אושר או משמעות ?

nehud

New member
מנסיוני בעבודה עם חרא

במידה ואינך מסתכל מעבר למפלס החרא אינך יכול לראות הרבה יותר מחרא במהלך חיי עסקתי עם שותף בפיתוח מתקן לטיפול בשפכי רפת במהלך אחד הניסויים אשר ביצענו מרוב התלהבות בהצלחת הניסוי נפלנו שנינו לתוך הבריכה . כן כן זו המלאה בחרא!! שותפי קם וקיטר ואני צחקתי מכל הלב כאשר כל הסיפור הוא להתרחץ בצינור ביום קיץ חם ערום כמו הפרות ברפת. באהבה אהוד

hilabarak

New member
שוב הגענו לתורת האיזון, לרוב האנשים

קל עם הקיצון. חלקם מתעלמים מהחרא ומנסים פשוט לשכנע את עצמם שהם מרגישים טוב (ביגזרה מסויימת בחיים), למרות שברור שחרא להם. חלק אחר של האנשים כמו שטענת שוקע בחרא ומתלונן. אני מאמין שצריך להכיר באותם גזרות שאתה מרגיש בהם רע (או סתם חוסר שלמות) ולטפל בהם. ודבר חשוב נוסף, אני מדבר על גזרות חיים מורכבות, לא על מצבים פשוטים. התיזה שלי איננה בנוייה לאדם שנפל לבור חרא, או נרטב בגשם או שעקפו אותו בכביש. אלו מצבים פשוטים ונקודתיים, שאינני רואה משמעות גדולה להתייחסות אליהם. אם אדם לקח את האירוע קצת יותר קשה או קצת יותר קל, זה לא בסיס החיים בעיני. בסיס החיים הוא העומק הרגשי מתחת לפני הדברים. ההרגשה שלך כלפיי העבודה שלך, ההרגשה הבסיסית המלווה אותך ביום יום (מתחת לבדיחות או לכעסים), ההרגשה הבסיסית המלווה אותך בזוגיות, ההרגשה הבסיסית המלווה אותך בתחום ההישגיות/מימוש, ההרגשה הבסיסית המלווה אותך מול הילדים שלך, ההרגשה הבסיסית ביחס לשעות הפנאי שלך (מרגיש מיצוי או חסר) .......... אני מכיר אנשים שמגיעים למילואים וממש נהנים עם הצחוקים והחברה. אני ממש סובל במילואים. לחלק מאותם אנשים יש זוגיות הרוסה ומצב כלכלי בעייתי (שהם הביאו על עצמם בגלל ביזבוזי יתר). האם אדם באמת יכול למדוד משהו על סמך היכולת להתמודד עם הנתק מהבית של המילואים ? אולי דווקא ליהפך ? אולי דווקא אדם שמוצא עצמו במילואים בכיף, זה סימן שלא הכי טוב לו בבית ? אין לי תשובות כי החיים מורכבים מידי, אבל אני יודע שהחיים הם מורכבים ורק האדם יכול להחליט לעצמו האם הוא שלם עם האלמנטים או לא. אבל שלמות בהחלט לא נמדדת בסיטואציה בה צחקת בעוד האחר כעס. היא משהו עמוק הרבה יותר מזה. דרך אגב, הדיונים הללו רציניים מבחינתי לא כי תמיד אני כזה רציני. אלא כי אלו פורומים של ייעוץ פילוסופי ואנשים באים ללמוד וללמד (זו לא סתם ארוחת צהריים עם החברה), לכן אני מרגיש חשיבות לדיוק.

nehud

New member
הנפילה לבור החרא אינה משקפת את

מורכבת החיים אבל גישה לחיים כן. שותף אני לגישתך בכל הקשור להתייחסות רצינית לדיונים בפורום אך מבחינתי החיים הם חוויה ומשחק ואין צורך לקחת את הדברים ברצינות ייתרה ללא מקום לקלילות. כלומר בדומה למשחק הכדורגל יש מקום לניצחונות והישגים אך גם לכישלונות וירידת ליגה, ועדיין זה משחק שאפשר לבוא להנות, לכעס, לקללות, אהבה, לעבודת צוות, להישגים אישיים..... כלומר יש מקום רב להנאות למרות שיש גם חרא באהבה אהוד נ.ב בכל הקשור למילואים אזי "זקן אני" וסיימתי את חובותי לאחר שנים של קושי רב בכל פעם מחדש לצאת לעד 45 יום מילואים רצוף! מכאן שהנושא אינו נמצא יותר בסדר יומי

