אושר - רסיסי מחשבות

אושר - רסיסי מחשבות

אני הגעתי למסקנה מעניינת - זה לא שהאושר בורח מאיתנו, אלא שאנחנו, בני האדם, מין חיה מזוכיסטית שכזו, נהנים בעצם יותר מהחיפוש אחרי האושר. אם נמצא את האושר, מה אז? כדי להיות מאושרים, אנחנו צריכים קודם כל לחוות מהו סבל. אושר עבור ילד בסומליה זו ארוחה, שאפילו תהיה קרה. אושר עבור מובטל וחסר בית הוא השינה, הבריחה מהמציאות שבאה אחרי בקבוק הוודקה. אושר עבור אם הוא החיוך של תינוקה. אושר שונה מאדם לאדם. אפשר להביא פה עוד המון דוגמאות. מה שמפליא במין שלנו, הוא שגם כאשר כבר יש לנו מה ששאפנו אליו, נרצה עוד. איך נהיה מאושרים, אם כך? רסיסי מחשבות.

black ross

New member
חיפוש האושר..

עצם החיפוש אחרי האושר שמשתנה אצל בני האדם ואפילו משתנה בבן אדם אחד הרבה פעמים זה בעצם האושר ..... עכשיו מהתחלה לאט לאט ...... החיפוש אחרי האושר מבלי שנשים ליבנו אל כך מביא אותנו לסיפוק ובכך מביא לנו גם אושר .... האושר משתנה אפילו בבן אדם אחד הרבה פעמים מהסיבה הפשוטה לא לעיתים רחוקות קורה שאנו מוצאים את האושר שלנו שחיפשנו ואז אנחנו מציבים לנו מטרה נוספת וראה אני מציינת נוספת לא אחרת ושוב נדמה שאין אנו מאושרים אבל בסה"כ כל אדם שחושב שאינו מאושר עליו לבחון את חייו ולראות כמה פעמים הוא הצליח להשיג את האושר ...... אדם ממוצע משיג את האושר לפחות פעמיים ביום וזאת משום שהאושר טמון בדברים הקטנים שביום יום ...... שתי דקות לפני שאמות אני אזכור את כל ההישגים הקטנים שלי ואתמלא באושר

בת ה י ם

New member
כלומר, רק אנחנו אחראים

להיותנו מאושרים או לא ובקיצור.....אלוהי הדברים הקטנים

black ross

New member
נכון ....

רק אנחנו ואיך שאנחנו בוחרים לראות את הדברים ..... אדם אחר יכול לומר שזה לא אושר נוסף אלא אושר אחר ואז בעצם הוא מעולם לא השיג את האושר ......

האושר הוא בהחלט בדברים הקטנים...

לפני שאני הולך לישון, אני מנסה להזכר במשהו קטן שעשה לי אושר באותו היום, אפילו אם זה מישהו שצחק מבדיחה שסיפרתי. אם נזכור את כל נקודות האושר הקטנות האלה, נחבר אותם בקו - נגלה שיש לא מעט אושר, אלא שאנחנו, מזוכיסטים כהרגלנו, מחפשים למה האושר נעלם
כאשר הוא תמיד שם. אני לפני שאמות, אם אני אסכים להגיע למצב הזה, ארצה להזכר בכל האנשים שהצלחתי לשנות משהו בחייהם, אפילו אם זה יהיה מישהו ששכנעתי אותו למחזר פסולת...

GALI02

New member
../images/Emo141.gifאושר../images/Emo141.gif

אושר זה לא משהו מוגדר. לא יעד מסויים שאליו מובילה דרך מסויימת. אושר זה משהו פנימי. יכול להמשך אפילו שבריר של שנייה ויכול להמשך יותר. אושר זאת תפיסה סובייקטיבית. אושר זה כל מה שכתבתי ושום דבר ממה שכתבתי כי אושר משתנה מאדם לאדם. אושר זה מה שאני מרגישה עכשיו. כך סתם באמצע היום בלי סיבה מיוחדת וזה יכול להשתנות כל רגע. כולם רוצים להיות מאושרים אבל בעצם אף אחד לא יכול להגדיר מה זה אושר...

אמממ

האדם מאז ומתמיד שאף לשלמות. מי שלא סבל לא יכול להיות מאושר. למשל קחי את הסומלי בשבילו פת לחם זה אושר וקחי אדם רגיל בשבילו זה סתם לחם. האדם הרגיל לא סבל ממחסור ממזון ולכן לא יכול להעריך. כל עוד האדם לא מאבד את מה שהיה לו ואז מוצא אותו מחדש הוא לא יודע מה זה אושר לפי דעתי. הגמד

guyp2

New member
אתם רוצים להגיד ..

שאם יהיה לי וילה ענקית.. עם בריכה.. ואוודי TT חונה בחניה.. אני לא אהיה מאושר?? סתם סתם.. זה ממש לא השאיפות שלי בחיים.. אבל.. שרשור מעניין ביותר.. ונכון קבלו ח"ח.. לא שיש לי מושג מה זה.. (מה זה?!?!)

אתה לא יודע מה זה ח"ח?

חיזוק חיובי... זה שם כולל לכל ה"עשית עבודה טובה, אתה אחלה" וכו´. בצבא משתמשים בראשי התיבות האלה "קבל ח"ח" כאשר ביצעת משהו על הצד הטוב (או משהו שהמפקד שמח ממנו...).

ניקולי

New member
אילן ..... ../images/Emo24.gif

ראשית מה שלומך? אתה יודע מה?? יש משהו במה שאתה אומר אבל... משום מה כשאני הגעתי לאושר אני לא מאמינה שהוא קיים עבורי..כל דבר שהוא מאודר , בעיני הוא נראה חשוד איך את זה מסבירים??? להזכירך.. שוחחנו בצ´ט עם מיקי 35 לפני כמה זמן... ניקול*

ניקולי ../images/Emo140.gif

שלומי מצויין, תודה. כבר חשבתי שהולכים לעבור שלושה ימים בלי שאראה את ה-significant other שבחיי, אבל היום פגשתי אותה. זה מצחיק, כל יום שאני יודע שאני לא אפגוש אותה נראה לי ארוך ומיותר...
הסברתי את זה קודם - בני אדם מעדיפים את החיפוש במקום את המציאה. זה מוזר, בהתחשב בזה שאושר אמיתי בא דווקא בקלות ובחינם, ותמיד כשאנו לא מצפים לזה. בגלל זה אולי זה נראה חשוד... כשאת הולכת לישון, תחשבי על מה גרם לך לחייך באותו היום, גם אם זה הדבר הכי טפשי בעולם.

uuuuuuu

New member
מהו אושר.......

יש סיכוי שתמצאו תשובה כאן. שום דבר לא סופי מלבד הסוף שגם הוא לא סופי.

מיקי 35

New member
עדיין היא מתעלמת ממני...

חכי... חכי... לא אחזור ? אחזור !! אני אראה לך מה זה !!

מיקי 35

New member
מי הוא אדם מאושר...

אדם מאושר הוא... זה שמוצא את האושר ברגעים הקטנים... זה שיודע למצות את הטוב מכל מצב בחיים... זה שאינו ממתין לדבר כדי להיות מאושר... ונהנה ממה שיש להווה לתת לו... זה שיודע לאהוב ולהיות נאהב... זה שאינו מפחד לקחת סיכונים על מנת לעצב את עתידו... זה שעוצר מדי פעם כדי להריח את הפרחים...

למעלה