדברים שגורמים לי אושר.

בילוי עם חברות, שאני לומדת דברים חדשים שמעניינים אותי, שאני מרגישה שיש לי מטרה ואני מחכה למשהו, להקשיב ולייעץ, שאומרים לי שאני צריכה להיות פסיכולוגית :], חיות, לפגוש את כל המשפחה בשישי בערב, ובכלל להיות עם המשפחה, להיזכר בדברים. ועוד הרבהה הרבהה דברים.

yossi iv

New member
אריסטו היה

הומוסקסואל אם אני לא טועה.. נראה לי שזה משהו שקשור לסיפוק ולאושר שלו

count on me

New member
כל - כך הרבה דברים....

ממלא אותי באושר להגשים חלום, מטרה, לאחר עבודה קשה. מילה טובה ממישהו = ] להעלות חיוך לאדם קרוב, וגם לזה שאני לא מכירה...... ללכת לים עם אדם אהוב ולהיות שם כל הלילה.... להתנדב מכל הלב =] לדבר עם המנחה שלי = ] לפגוש את מעיונושש...זאתי שחנכתי אותה... לשמוע מוסיקה ולהשתגע.... להסתכל למישהו בעיניים, עמוק עמוק. להיפגש עם חברים.... שמישהו אמר לי שעשיתי לו ת'יום.... להקשיב ולסייע לאנשים...לראות שבאמת עזרתי להם... ועוד..... = ] שבת מקסימה לכולם = ]

count on me

New member
וזה משנה בו משהו?

יוסי, לפעמים רק לפעמים..תיהיה גם רציני..זה נחמד.

למעלה