אושו חברים אושו

ינוקא1

New member
טוב , יום נהדר

אבל מעבר לדברים הארציים

מה עם החיבורים הנשמתיים?
יש קשירת נשמות בטקס החתונה
בזמן שבע הברכות,
לפי מה שאני מכירה.

חני2222

New member
טוב לדתיים

הנשמות כבר קשורות יש שיעורים בניהם וחוזים הם לא צריכים לדעתי שום טכס ארצי .

ינוקא1

New member
אני לא מכיר בדברים שאינם ארציים.

בסופו של דבר , אנחנו עומדים על הקרקע , והשמיים - בשמיים.

גם הרוחניות שלנו היא ארצית בסופו של דבר - היא נסיון להתקרב אל השמיים , הבלתי מושגים.

אנחנו לא שונים בהרבה מהעצים - גם הם וגם אנחנו ענפים של כדור הארץ , שתפקידנו הוא לקלוט אור ולהביא אור אל האדמה , אל החומר.
העצים מביאים את האור יותר פנימה (בזכות שורשיהם העמוקים) , ואנחנו יותר החוצה.
וכמו שהעצים צומחים כלפי השמיים , ולעולם לא יגיעו לשם (אך עצם הצמיחה היא הדבר החשוב) , כך גם אנחנו , צומחים בתודעתינו כלפי השמיים שלעולם לא נשיג.

בסופו של דבר , כל מה שקשור בבני אדם הוא ארצי

הנשמה היא בסך הכל ניצוץ התודעה שבתוך החומר , שמתפתח במהלך האבולוציה.

ניצוץ התודעה התחיל מהדומם , ובאבולוציה של הרבה הרבה שנים קלט אור וזיכך את החומר עד שהגענו למי שאנחנו היום - יצורים שמסוגלים לדבר ולחשוב ולקלוט מושגים מופשטים - מה שאני קורא "צלם אלהים".
אבל גם ניצוץ התודעה ארצי

גם כל החוזים הם עניין ארצי , והם עניני ההסכמות של האנושות על כל מיני דברים.
זה קשור לתודעה האנושית , וזהו.

לעומת ההוויה עצמה , אנחנו וההסכמים שלנו נחשבים פחות מאבק דק.

חני2222

New member
מובן שהכל ארצי ואנו פה כל כדור הארץ ארציים

אני לא בעד כל הטכסים הללו
מסכימה איתך
התכונתי גם שההויה עצמה היא החשובה ביותר
כלומר החוזים שנעשו לפני שהגענו לכדור הארץ הם החשובים ולא ההסכמים הארצים ..
.

חוזים נשמתים..

הנה מאמר נחמד בנושא:
&nbsp
האם סבל תלוי רק בנו? האם קיימת אפשרות שלא לסבול?
&nbsp
נכתב על ידי זמן אמת | הדפסה | דואל | כניסות: 223
&nbsp
&nbsp
&nbsp
שאלה שהיגיעה אל המאמנים שלנו ועולה מתוכינו:
&nbsp
"האם סבל תלוי רק בנו? האם קיימת אפשרות שלא לסבול?
האם אנשים נולדים עם מידת סבל שווה? או שישנם אנשים שימשכו אליהם יותר סבל במהלך חייהם? ואם כן, מדוע? חוזה נשמתי? או מחשבות שבוראות מציאות?"
&nbsp
אני אוהבת שאלות, משום שהן מזמינות אותי לצלול לתוך הנשמה והידע שעולה ממנה, ולראות לאן הגעתי שם. מה אני רואה ומה כבר סיים את חייו בי.
&nbsp
סבל הוא כאב שהזדהינו איתו מאד ואנחנו נאחזים בו כזהות.
&nbsp
משהו קורה, אנחנו מאמינים שהוא מסוכן לנו או בוודאי גורם כאב, אנחנו לא בודקים אלא מיד חיים את זה. אז אנחנו כואבים, כי אנחנו מתנגדים למציאות, נלחמים בסכנה, נמצאים בחיכוך עם המתרחש. הכאב הוא של עכשיו, הוא פרי של חיכוך והתנגדות ברגע הזה.
אם אני מתמסר אליו, מפסיק להתנגד לו ונענה- הכאב פוסק.
זה כמו מסדרון שעברת בו. לא נשארת בו. עברת.
&nbsp
אבל אם הכאב הזה הופך להיות הדרך שבה אני מבין את עצמי ואת העולם, אם הכאב הזה נראה לי אמיתי ואני מאמין שהוא תוצאה בלתי נמנעת של מצב או של הגורל שלי- נתקעתי במסדרון. בטעות אני חושב שאני בחדר או במרחב. בטעות אני חושב שאני בדרך ובתנועה. בעצם אני הולך במעגלים ולפעמים אפילו בקושי זז. הכאב הופך להיות השם השני שלי.
&nbsp
ואז אני מתפתה לאותן המחשבות שיוצרות חיכוך ומאבק עם החיים, ואני מכאיב וכואב שוב ושוב ושוב, ואז זה כבר סבל. זה כבר לא רגעי, זו תנועת חיים שבה לחזרה יש כבר מחיר. זה כמו לשפשף את הידיים זו בזו חמש שעות. שורף, מגורה, מקולף, מדמם, כואב מאד והופך למעצב חיים. יש דברים שאני כבר לא עושה בגלל המצב הזה ויש דברים שאני עושה, כי אני מוכרח. הסבל דוחק בי. הסבל הופך למניע של ההתרחשות.
&nbsp
השאלה של חוזה נשמתי פותחת חלון ליופי. כאן הנשמה שהתנדבה לעזור לנשמה אחרת ללמוד שיעור, מגלמת אהבה. במימד האנושי, הגופי, הנתפס על ידי השכל והחושים, יכול להתרחש שם סבל כדי שהאחר יתעורר ממחשבות ואשליות. במימד האמיתי, של הרוח והנשמה, אנחנו גדלים זה דרך זה, מתעוררים לטבע שלנו זה דרך מה שהאחר מעורר בנו ומפגיש אותנו איתו.
הסבל הזה נותן חיים ולא חייב להימשך לאורך זמן. אדם, נשמה, יפסיק לסבול, כאשר האחר יתעורר מן האשלייה, יתפכח מן המחשבות שיוצרות לו התנגדות וכאב מתמשך. אז הוא יוכל להפסיק למלא את תפקידו כמעורר דרך הסבל.
והאחר יתעורר כאשר אנחנו נתעורר מן הבלבול שאנחנו נתונים בו. אחד דרך השני . אחד בזכות השני.
לכן, אנחנו מוזמנים להתעורר זה דרך זה ולא לעסוק בלהימנע מכאב ,לא לנסות להימנע מסבל או להילחם בו.
כי מה שנלחמים בו גדל ומה שבורחים ממנו רודף אחריך.
מה שאתה פוגש הופך לאור.
&nbsp
http://zmanemet.com/index.php/2013-06-08-13-56-10/89-2013-06-25-23-58-07
&nbsp