hilabarak

New member
טוב אם אהבת אז בוא נמשיך לעוד

שתי מחלוקות שנראות מהצד שלי : 1. המציאות איננה האשלייה בעיני, היא הקיים - המחשבות הם רק דרך לשפר את הקיים, אבל הן לא מעל הקיים. שים לב שזו גישה שנוגדת כמעט לחלוטין את הרוחניות הקלאסית. הרוחניות הקלאסית טוענת שאדם יכול להיות מאושר בבית כלא בדיוק כמו בטיול בחו"ל, שכן הכל בראש שלו. אני טוען שאדם בכלא יכול ללמד עצמו לסבול פחות, אולי אפילו לא לסבול. אבל הוא איננו יכול להביא את עצמו למצב שבו יהנה בכלא יותר מאשר בטיול בחו"ל (תחת הנחה שהוא בבסיס אדם שאוהב חו"ל ולא אוהב כלא). כי ככל שיעלה ב"כושר המנטלי" שיעזור לו לא לסבול בכלא ואולי אף ליהנות קצת, אם באותו רגע תשחרר אותו לחו"ל זה יביא אותו ל"אקסטזה". בעוד שאדם רגיל רק נהנה בחו"ל. זאת אומרת שבעיני המחשבה מאוד מוגבלת ביכולת להרגיש טוב, למציאות יש עוצמה אדירה (המציאות איננה אשלייה, אלא המציאות). לכן בעיני אדם לא יכול לשכב כל היום במיטה ולהרגיש טוב. אלא אם כן יש לו כשלים פסיכולוגיים מאוד כבדים ואז זה המצב שמאזן אותו (אבל אני דן תמיד בנורמה ולא בחריג). על כל אדם נורמלי יפעלו אנרגיות מציאותיות שיוציאו אותו מהמיטה (או שיגרמו לו להיות אומלל במיטה)ולכן זה בעיני לא מצב אפשרי. 2. לחיי הרגע אין כזאת משמעות בעיני. אני דן בהרגשה מתחת לדברים ולא בהרגשה בכל רגע נתון. ואני אבהיר. הילדות שלי מקסימות בעיני הן באמת ילדות טובות וחכמות (אני מייצג דיעה גם של זרים). אני לא מתייחס להורות שלי איתן כאושר כללי. זה שאתמול בערב כעסנו על הגדולה כי "משכה" את שעת השינה זה נראה לי שולי. או דוגמא נוספת. ההקטנה (בת שנה וחצי) נהנית להשתולל. כל פעם שבאים להחליף לה חיתול היא מתחילה לרוץ כדי שנתפוס אותה. לרוב זה מצחיק לראות גמד קטן רץ וצוחק. לפעמים זה מעצבן ואני תופס אותה בכוח כדי להחליף. אבל בעיני זה חלק מההורות, אני לא יכול למדוד את הרגעים הללו בנפרד. אני יכול לענות לך שאני שלם עם ההורות שלי, אני שלם עם הביטחון העצמי והחובמה שיש לילדות, אני שלם עם הוויתור בקריירה שלי (כולל חוסר היכולת להתפתח כמורה רוחני) שאני עושה בשבילן וכולי. וזה בעיני כולל את הרגע הכעוס והרגע המצחיק והרגע הגאה והרגע המודאג (כשהן חולות) וכל הרגעים האפשריים. בקיצור הדיון אצלי מתחיל ממקום שונה לחלוטין (לפחות כך אני חושב). אני שואל איך לשפר את המציאות הקיימת - המציאות היא העיקר. המחשבה היא סך הכל כלי נוסף לשיפור המציאות. המחשבה היא לא (דגש על הלא) הבסיס שלפעמים צריך מציאות (אשלייה) טובה.

hilabarak

New member
תיקון טעות - כתבתי "אני לא מתייחס

להורות שלי איתן כאושר כללי". התכוונתי כמובן שאני מתייחס להורות כאושר כללי ולא כאושר רגעי בכל רגע נתון.

nehud

New member
התיחסות בשולי הדיון ...

ערפת (אפשר גם על פי גישתך) היה טרוריסט מעולה - לקח אוסף של אנשים / חמולות ותוך פרק זמן של 35 שנה הגדיר אותם כעם עם מדינה והכרה עולמית גורפת!! מעשים מעשים מעשים (אין עוד טרוריסט כזה בהיסטוריה המודרנית) בדרך כמובן יש נפגעים וכאלה הבוחרים להרגיש נפגעים כמו בדרכו של כל אדם הפועל להגשים " מה שנקבע לו מראש" ולא רק מדבר על כך. באהבה אהוד

למעלה