אושר או משמעות ?

sleeper1111

New member
אושר או משמעות ?

ראיתי את המאמר הנ"ל http://www.olam-jew.com/shut/osher-o-mashmaut.htm מדברים פה שאדם מאושר הוא אדם שיש לו משמעות. אתם מסכימים עם זה ? הם טוענים שרק אדם עם משמעות הוא אדם עם אושר. לעומת אנשים אחרים שיש להם אושר רגעי מרגעים קטנים של הנאה או אושר מתהליך נפשי. מה הדעה שלכם על זה ?

nehud

New member
אז אמרו במאמר וגם אני אמרתי

אז מה? האם אתה בוחר לחיות את חייך עפ"י הסטטיסטיקה או עפ"י ההנאות הקטנות שמספקות לך משמעות לחיים וכתוצאה מכך גם אושר? אני בחרתי בשניה! (אז אמרתי אז מה
) באהבה אהוד

sleeper1111

New member
מה גורם

לך לחשוב שהנאות קטנות זה אושר ? אתה מגדיר בנאדם מאושר זה בנאדם עם רגעים של אושר. זוהי ההגדרה שלך לאושר ואתה -מחליט- לחיות אותם ככה. לאסוף זיכרונות של אושר בכדי להגיע לחלטה שאתה אדם מאושר. אם טוב לך...סבבה...המשך כך. דנו כבר בנושא ולא הגענו להסכמה, חבל לבחוש בעוד מילים שלא מגשרות. המאמר לא דן בסטטיסטיקות , הוא דן בדרך. הם טוענים שדרך משמעות האדם יקבל את האושר. לעומת דרך העולם שעובדת לפי צבירה של זכרונות והנאות קטנות ב"תיק האושר" כדי שאנשים יגדירו את עצמם מאושרים. אני אשמח לשמוע דעות אחרות

nehud

New member
מטנצל לא הצלחתי להסביר עצמי

כל אדם עומד בפני עצמו ויודע מה עושה אותו מאושר כעת! כאשר מוצגת דרך אוניברסלית לביצוע אזי מדובר בסטטיסטיקה ולא באדם גופה! באהבה אהוד

sleeper1111

New member
אוקי...

יפה, זאת אומרת שלכל אחד יש משהו אחר שגורם לו להיות מאושר. כלומר, לכל אחד יש בתוכו מערכת של תנאים שאם הם מתקיימים אז הוא נהייה מאושר. ומהו האושר הזה? איזשהו אושר רגעי, רגע ההחלטה של הגוף להיות מאושר. איך יכול להיות גורם שיגרום לך לאושר? כשאתה מסוגל להחליט. כלומר כשיש לך עבר, או מצב בהווה שאתה שופט אותו לפי ראיית העולם שלך. ואתה מחליט להיות מאושר. המאמר דיבר על המצב הזה, שהוא מצב לא טוב שאנשים רודפים אחריו כל החיים שלו. אנשים רודפים אחרי גורמים לאושר בשביל למלא את "תיק האושר" שלהם. רק בשביל להגדיר את עצמם כאנשים מאושרים. המאמר דן במצב שבו לאדם יש סיבה לחיות (משמעות) יש לו מטרה בחיים ואז הוא נהייה מאושר. כלומר המאמר טוען שכל הגורמים הקטנים שגורמים לאושר הם לא באמת אושר אמיתי. אלא רק מצב שבו יש גורם לקיום שלך שאתה מודע אליו, רק אז אתה באמת מאושר. עם הטענה של המאמר אני לא מסכים ורציתי לשמוע דעות אחרות. אתה טוען שהאופציה השנייה אתה בוחר בה. האופציה השנייה, אושר. הכוונה היא רדיפה אחרי גורמים שנותנים לך אושר.ולמעשה אין צורך ברדיפה אחר משמעות. עכשיו השאלה היא, כמה זמן הגורמים האלה נותנים לך אושר? כלומר מהו משך האושר שאתה מקבל עבור הזמן שהשקעת עד לקבלת הגורם. ומה קורה כשהגוף שלך מתרגל ל"גורם אושר". קח לדוגמא מצב שפיצה גורמת לאדם אושר. הוא אוכל נניח המון פיצות, נניח איזה כמה שנים הוא רודף כל הזמן אחרי פיצות והוא נהנה המון. יש לו המון רגעים קטנים של אושר הנאתי. באיזשהו שלב, הגוף שלו מתרגל להרגשה וההרגשה היא לא אותו הדבר. האושר(ההנאה) הוא כבר לא מה שהיה . אותו מצב יש לך עם אושר מנטלי, כלומר אושר שבו אתה מקבל סיפוק למשל אם קיבלת מחמאה ממישהו. אם יתחילו לתת לך המון מחמאות, המוח שלך מתרגל וההרגשה היא כבר לא אותו הדבר. כלומר, אפשר לקבל אושר מכל גורם שהגוף שלך מחליט עליו. אך האושר הזה הוא דואך. ועליך לחפש כל החיים שלך עבור גורמים חדשים ושונים כדי שיהיו לך המון רגעים קטנים שתוכל לאסוף

