אושו

אושו

מישהו פה יכול להסביר לי את עיקרי המדיטציה לפי אושו ?

במה היא דומה ובמה היא שונה משיטות אחרות - למשל ויפאסאנה וטרנצנדנטלית.

lightflake

New member
אתה שואל מעבר להבדל הברור

שאצל אושו קופצים צורחים בוכים ומשתגעים
בויפאסנה שותקים ולא זזים
ובטרנסדנטלית ממלמלים מנטרה שעולה 8000 שקל ?

למה כמנהל הפורום

אתה מטעה את השואלים.

המדיטציה הטרנסנדנטלית עולה בין 1,050 ש"ח ועד ל-2,400 ש"ח.
לפי רמת ההכנסה והעיסוק.

מה מקבלים תמורת זה?
כמובן את הקורס של שבעת הצעדים (7 צעדים לאושר).
מלבד זאת, ליווי צמוד, בחלקו הגדול אחד לאחד עם מורה מוסמך ומקצוען.
ב-4 החודשים הראשונים ליווי של לפחות אחת לשבועיים.
בשנה הראשונה לפחות אחת לחודש.

אז בבקשה!!!
הפסק להשמיץ וקח אחריות כמנהל הפורום הזה לכתוב דברי אמת.

lightflake

New member
פעם שאלו אותך כאן כמה זה עולה

וזה מה שזכור לי שענית... אם טעיתי עמך הסליחה

neophile

New member
אין שום סיבה להשמצות האלה

זה בסדר גמור שמדיטציה עולה כסף וזה לא משנה באיזה שיטה - אתה תמיד משלם או שאתה לא רוכש דבר .

אם היית נוסע לסאטסנג של מוג'י היית משלם הרבה מאוד כסף כולל כרטיס טיסה ולינה אז דיי עם הצביעות .

lightflake

New member
קודם כל פעם זה אכן עלה בערך כך

פשוט שכחתי שהם הורידו את המחירים
דבר שני יש להם קורסי המשך שעולים עוד
דבר שלישי אני בעיקר קורא את התכתובות עליהם באנגלית ותמיד מדובר על כך שהמחירים 2000-3000 דולר אז פשוט עשיתי חשבון פשוט וזכרתי משהו במעורפל על 7000-8000 ש"ח
דבר רביעי כבר התנצלתי על הטעות אז מה אתה רוצה עוד? שאני יביא בורקסים?
דבר רביעי אם אתה רוצה לטוס לספרד אתה אכן צריך לשלם על כרטיס טיסה, צודק. מה הקשר למוג'י?
דבר חמישי מוג'י - להבדיל מהTM, ממש לא טוען שאתה חייב לבוא אליו! להיפך, הוא אפילו נותן את כל הלימוד שלו גם בחינם דרך האינטרנט אז בחרת דוגמה ממש לא טובה, הTM לעומת זאת אומרים שאתה חייב לקבל את המנטרה המיוחדת בשבילך ולכן אתה חייב לבוא לקורס ולשלם להם
דבר שישי, האם שמת לב שהיה פעמיים דבר רביעי ?

neophile

New member
אתה לא תלך לפגוש את מוג'י לפחות פעם אחת ?

הרי אם אתה כלכך מעריך אותו וזה אפשרי , אז לא תשקיע עשירייה רק כדי לקבל את ה"התכווננות" המלאה ממנו ?

נראה לי כמו השקעה קטנה יחסית למורה שאתה כלכך מעריך .

המ"ט היא הרבה יותר מאורגנת ללא ספק עם סניפים רבים וזכותם לקחת איזה סכום שהם רוצים , הרי אתה לא בא לשם כדי לקבל משהו , אלה כדי ללמוד איך לעבוד , איך לעשות מדיטציה ובו בזמן אתה גם נכנס לאירגון הזה כדי להשתתף במפעלו .

