אושר או הגשמה עצמית?

Lady In Blues

New member
זה עניין של תפיסה.

וכן, אני פסטפריאנית. את לא רוצה מטרה גדולה, את רוצה מטרה ממושכת. אנשים רוצים להשיג מטרות "גדולות" כי השגתן דורשת זמן. זה, מן הסתם, נותן תחושת אלמותיות מסויימת. את יכול לחיות את חייך בפרק זמן סביר של, נאמר, 80 שנה ובתוכם להגשים מטרות גדולות שגורמות לך להרגיש שעשית משהו "גדול", אבל בעצם פשוט משמשות כהעברת זמן. נדמה לי שלהרבה אנשים האנלוגיה של מטרה=אושר מושרשרת כ"כ חזק, שהם בוחרים מטרות שהגשמתן תקח כמה שיותר זמן, כדי לא לחיות "בין" המטרות. אני נוטה להאמין שאחיה לנצח כבת 25 או אמות מחר, אז זה לא ממש מזיז לי. הזמן בין ה"אושרים" הוא מה שמחשל אותי, נותן לי ראיה אובייקטיבית על העולם שאני חיה בו. אז כן, אני לא צריכה מטרה גדולה כי ההנאות הקטנות נותנות לי אושר מזוקק, ואף פעם לא הייתי חסידה גדולה של דחיית סיפוקים

coral100mmt

New member
אני לא אומרת שצריך

לדחות סיפוקים. ממש לא. הם חלק מההנאות הקטנות שחשוב שנשמור עליהן. דבר שני אני ממש לא בעד תחושהת ה"אלוומתיות" המסויימת שדיברת עליה. ההפך הוא. אם הייתי יודעת שמהיום אני אחיה לנצח לא היה לי את האומץ לעשות דברים שאני רוצה לעשות כי הייתי צריכה לשאת את המחשבה שיש לי עוד חיים שלמים לפני לנצל. לכן לפחות אני, לא מגשימה מטרות כדי להרגיש תחושת אל מוות. אלא כדי להוכיח לעצמי שאני יכולה להתקדם ולהשיג את היעדים שלי. ונכון שאף אחד לא אוהב להיות בתקופה שבין הגשמת מטרה אחת להגשמת מטרה אחרת, אבל זה רק מפאת הספק של מה יבוא הלאה. לכל אדם צריך להיות משהו שמחזיק אותו בחיים. וזה לא שההנאות הקטנות הן לא חלק מזה. הן פשוט לפי דעתי לא צריכות להיות רק זה. אלא חלק.

yaakii

New member
זהו?

ומה ביום בו מצבך הפיזי כבר לא יאפשר קפיצה ממטוס? ומין כבר לא יעניין אותך? אז תרקבי בדירה עם חתולים בין הרגליים וזה מה שיעשה אותך מאושרת? האם כך ניתן להגדיר אושר? שימי לב שרוב ה``דברים הזמינים`` הם דברים כאלה שהיום מוצאים-חן בעיניי, ומחר כבר לא. קשה לבסס אושר תמידי על דברים כאלה.

yaakii

New member
זה גם מתכון למוות בייסורים

אבל יודעת מה, גם התאבדות היום מסבה אושר לאנשים

למעלה