אושר מול אושר.?

אושר מול אושר.?

בשבוע האחרון אחי הגדול היתחתן עם בחירת ליבו(-ולכול המחבתים אתם מוזמנים לבדוק מי אני מילא נימאס לי מהמשחק הזה...) קיבל בחורה מדהימה!משפחה חשובה שאילו היו יודעים שיש לו אח/ות חילונים לא היו ניגשים לשידוך ביכלל. אתמול ראיתי אותם מאושרים וחשתי שמחה על כך שהם יכולים לחיות ביחד כי אני לא עשיתי צעדים לחופש, ואז הכתה בי בעוצמה מחשבה:מי אמר שהאושר של 12 אחיי ושל הורי חשוב יותר מהאושר שלי???סתם נקודה למחשבה...

משתוקק10

New member
חייך קודמים

יש בדיחה יפה ע"כ שאברך אחד רצה להתאבד, חברו ניסה לעצור אותו: מה עם ששת ילדיך שיישארו בלי אבא? ענה לו האברך המתאבד: חייך קודמים. (כאן צוחקים) בכל מקרה אני חושב שזה לא רק האושר שלך זה אושם של ילדייך לעתיד (אם את מתכננת) ובלי קשר לאושר זכותך לבחור את דרכך בחופשיות. ד מ ו ק ר ט י ה

חזק!

הבעיה מסובכת כפליים כי האושר של בני משפחתך מביא אושר גם לך עצמך כיף לך לראותם מאושרים אכן בעיה סבוכה

קתרזיס

New member
נו, אז כמה נשאר לך לחתן?

לפני שאת יכולה לצאת קבל עם ועדה מהארון?

חזי g

New member
דבר ראשון לזוג המאושר

בואי אני אגלה לך סוד, לפני שיצאתי בשאלה הדילמה העיקרית שלי היתה מה יהיה עם השידוכים של אחי ואחיותי. וראי איזה פלה אחותי שהיתה מאורסת היתחתנה עם בחיר ליבה והקימו בית בישראל, שאר אחי ואחיותי גם כן התחתנו למיטב הבנתי עם משפחות "מהמעולות" והמצוינות. כך שבסופו של ענין אני ביצעתי את הצעד שהיה חשוב לי ולמשפחתי שלום (אני יודע שלא קל להם אבל בסופו של יום אין להם בררה אלה לכבד את הצעד)

בעד הכנות, עם כל הצער שבדבר

מזדהה לגמרי עם הדעה שלך. מתוך ניסיוני האישי, כשיצאתי, אחותי הגדולה הייתה בשידוכים, וכעבור זמן קצר נישאה. עוד אחות נישאה כאשר הייתי בצבא, כשנה אחרי, ולפני שנתיים, אחי הקטן התחתן. כולם יודעים עם זה, והיה קשה מבחינת הסביבה אבל כולם הקימו ( או בדרך לשם) בית בישראל. אולי מפני שהתרחקתי ולא היוויתי השפעה "רעה", אולי בלי קשר לזה. כשהולכים עם הלב, עם הרצון להיות מאושר אין שום דבר שיפריע בדרך. בעצם, כמו שאחיי ואחיותיי רצו באושרם עצמם והתחתנו עם אלה שרצו, מבחינת הזרם אליו הם משתייכים, כך אני, שרציתי באופן טבעי באושר עצמי עשיתי את הצעד הזה. בעצם השאלה צריכה להיות, בכל צעד, ובוודאי כאן, מדוע אני רוצה לעשות את זה? אני רוצה לעשות את זה כדי להיות שלם באופן בו אני חי את חיי. גם אם זה יגרום צער מסויים לאנשים שאני אוהב ומכבד, עדיין, אם לא אעשה זאת אני סובל, ואת זה לא אני רוצה ולא האנשים אותם אני אוהב. וכבר אמרו רבותינו ז"ל, ומה שלא עושה השכל, עושה הזמן..

חזי g

New member
לדעתי

מעבר לשריון שיש לאנשים מסתתר הגיון בריא. לכן כשהם רואים שאדם נחוש בדעתו ומחליט על דרך מסוימת לא נותר אלה להשלים עם זה.

כנראה שהיא לא כזו מדהימה.

איך אח שיצא ל`תרבות רעה` הוא פקטור לגבי איכות בן הזוג שלך?!

חרדי (סוג של) בהווה..

היא יכולה להיות מדהימה, מטריפה, משגעת! אבל היא לא ממש מפעילה ת'מוח, גם יחסית לאחת חרדית. (במידה ואת אכן צודקת והיא לא היתה מתקרבת לאח שלך בגללך)

אני מדברת על לפני ההיכרות

שמציעים תשידוך בחור עם אח/ות חילונים נחשבים לפחות. ככה זה בציבור הדפוק שלנו.

זה בוודאי לא יתרון

אבל רק אצל מישהו שמחפש שידוך ש`נראה טוב` ושהאמא תוכל להשוויץ בו בשיעור צניעות השבועי שלה יכול להוריד שידוך על דבר כזה.

למעלה