nehud

New member
בוקר טוב ליום טוב

אתה נותן פרשנות לדברי שאין בה ולא כלום אם דרכי ועל כן אנסה להסביר עצמי פעם נוספת 1. אינני עסוק בחיי בחיפוש אחר אושר רגעי. אני נותן לעצמי את האפשרות להנות מרגעי האושר המזדמנים לי. 2. אינני עסוק בחיפוש משמעות לחיי. אך אני ערני למשמעות שאני נותן לכל רגע בחיי. יכול אני להבין את כותבי המאמר, מתוך נסיון חיי, כאשר לאדם חזון גדול (ואו מטרות גדולות) והוא מצליח על פי הבנתו לצעוד בכיוון-יש סבירות גבוהה לחיים מאושרים יותר. באהבה אהוד

sleeper1111

New member
כדי

להנות מהרגעי האושר. אתה חייב לבחון אותם ע"י מחשבה...מחשבה סה"כ בוחנת...ולכן אתה צריך המון מחשבות כדי להגיע למסקנה שאתה מספיק מאושר. מעניין מה היה קורה אם היית למשל בשואה עכשיו, האם היית מסוגל להנות מהרגע? היית מסוגל להנות מהמשמעות שאתה יוצר לעצמך? איך אתה נותן לעצמך את האפשרות הזאת להנות ? כדי לתת משמעות, אתה צריך לחשוב, כל מה שאתה אומר לי...אני מודע לסדרי העדיפויות שיצרתי לעצמי בחיים ? וזה נותן לך הנאה ואושר ? לדעתי יש לנו פה בעיה בהגדרות של אושר ולכן כל הסיבוך הזה. כדי לתאר דבר כזה דרוש לתאר למשל תהליך מחשבתי ותהליך גופני. זהו המצב של האושר שאפשר לתרגם אותו. כדי לתאר את הגורמים לאושר דרוש לתאר את התהליך המחשבתי שגרם לך להחליט להיות מאושר ולאו דווקא הגורם הפיזי או הסיטואציה הפיזית. הגורם לאושר הוא התהליך המחשבתי. התוצאה של התהליך המחשבתי הוא רגע של אושר או מתבטא בתקופה קצרה של אושר. כדי להנות מהם בהתבוננות, אתה צריך להשתיק את המחשבה. גם לא תהיה לך הנאה, סה"כ שלווה. ויש הבדל בין הנאה לשקט. אני מבין את המשפטים שכתבת, אני פשוט חושב על התהליכים שקורים לבנאדם בראש. מבחינתי מילים שמפרשות את המצב לא אומרות כלום.

nehud

New member
מתוך הכתיבה שלך אפשר..

