אושפזין בסוכות-

אושפזין בסוכות-

לינק-
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=266
אושפיזין
נשמות שבעה אבות הבאים להתארח בסוכה בימי חג הסוכות. (אושפיז - אורח)
אורחים, והם נשמות שבעה אבות: אברהם, יצחק, יעקב, יוסף, משה, אהרן ודוד, אשר לפי בעלי הקבלה באים בימי חג הסוכות לבקר כל איש חסיד וצדיק בסוכתו, כל אחד ביום אחד מימי סוכות. וכדי לזכות לראות בהוד זיו אושפיזין הרוחניים, מצווה להזמין שבעה אורחים (אושפיזין) גשמיים, והם עניים מהוגנים בני תורה, לסמוך על שלחנו איש אחד בכל יום מימי החג.
המנהג הזה לקוח מהזהר (אמור ק"ג- ק"ד).

סדר האושפיזין
האר"י ז"ל הסדיר האושפיזין: אברהם, יצחק, יעקב, משה, אהרן, יוסף דוד, לפי חשיבותם: אך המנהג הנהוג הוא לסדרם כסדר תולדותיו: אברהם, יצחק, יעקב, יוסף, משה, אהרן ודוד.

הערת שייקה מגידו: סדר האושפיזין הקבלי אינו לפי חשיבות האורח, אלא לפי סדר המידות המשוייכות (ספירות):
אברהם - חסד, יצחק - גבורה, יעקב - תפארת, משה - נצח, אהרן - הוד, יוסף - יסוד, דוד - מלכות
שלושת האבות משוייכים בהרבה מקומות לשלוש המידות הראשונות (ניתן לראות בסידורים של עדות המזרח מה צריך לכוון בברכת מגן אבות על כל אחד מאבותינו)
משה נצח ואהרן הוד, יוסף שייך למידת היסוד שהיא קשורה בקשר עמוק לשמירת הברית - שבזכותה הוא קרוי אף יוסף הצדיק (ב"פתח אליהו" - "יסוד - אות ברית קודש") ודוד הוא כמובן מספירת המלכות. [על פי בן איש חי].

והשאלה היא מצוות הכנסת האורחים

למה היא באה?
במה לדעתכם היא תורמת לאדם?
במה היא תורמת לנו כעם?
ומדוע דווקא בסוכות מדגישים זאת?

niva99

New member
במציאות של פעם

מצוות הכנסת אורחים הייתה חיונית (לעיתים הייתה בבחינת הצלת נפשות של ממש)
ואנשים נהגו להתגאות בה.
אני סבורה כי היא תורמת גם למארח בכך שהוא פותח את ליבו - הוא מקבל מעין איזון חוזר.
אתה נותן אנרגיות טובות - והן חוזרות אליך מהמתארח.
&nbsp
בנוגע לאירוח כעם אני מעט אמביוולנטית - מחד, עולה אצלי התמונה מראשית שנות ה-80 כאשר מנחם בגין רוה"מ דאז הסכים לקבל למדינתנו פליטים וייטנאמיים (קבוצה שמנתה 80-100 איש אם אינני טועה) ע"מ לסייע להם להמלט ממר גורלם.
ואילו כיום מדינת ישראל נאלצת לארח בעל כורחה גל של פליטים אירתראים וסודניים הנמלטים ממדינותיהם בדרך אל העולם החופשי- ובגלל שהנתיב דרך לוב ומאוחר יותר אל ספרד ניחסם בפניהם, הם שוטפים את מדינת ישראל, שאינה ערוכה לקלוט מספר פליטים כה רב מבחינת תשתיות ותעסוקה.
וכתוצאה ממדיניות לא ברורה הם מצטברים במרכזי ערים, הפשע גואה (הם צריכים לשרוד איכשהו ללא מקורות או שפה), אזרחי המקום חוששים להסתובב בלילות, נשים מותקפות ונאנסות (כיוון שרב הפליטים הם גברים צעירים), נעשות עבירות רכוש רבות.
כך שאירוח - אינו אניין חד משמעי - אף על פי שלרב משמעותו טובה וחיונית.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אני חושב

שהמצווה עוזרת לנו לראות גם את עצמינו כאורחים.

לדעת שכל מה שיש לנו זו מתנה.

ולכן בסוכות , כאשר האדם אוסף את התבואה שלו שנקצרה מהשדות , זמן בו האדם מרגיש את השפע שלו והברכה שלו , חשוב שישתף בזה אחרים.

(ותודה על השאלה שעוררה אותי לחשוב על זה
)

אז אחרי שהתכוננו לשנה החדשה

וביקשנו בקשות, וביקשנו סליחות
הגיע הזמן לפעולה...
לפעול, לבנות את הבית שלנו (הזמני), לתפעל את הגוף,
לקיים את מה שהבטחנו לעצמנו.
להכניס אורחים ולתת מעצמנו, כי "התורם תמיד נתרם" או "עשר כדי שתתעשר"
בין אם זה בחומרי ובין אם זה ברוחני - זה שזור..

חני2222

New member
מצוות הכנסת אורחים בסוכה

עוד בימי אברהם החל הכנסת אורחים
אברהם שהה באוהל וראה 3 אנשים ניצבים עליו הוא הזמינם פנימה וזכה בהכנסת אורחים.
יש אורחים פיזים שמזמינים לסוכה
ויש אורחים רוחנים שנהוג להזמינם והם :
אברהם יצחק ויעקוב משה אהרון דוד יוסף
כל יום מזמינים אורח רוחני אחר המחובר לספירה אחרת .
כדי להתחבר כל יום לספירה אחרת
אברהם - חסד
יצחק - גבורה
יעקב - תפארת
משה - נצח
אהרון - הוד
יוסף - יסוד
דוד - מלכות

לגבי הסדר של האורחים

יודעת שיש הבדל בין הגישה הספרדית והאשכנזית.
החל מהיום הרביעי חל השינוי.
האורחים מגיעים לפי מידותיהם ובהתאם לדורות.

איזה תשובות נפלאות

אני קוראת ומתענגת,
אני חושבת שבנוסף לנאמר כאן,
הכנסת אורחים
גורמת לנו לפתוח, להיות במקום פתוח
של הלב, הכיס, הבית, האינטימיות,
כי לכן קוראים לכך הכנסה,
אנו מכניסים אנשים אחרים, שהם לא בני משפחה,
לתוך חיינו

למעלה