חני2222

New member
הכל צפוי והרשות נתונה

מחשבות יוצרות מציאות אפשרי לשנות את המציאות באם באמת רוצים בכך
הכל ענין של מודעות של לקיחת אחריות על החיים שלנו
ואך שאנו רואים ומקבלים את המציאות ...

השאלה הקלאסית

זיווג מגן עדן , או גן עדן מזיווג .
בזיווג מגן עדן יש בעיה עם הנחש לילית וכו'
חיבור מתוקן בזוגיות יוצר פנים מאיר של גן עדן .
והמנצח על שני התזמורות הללו היא האהבה .
רק ביימינו צריך לעבור קורס שזה תזמורת האהבה ,ועל המנגינה ...
מנצח האל , ואם הוא מרכיב באהבה אז זה בכיוון ...
דוד

kagome10

New member
לדעתי זה עניין חוקי בעיקר

נישואין זה חוזה כלכלי בין בני זוג. בזמן האחרון נוטים לקשור לזה אהבה, לאורך רוב שנות ההיטוריה של האנושות נישואין היו חוזה כלכלי, לעיתים גם פוליטי.
החוזה כלל התחייבויות כלכליות הדדיות ("עקרת בית" זה משהו שהיה קיים כמה עשרות שנים סך הכל. לאורך רוב ההיסטוריה האנושית נשים עבדו. אומנם בבית, אך העבודה שלהן הייתה חיונית להישרדות המשפחה) בין בני הזוג, בין המשפחות שלהם, ומצד כל המבוגרים במשפחות כלפי הילדים.
&nbsp
זה לא קשור לאפשרות לעזוב כל פעם שקשה, שקיימת גם אחרי הנישואין - כפי שמראות סטטיסטיקות הגירושין, ואפשר להמשיך לחיות יחד גם בלי שום טקס - וגם דוגמאות לזה אני מכירה.
&nbsp
השאלה היא מה זה קשה ומה היא סיבה טובה לדעתך לגירושין. כמו שאמרה אמה של כותבת הספר "תחזוקת בעל" לבת שלה - "הוא מפרנס? הוא לא מרביץ לך? אז מה עוד את רוצה?". פעם אלו היו הציפיות. היום אנשים רוצים אהבה.
&nbsp
למען האמת, אני חושבת שיש הרבה יותר אנשים שנשארים בנישואי נוחות ללא אהבה מאשר אנשים שמעיזים להתגרש. לשמחתי זה משתנה, ואני מקווה להמשך מגמה ברוכה זו!
&nbsp

קגומה אהובה

יתאים לך מפגש בפארק המדע?
גם אני מסכימה שנישואין צריכים להיות יותר מנוחות
אך יש בטקס משהו אחר לדעתי,
מעין ערך מוסף גם ברמות נשמה.

kagome10

New member
מתי? אני בקרוב משתחררת!

ואז יהיה לי זמן לכל מיני דברים.
&nbsp
הטקס יוצר שינוי, לטובה או לרעה.
במה אני מאמינה? בלהישאר יחד באש ובמים? או בללכת, להיפרד, אם גוועת האהבה? לא יודעת. אבל ראיתי זוגות מקסימים שהעדר טקס לא הפריע להם, ולא מעט זוגות נשואים שהטקס כבל אותם.
&nbsp
ובכל מקרה לדעתי לעזור לרבנות, ולו במעט, זה קארמה רעה.

למעלה