להבין שלא חווית אושר בחייך!!! אתה מנסה להסביר מה הוא אושר - זה אשר חווה אושר אינו עסוק בהסברים רציונלים וזה המבקש הסברים רציונלים לאושר יכול במקרה הטוב להיות צופה פסיבי עד לרגע שיאפשר לעצמו לחוות את האושר במקום לנסות ולהסבירו. זה החווה אושר אינו זקוק לשום הסבר של שום תאוריה אישית או חיצונית לחוויה שלו. התאוריות והמאמרים רק מנסים למצא את המחנה המשותף לאלו החווים אושר ואולי אף מקנים אושר לכותב אותם. המדע והחוכמה רק מתארים את ההוויה או מנסים לצפות את ההוויה אך הם רק חלק קטן מההוויה עצמה. באהבה אהוד

sleeper1111

New member
זה מוזר...

לפי הגישה שלך האושר הוא מכאן ועכשיו והמשמעות שאנחנו נותנים לכל רגע. ולכן אין זה משנה אם היו לנו רגעי אושר. כי הכל זה אושר. זאת אומרת שלפי הגישה שלך, זה לא משנה אם היה לי אושר בחיים. אישית, היה לי אושר. והיה סבל. והיה גם..סתם..והיה גם שקט. היה לי את הכל..טעמתי מהכל. וזה גם ממש לא משנה מה היה לי. לפי מה שאתה אומר, כל אחד צריך לפי הגישה שלך לאסוף רגעים של אושר כדי להיות מאושר ? מה יקרה אם למישהו בעולם אין רגעים של אושר בחיים ואין סבל. האם הוא מאושר לפי הגישה שלך ? לא...מה עם אנשי השואה (אחלה תקופה של סבל), האם הם היו מאושרים ? היו להם הרי רגעי אושר...האם הם היו מאושרים ?

dawadi

New member
מצטרף לשניה...

אושר הוא דרך חיים. מי שחי באושר חי באושר. ודווקא היעדר שיפוטיות, אם כבר, יוביל יותר מהר לאושר מאשר שיפוטיות. ויחד עם זאת... תמיד כל אחד קובע לעצמו מה עושה אותו מאושר, וכפי שאמר אהוד, מי שמאושר, יודע שהוא מאושר, ולא מתעסק עם למה, כמה, ואיך, בגדול... בקטן, אני מתעסק עם הדרך דרכה אני הגעתי אל נקודת ההתחלה לפני 9 שנים, איך לפני 7 שנים התחלתי לחיות באושר, ואיך חידדתי את הדקויות במהלך אותן 7 שנים. זאת כי אחד מהדברים שיכולים להעצים את האושר שלי, עד כדי שאיני יכול להכיל אותו בגוף ממש, הוא הבאת אנשים להבנה כי אושרם בידיהם, וכי הם צריכים למצוא לעצמם דרך אל האושר. אני מראה להם את הדרך שלי כדוגמא, ואומר להם למצוא את שלהם.
המון, צבי

sleeper1111

New member
אוקי...

"דווקא העדר שיפוטיות מוביל מהר יותר לאושר" אדם מאושר זו רק הגדרה. כדי -להחליט-..לקבוע שאתה אדם מאושר. אתה חייב לשפוט. כדי לשפוט, אתה צריך לנתח את החיים שלך, ולהחליט עפ"י הגורמים שמתאימים לאישיות שלך -להחליט- להיות מאושר. ובעצם לאשר לעצמך להיות מאושר(HAPPY) יש פה בעיה במילה הזו, האם מאושר בשבילך הוא HAPPY? נסה להגדיר מה זה אושר, ואז יהיה ברור יותר. כל אחד חי בעולם שלו ואנחנו מתווכים עם מילים די ריקות. לכל אחד יש משמעות אחרת ורץ לא משהו אחר בדימיון, אושר היא מילה מופשטת מידי לתאר באמת את המציאות. קח לדוגמא את המילה "סכין" אתה דמיינת עכשיו סכין כדי להבין על מה אני מדבר. איזה סכין דמיינת? אתה באמת חושב שזו אותה סכין כמוני ? אולי אני דמיינתי סכין יפנית ואתה דמיינת למשל סכין קצבים. כל אחד עולם אחר..דימיון אחר...

dawadi

New member
כל אחד עולם אחר...