זאת השקעה ולא תשלום עבור שירות כלשהוא ואני לא בא למכור כאן המ"ט , זה נכון מבחינתי לגבי כל ארגון .
ישנם ארגונים שכל עיקרם הם לעשות רווח חומרי ויש אירגונים שמטרם היא רווח רוחני , בתי ספר למדיטציה שייכים לקטגוריה השנייה .

למואל א

New member
ואם הייתי גר במדינה של מוג'י הייתי

משלם לו כ"כ הרבה כסף כדי לפגוש אותו?
אני מניח שאם אתה לוקח מונית, לא תשלם כפול מהתעריף המקובל אם יש ליד מוניות שלוקחות מחיר שפוי, וזה הרבה יותר משמעותי כשמדובר ברוחניות.
אני התקשרתי למ"ט במשך השנים פעמיים, וכל פעם אמרו לי שזה המחיר, בין 7-8 אלף, בפעם השנייה לא ידעתי שמדובר בהם פשוט השארתי פרטים לגבי מדיטציה ואז חזרו אלי.
אני לא אקליט שיחות ואעלה לפורום כי אין לי עניין כ"כ להיכנס לזה, אבל כל אחד מוזמן לדבר איתם בעצמו ולבדוק אם אתם לא מאמינים.

אין שום השמצות בלומר את האמת, מישהו שאל אז ענו לו דברים נכונים

למואל א

New member
ממש לא, השארתי את הפרטים

בפרסום לאגודה למדיטציה בישראל, כי הם כמובן ה-שגרירים של התרגול שקרוי מדיטציה בישראל ובעולם בכלל, וכשחזרו אלי ודיברתי איתם על המחיר אמרו לי שאלו דמי חבר לכל החיים, אבל אני צריך לשלם אותם מראש, ואין עוד אפשרויות, אולי מאז הם השתנו.

ראשית יש לך הזדמנות נוספת

(אתה טוען שפעמיים החמצת את הזדמנות חייך).
היום תשלם, כולל הקורס עצמו וליווי צמוד לפחות לשנה בין 1,050 ל-2,400 ש"ח.
לא לכל החיים (למרות ששרותים רבים ניתנים גם לאחר חלוף השנה), אלא לשנה.

המדיטציה הטרנסנדנטלית היא לא "שגריר" של שום גוף.
לא של 'מדיטציה בישראל', לא של 'מדיטציה בעולם' ולא של 'מדיטציה ביקום'...
הגוף האחד והיחיד שמלמד א המדיטציה הטרנסנדנטלית לציבור הרחב נקרא 'האגןדה הבינלאומית למדיטציה בישראל".
(בארצות רבות הוא נקרא בתרגום השם לשפת המקום).
יכול להיות שבאיזה פרסום, זה נראה כך.

אם תרצה, פנה אלי במסר אישי ואכוון אותך להרצאת המבוא הקרובה למקום מגורך.

למואל א

New member
לא פספסתי את הזדמנות חיי

בשיא הכנות, לא בשביל להתווכח אני אומר לך: כשאתה מגזים ככה, כמו מעריצה בת 16 של גסטין ביבר, כפי שהסבירו לך לגבי ההגזמות ההזויות על בריאותו הלא נורמלית של מהרישי, זה מוריד את החשק ללכת וללמוד מ"ט.
אני הרבה יותר מכבד ומתעניין כשמדברים איתי בצורה הגיונית ולא בהגזמות, כמו בעסקים, אם מישהו מציע לך תשואה לא נורמלית, או בהיכרויות כשמישהו יכריז על עצמו כגאון, חתיך, כל יכול..
לכן אני מתרחק מהדתות הפנאטיות
תודה על ההצעה, אם ארצה ללמוד אז אמצא היכן ההרצאות, ארשם לקורס ואדווח כאן את התרשמותי

לא טעית

יש מה שנקרא קורס VIP.
מורה למדיטציה טרנסנדנטלית מגיע אליך הבייתה.
בימים ובשעות שמתאימים לך.
נותן לך קורס פרטי ואישי שלך.
על זה משלמים בסביבות ה-7,000 ש"ח.

למעלה