דמיון אחר... אושר אחר... אבל אושר הוא ברוח, בנפש, במוח. אין לו צורה. יש לו רגש. אתה רוצה שאני אתאר לך רגש? גדול עלי... בגלל זה יש לרגש הזה מילה : אושר. אולי אני יכול להגיד לך שיש לי חיוך ענק על הפנים. אני יכול להגיד לך שטוב לי בטירוף. אני יכול להגיד לך שלא חליתי אפילו בשפעת הכי קטנה שבעולם כבר 7 שנים. ועוד המון דברים. לטעמי הם נובעים מהאושר. בנוסף זה לא מבטל שלפעמים יהיה לי רע. או שאמשיך להיות בריא כשור. או שיהיה לי תמיד חיוך על הפנים. כל זאת... מפני שאושר הוא... אושר. בקשר לשיפוט, שיפוט זה כן או לא. נכון או לא נכון. לכן קוראים לזה משפט. שאר הדברים הם הגדרות והערכות. אם אצלך שיפוט זה משהו אחר אז הויכוח הוא סמנטי ומיותר... אושר הוא לא טוב ואושר הוא לא רע. אושר הוא אושר. אין לו הגדרה. יש מה להרגיש. אני מרגיש את זה ולכן אני יודע שאני מאושר.
המון, צבי

sleeper1111

New member
אם

אושר הוא לא טוב. למה אנשים שואפים לאושר? ראה ערך ההודעה של השואף לסיינטלוגיה. אנשים בורחים מסבל..רע. ושואפים לטוב...אושר. אתה לא מסכים ? אתה לא מסכים שההרגשה של אושר גורמת להפרשה של כימיקלים שעושים לך טוב בגוף ? כלומר..אפשר להרגיש את זה ואפשר לתאר את ההרגשה במטאפורות כמו "אנרגטי" "מחוייך" ועוד... אתה מתאר שאושר זה לא טוב ולא רע. כלומר זה לא + ולא - זה 0 ? אבל זה לא משנה...כי אנחנו משחקים עם הגדרות. תודה על התשובות.

nehud

New member
בו אספר לך משהוא על השואה

אמא שלי ז"ל נפטרה לפני כחודשיים וחצי היתה ניצולת שואה אשר העבירה את זמנה באושוויץ בבית התאומים וברחה מגזרתו של מנגלה אישית 3 פעמים. היתה לה היכולת לספר על השואה לכל מי שרק היה מוכן לשמוע. מרבית הסיפורים היו על חוויות טובות של עזרה הדדית וטוב לב של אנשים. זה מה שהיא מצאה לנכון לקחת ולספר. ההבדל שאתה בוחר לעבוד עם השכל על מה עבר על .... וישנה חוויה שכל אחד בוחר ל"קחת" אותה בדרכו שלו, כאשר אני ערני לחווית האושר אינני עסוק בלנתח אותה ולבדוק האם היא עומדת בקרטריונים לאושר כאשר חווית סבל מופיעה אני מנסה להבין מדוע בחרתי לסבול. באהבה אהוד

yosigalit

New member
האושר הוא המשמעות

SLEEPER ידידי. האושר הוא המשמעות והמשמעות היא האושר,ושניהם באים ממקור אחד והוא האני הפנימי שלך. ככל שאתה מתחבר לעצמך יותר,ומעלה את ההרגשות החיוביות שלך כלפי עצמך,כך אתה נהיה יותר מאושר.כשאתה נהיה מאושר,אתה מקרין זאת כלפי חוץ,והתגובה של הסביבה היא חיובית וטובה הגורמת לך הנאה ואושר. אנחנו יוצרים את הזרימה של החיים סביבנו לחיוב ולשלילה,הוזרימה החיובית היא המקור לגלגל האושר היוצר את המשמעות שלנו. וחוזר חלילה ואז האושר שגורר שיפור בכל תחומי החיים הופך למשמעות שמניעה אותך ליצור זרימה חיובית ששוב מחזירה אותך לאושר. חשוב לי לציין כי החיים הם בדינמיקה של גלים משתנה לפעמים גם יש ירידות אולם שהאושר והמשמעות הם אחת הנפילות הן זניחות וכמעט בכלל לא כואבות. ושהאושר הוא לא המשמעות היחידה בחיים,כל הקיום שלנו הוא בעל משמעות אדירה ולסיום- אושר רגעי הוא מדד לחוסר שמחה מתמשך ואושר מתהליך נפשי הוא תחילת הדרך לאושר=משמעות

dawadi

New member
לטעמי זה אישי...

לכל אחד יש הגדרה משלו. אני לטעמי, הולך על גישת האושר... אני לא יודע אם יש לזה משמעות, אבל אני מאושר וזה מספיק לי.

hilabarak

New member
אני הייתי הולך על הרגשת "שלמות"

אדם ששלם עם עולמו הפנימי והחיצוני ירגיש אושר ושלווה. אדם ששלם נניח עם יכולת הביטוי שלו אך לא שלם עם הערך עצמי של עצמו - יתקשה להיות מאושר. גם אדם שלא שלם עם הזוגיות בחייו או היעדרה של הזוגיות בחייו יתקשה להיות מאושר. ברגע שחותרים להרגשת שלמות, אז כל הרגעים הקטנים בהם אתה מאושר ובהם אתה "אוכל חרא" הם חלק מהרגשת השלמות שלך עם חייך. ואז למרות בשרגע מסויים אתה מרגיש "חרא"(נניח קראו לך למילואים באמצע החורף במדבר), מתחת להרגשה הרגעית ה"המחורבנת" יש אושר שנובע משלמות עקרונית עם עולמך הפנימי והחיצוני.

sleeper1111

New member
זה דורש

כמה דברים. מן הסתם מן הדברים שלך, אתה לא ממש תופס מהמאמר אם קראת אותו. כלומר לדעתך אין קשר בין משמעות לאושר. היא יכולה להביא אבל לא בהכרח. 1. אתה עושה קשר בין שלווה לאושר. יש פה טעות לפי דעתי, אושר מתבטא ברגש. הרגשה טובה גם בגוף פיזית, שלווה יכולה להתבטא בחוסר מחשבה. שלווה יכולה להביא לרגש של אושר כי אנשים חושבים שאנחנו שלווים ולכן אנחנו מחליטים להיות מאושרים...אתה חושב שבאמת שלווה זה אושר ? כלומר שאיפת האנשים בעולם להגיע לשלווה ולא להרגשת האושר בהכרח? 2. הגדרת פה שלמות. מה קורה עם האנשים שהגיעו להמון בחיים שלהם ? גם למשפחה גם לעבודה נחשקת הכל!! יש להם ערך מאנשים וגם מהציבור נגיד. עדין הם לא מאושרים ומרגישים ריקנות. איך תסביר את המצבים הללו ? הבנאדם שלם, כלומר מקבל את עצמו והסביבה, אך הוא לא מאושר. מה קורה עם ילדים קטנים לדוגמא? ילד הוא די חסר שיפוט ואישיות בתחילת דרכו (אישיות נגלית לאחרים). עדין ילדים הרבה יותר מאושרים ממבוגרים. אין להם את האישה וילדים ואין להם רצון בעבודה והם נניח מקבלים את העצמם...כי הם לא ממש בוחנים את עצמם ושופטים את עצמם. אפשר לומר שהם שלמים, הם הרבה יותר מאושרים. האם למעשה העולם שלנו הורס את הילד ומביא אותו לחוסר שלמות ולמעשה כל החיים שלך אתה שואף להיות ילד ? הילד די מאושר, אבל כשהוא מתרגל למשחק לדוגמא שנתן לו אושר, אפילו שהוא שלם, הוא נהיה משועמם ולא מאושר. איך תסביר את זה ? 3. אתה מגדיר פה קבלה, לקבל את העולם שלך ולכן אתה -מחליט- להיות מאושר. השאלה כמה זמן זה מחזיק. קח אדם שנמצא במקום שטוב לו ויש לו כל מה שהוא צריך. אך לדוגמא הוא נמצא בשגרה מטורפת בחיים שלו. האדם הזה למשל לא מאושר, איך תסביר את זה ? יש שלמות אבל אין שינוי בחיים ולכן הוא לא מאושר. 4. קח אנשים עשירים שיש להם הכל...עדין משועממים פחד מהחיים שלהם והולכים לסמים. כי הם לא מאושרים בחיים שלהם. איך תסביר את זה ? האדם מחפש חידושים כל החיים שלו, כל חידוש מביא לו רגע..פיפס קטן של אושר. ולמעשה האדם של היום רודף אחר הפיפסים הקטנים האלה של אושר כדי להגדיר את עצמו מאושר. המאמר שנתתי טען נגד הרדיפה הזאת וטען שמספיקה משמעות לחיים.

yosigalit

New member
גם זה דורש

SLEEPER ידידי. המקור לריקנות כפי שנגעת בסעיף 2,הוא חוסר האהבה העצמית,הדימוי העצמי השלילי ללא קשר לכמות הכסף שיש לאדם. מימוש עצמי לא בא בכסף ואתן לך דוגמאות: א)התנדבות למען אחרים גורמת סיפוק ואושר כיוון שיש בה נתינה מתוך אהבה לזולת ללא ציפיה לתמורה. ב)אהבת הורה לילד היא דבר בלתי מותנה,וגם כאן אין ציפיה לתמורה,הורה שאוהב את ילדו מכל הלב הולך עבורו באש ובמים. יכולת הנתינה ללא צורך בתמורה באה ממקור אחד והוא עצמך (הכבוד העצמי שיש לך בעינך,הבטחון העצמי שלך,והאהבה שלך לעצמך)זה המקור לנתינה ללא קבלת תמורה ואין כאן כל קשר לכסף. האושר בא ממימוש עצמי שהאדם מוציא מעצמו ממימוש ההיכולות העצמיות שלו,כמו כתיבה,ציור,פיסול,בישול,ועזרה לזולת. לגבי הילדים הם הבבואה של הוריהם או במילים אחרות המראה שלהם. כפי שציינת תהליך הבחינה אצל ילדים או הנסיון שהם צוברים מושפע בעיקר מההורים והדוגמה הטובה ביותר היא אצל הורים מכים,90% מהם ראו בבית אלימות,אז ילד בן חודשיים עו לא קולט אבל בגיל שלוש הוא כבר מרביץ בגן והכדור מתגלגל. לכן בגיל צעיר הם יותר מאושרים ועם הנסיון הנלמד הם לאט לאט בונים חיים במסלול שמקביל בדימוי העצמי לשילוב מסויים בין ההורים. לגבי סעיף 3 אענה לך בפעם הבאה אחרי שתענה לי בכנות לשאלה : האם אתה מקבל את עצמך באושר וגם את הסובב אותך או שיש דברים רבים שמפריעים לך אפילו נהג שחותך אותך בכביש או קבוצת הכדורגל שאתה אוהד אותה כשהיא מפסידה ?

למעלה